Starigrad, Croatia

€499,00

Availablity

Available
Not Available
Selected
Tour type: Daily Tour
Duration:
Maximum number of people: Unlimited
Location: Kroatië, Noord Dalmatië
Rate:
Departure date:
Return date:
Adults:
Children:

Children discount

# Title Number Discount
1Kinderen vanaf 12 jaar1-015%
2 Kinderen van 5 tot 12 jaar1-040%

Overview

8 daagse avontuurlijke individuele autovakantie met kinderen.
Kajakken, raften, hiken, wandelen, fietsen en klimmen in de nationale parken Paklenica, Plitvice meren en de rivier Una. Gedurende de hele reis zal je genieten van de adembenemende uitzichten en het prachtige landschap. Het nationaal park Plitvice Meren, een UNESCO erfgoed, verbergt 16 meren, talrijke watervallen en eindeloze bossen die voor unieke en onvergetelijke ervaringen zorgen. De route neemt je mee per kajak op een reis langs de rivier Zrmanja. Maar dat is niet alles, je gaat ook raften op de machtige rivier Una in Bosnië. De Una ontleent haar naam aan de oude Romeinen en betekent “de enige echte”. Rafting op de Una is een onvergetelijke adrenaline shot en tevens ultieme team spirit ervaring. Het kolkende witte water van de Una overwin je alleen als een team. Daarnaast gaan we hiken of mountainbiken in het nationaal park Paklenica en zwemmen in de Adriatische zee in Starigrad. Ondertussen krijg je gelegenheid om Zadar te bezoeken, de oudste stad van Kroatië, waar je de oude Romeinse straten en gebouwen kunt verkennen, luisteren naar het zeeorgel en natuurlijk als de avond valt het uitgangsleven van Zadar ontdekken. Zadar heeft heerlijke restaurants om van te smullen van de Mediterrane keuken. Met heerlijke Kroatische gerechten en intieme verblijven kom je er vanzelf achter waarom National Geographic en Lonely Planet Kroatië een “must do” bestemming hebben genoemd.

Vertrekdata: elke dag van de week

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Het Plitvice Meren Natinaal Park UNESCO – hiken en fietsen. Bekijk hier BBC documentary
• Het NP Paklenica Natinaal Park – hiken, wandelen en bivakkeren.
• Het Velebit Natinaal Park – hiken, wandelen en foto safari
Zadar de oudste stad van Kroatie
• Het Una Nationaal Park – De Una rivier en rafting avontuur

 Virtual Tour Plitvice Meren

 BBC documentary

  PRIJSLIJST  2017

Prijslijst 2017 Volwassenen Kinderen van 5 tot 12 jaar Kinderen vanaf 12 jaar
01-05 t/m 31-05 € 499,00 € 299,00 € 425,00
01-06 t/m 14-07 € 569,00 € 342,00 € 484,00
15-07 t/m 26-08 € 599,00 € 359,00 € 509,00
27-08 t/m 30-09 € 569,00 € 342,00 € 484,00
01-10 t/m 31-10 € 499,00 € 299,00 € 425,00
Vertrek data
Opmerking
Flexibel: op elke dag van de week
Prijs € / reis; Voor meer detail over de prijzen, zie tab “Details over de reis”.

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Location

Loading Maps

Tour’s Program

Starigrad, gelegen in een adembenemende omgeving omgeven door aan het ene kant de Velebit gebergte en aan het andere kant prachtige Adriatische zee. Hier hebben we een unieke kans om een week door te brengen met omwonenden in hun privé-appartementen en kleinschalige hotel. Na intrek in je accommodatie ga je gidsen ontmoeten onder genot van een welkomstdrankje en een korte oriëntatiegesprek. Hier grijpen we de kans om de komende avonturen te bespreken.

Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad;
Na het ontbijt, gaan we richting het National Park Paklenica, dat onder de UNESCO bescherming is, en een favoriet plek voor wandelaars en klimmers is. Het national park Paklenica bestrijkt het gebied van bergstromen van Velika Paklenica en Mala Paklenica. Dit relatief klein gebied biedt een uitzonderlijke diversiteit van geo-morfologische verschijnselen en vormen, diverse flora en fauna, de aantrekkelijke landschappen en de ongerepte natuur. Een wandeling is de enige manier om Het National Park Paklenica echt goed te leren kennen. Je kunt verder kiezen uit een aantal prachtige wandelingen door de beuken en zwarte dennenbossen. Na een afdaling naar de zee heb je nog de tijd voor een ontspannend duik.

Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad; Reistijd: 15 minuten; Wandelen: 4-5 uur; Terrein: matig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: ontbijt en picknick lunch.
Deze kajaktocht is een expeditie langs de prachtige Wild West-achtige canyon van de rivier Zrmanja in het Velebit Natuur Park. Adembenemende en groene wateren, en steile canyons zullen je hart stelen. Een kajak ervaring is niet nodig als je kunt zwemmen. Na de geweldige dag op de rivier keren we terug naar onze busjes en rijden terug naar Starigrad. Geniet van een vrije avond en diner in een van de lokale restaurants.

Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad; Maaltijden: ontbijt en picknick lunch; Transfer: max. 1 uur enkele reis.
Vandaag betreed je de wereld van de adelaars en kom je in de buurt van hun nesten, verborgen in de hoge rotsen van het NP Paklenica. Veilig en goed gezekerd ga je klimmen je op eigen kracht naar boven langs de steile rotswand met een prachtig uitzicht over de canon van Paklenica. Als je een maal boven bent, ga je abseilen langs de steile rotswanden. Je krijgt vooraf instructies van een kliminstructeur die je gaat begeleiden en verschillenden klim en abseil-technieken leren. Je kunt kiezen uit verschillende routes met een grote variatie in lengte en niveau.

Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad; Maaltijden: ontbijt en picknick lunch; Transfer: max. 15 minuten enkele reis.
Op de vijfde dag van je avontuur kun je zo actief of zo lui als je wilt zijn. Je kunt ontspannen aan het strand, zwemmen of zelfs een andere optionele activiteit op je eigen initiatief in en rond het nationaal park Paklenica. Verschillende wandeltochten, fietstochten, klimmen en 4x4 safari tochten zijn mogelijk, voor het geval dat je meer wil weten wat Kroatië allemaal te bieden heeft. Je kunt ook op deze dag natuurlijk Zadar bezoeken - "de openlucht museum".

Dit is de laatste dag in Starigrad.

Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of appartement in Starigrad; Maaltijden: ontbijt ;
In de ochtend na het ontbijt vervolg je reis richting wereldberoemde Plitvice Meren. Je brengt de dag door wandelend langs de houten paden en bruggen in en rond de Plitvice Meren, het grootste nationale park van Kroatië. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaal blauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken de titel van UNESCO werelderfgoed zeker waard. De meren zijn omgeven door beuken-en dennenbossen en zijn thuisbasis van een van de meest uitgebreide flora en fauna in Europa. Wolven en beren laten zich hier regelmatig zien. Je zult genieten van een picknicklunch in zuivere, ongerepte natuur. Een panoramisch boot en de trein brengen je terug naar het startpunt van je wandelroute. Later in de middag kom je aan in Una Rafting kamp, een rustig gelegen camping aan de rivier Una.

Accommodatie: appartement of kamers in een van de villa´s op de camping; Maaltijden: ontbijt en picknicklunch; Wandelen: 4-5 km; Terrein: Gemakkelijk, goed gemarkeerde en veilige paden.; Reisduur 2.5uur in totaal (eigen vervoer).
De rivier Una vormt de natuurlijke grens tussen Kroatië en Bosnië. Haar schoonheid zal je hart stelen: groen helder water en een landschap van dichte bossen. De Una is rijk aan water, zelfs in de zomer is raften hier mogelijk. Rafting op de Una is een onvergetelijk avontuur en team spirit ervaring. Het kolkende witte water van de Una overwin je alleen als een team. Er zijn verschillende rafting startpunten mogelijk met uiteenlopende moeilijkheidsgraden. Onze gidsen gaan er een kiezen die het best bij jou en waterstand past. Na de rafting kun je ontspannen en proeven van de traditionele gerechten.

Accommodatie: appartement of kamers in een van de villa´s op de camping. Maaltijden: ontbijt en picknicklunch; Transfer: 1 uur; Rafting: klasse I-III, 3-5 uur.
Jij bent helemaal vrij om je terugreis te plannen naar eigen wens. Mocht je meer tijd in Kroatië willen doorbrengen, onze gidsen geven je graag advies over andere mooie plekken - vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden.

Maaltijden: ontbijt;
Je accommodatie bevindt zich in het centrum van Starigrad, op een steenworp afstand van de zee en strand. Starigrad ligt 40km ten noorden van de stad Zadar, het culturele centrum van de regio. Accommodaties zijn een klein hotel en appartementen die door de lokale families worden gerunde. Het is een ideale uitvalbasis voor onze avontuurlijke uitstapjes.
Prachtige villa´s aan de oevers van de smaragd groene Una met 2, 3 en 5-persoonskamers. De villa´s hebben een grote woonkamer en buitenterras. Capaciteit maximaal 10 - 8 personen.

Opmerking over de route:

Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van groepsvaardigheden en voorkeuren, weer, waterstanden en speciale evenementen, etc. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om voor de best mogelijke ervaring voor hun klanten te zorgen zonder op geen enkel moment afbreuk te doen aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak of risico´s door buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.
Opmerking over de route:
Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van groepsvaardigheden en voorkeuren, weer, waterstanden en speciale evenementen, etc. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om voor de best mogelijke ervaring voor hun klanten te zorgen zonder op geen enkel moment afbreuk te doen aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak of risico´s door buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Prijzen zijn inclusief:
• 7 overnachtingen in een appartement, villa of hotelkamer
• 7 ontbijten
• 5 picknick lunch tijdens de activiteiten
• gebruik van fietsen, kajakken, vlotten, peddels, zwemvesten, helmen
• 5 dagen van de georganiseerde activiteiten
• gebruik van neopreen shorts en laarzen of sandalen in geval van koud weer
• Plitvice Meren, Paklenica en Una Nationale Parken entree geld.
• lokale belastingen
• alle transfers beschreven in de reisomschrijving.
• ervaren lokale Engels sprekende gidsen tijdens hiken, fietsen, kajakken, klimmen en raften. Bezoek aan het NP Plitvice Meren is zonder gids.
Niet inbegrepen:
• optionele trip op dag 5
• dranken bij de maaltijden
• transfer van starigrad via Plitvice Meren naar de Rafting kamp (eigen vervoer)
• vlucht naar / vanuit Kroatië
Belangrijke informaties:
• Minimaal aantal personen: 2 volwassenen en 1 kind ouder dan 5 jaar.
• Deze reis bevat een bezoek aan Bosnië-Herzegovina. Reizigers uit de EU-landen hebben GEEN visum nodig. Een geldig paspoort is verplicht.
• Eenpersoonsgebruik van kamers is op aanvraag mogelijk, met een toeslag.
• Op de camping Una kan het soms voorkomen dat twee kamers één badkamer delen. Uiteraad doen we ons best om deze situatie te voorkomen.

Review

Similar Tours

Tours Nearby KIDS ADVENTURE