fbpx
van €673,00
Boek NU

Kroatië vol van smaken

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

12 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Proef het echte Kroatië met onze gastronomische reis door Istrië en het eiland Pag Proef het echte Kroatie van twee verschillende regio´s! Bezoek de mooiste plekjes van Istrië en eiland Pag. Geniet van de lekkerste wijnen en kazen, ga op avontuur en zoek zijn “Majesteit”, de truffel, met speciaal getrainde... Meer

Proef het echte Kroatië met onze gastronomische reis door Istrië en het eiland Pag

Proef het echte Kroatie van twee verschillende regio´s! Bezoek de mooiste plekjes van Istrië en eiland Pag. Geniet van de lekkerste wijnen en kazen, ga op avontuur en zoek zijn “Majesteit”, de truffel, met speciaal getrainde honden. Je verblijft in charmante, sfeervolle en authentieke “Konoba’s”. In het Kroatisch betekent Konoba een klein restaurant dat wordt gerund door familie, waar uitsluitend authentieke streekgerechten en autochtone wijnsoorten geserveerd worden. Vroeger, voor de tijd van de horeca, diende konoba gewoon als een privé wijnkelder. Wist u dat: Konobar, wat in het Kroatisch ober betekent, is afgeleid van het woord 

Autohuur en vlucht zijn direct bij te boeken.

Dit is wat je krijgt: in elke regio een streekdiner met lokale specialiteiten, de lekkerste wijnen, kazen, vlees, olijven en olijfolies proeven in Kroatische culinaire Mekka’s:

Istrië en eiland Pag. Ervaar de smaken van de Mediterrane in hun zuiverste vorm, het product van de natuur en verbeelding. Niets voor niets zeggen ze voor Istrië: “Toscane van Kroatië”, en deze vergelijking houdt niet op bij de geografische gelijkenis tussen die twee culinaire grootmachten. Maar wie waren de eersten die hier het woord “magisch” uitspraken? Wie anders dan de oude bourgondische Romeinen die Istrië “Terra Magica” noemden, wat magisch land betekent. Maar de Istrische cuisine is meer dan dat, het is een smaakvolle afspiegeling van de unieke historische, geografische en klimatologische kenmerken van dit gebied. Het Istrische bewogen verleden heeft een belangrijke stempel gedrukt op de gastronomie, waar de Venetiaanse invloeden meest vertegenwoordigd zijn. Maar in de achtertuin van de rijke Venetiaanse republiek moesten de Istriers met minder doen. Ze moesten creatief zijn, en dat is juist de kracht van deze cuisine.

Na Istrië ga je naar eiland Pag. De lekkerste kaas en lamsvlees van Kroatië vind je hier. De autochtone lamssoort Pramenka (pramen = ned. krul) heeft hier een sensationele smaak, dankzij verscheidenheid aan geneeskrachtige planten die op de karst en kale rotsen groeien. Geen wonder dat de lamsvlees en kaas op eiland Pag altijd voor een “Wauw” effect zorgen.

Belangrijke informatie:
Bij deze 12-daagse rondreis verblijf je 6 nachten op 2 locaties in Istrië en 5 nachten op eiland Pag.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Momjan
• Rovinj Old Town – Zeilboottocht en vis BBQ aan boord incl. lunch en drank
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Konoba´s en ontmoetingen met de locals
• Het eiland Pag
• Motovun en het Motovunbos – de truffel regio
• Het eiland Cres – boottocht en vis BBQ aan boord incl. lunch, drank en live muziek

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis, stuur ons een bericht met behulp van de contact.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets of huurauto, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op jouw bestemming doorbrengen? Dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1: Utrecht - Momjan

Utrecht/Brussel - Momjan (ca. 1300 km)
Amsterdam - Pula (per vliegtuig) - Momjan (ca. 80 km) vanaf vliegveld Pula
Amsterdam - Trieste (per vliegtuig) - Momjan (ca. 85 km) vanaf vliegveld Trieste

Je vertrekt met eigen auto naar Momjan, in de regio Momjan van de streek Noord-Istrië, een regio die bekend staat om haar Muskaatwijnen. Maar ook van lekkerste olijfolie en truffels!

Dag 2 en 3: Boškarin, Truffeljacht, Teran en Muskaat

Het groene binnenland van Istrië herbergt een groot aantal authentieke konoba’s en wijnkelders waar elke maaltijd een extra dimensie verwerft. De bereidingswijze, ambiance en heerlijk gastvrijheid maken elke maaltijd een uitzonderlijke gastronomische ervaring. De selectie van gerechten op basis van vlees en pasta, zoals: peka, maaltijd opgesteld onder een bakdeksel; ombolo, worst met zuurkool; fuži, pasta; of gnocchi in een saus, plaatselijk bekend als Sugo (gemaakt van wild, gekweekte kip of truffels). Voor starters, te beginnen met een heerlijke vegetarische groente soep bekend als maneštra, schapenkaas, Istrische pršut, gedroogd door “de bura”, wind uit het noorden, of spek (bekend als pancetta). Voor het dessert, kan je traditionele Istrische gebak proeven - fritule, krostule en cukerančići of de beroemde Istrische supa (soep) met rode wijn, olijfolie, zout, peper en geroosterd witbrood.
Een feest van nieuwe smaken die het lichaam en ziel heerlijk verwennen.
Wilde asperges
De wereld van de planten van het schiereiland Istrië reikt veel verder dan de alom bekende soorten zoals olijfbomen en wijngaarden. Haar rijke inheemse flora omvat vele wildplanten verspreid over de weilanden, bossen en glooiende heuvels. Sommige soorten zijn in de eerste plaats gebruikt als natuurlijke remedie voor kwalen, de heerlijke die worden bereid in de keuken. Wilde asperges nemen een prominente plaats op Istrische tafels - mager en donker, een symbool van vitaliteit en gezondheid.
In de lente groeien wilde asperges overvloedig in bossen en weilanden langs de wegen.
Met zijn prachtige, licht bittere smaak, inspireren wilde asperges de beste chefs.
Vandaag de dag, het is de basis van vele fijne delicatessen voor de meest veeleisende fijnproevers.
Istrische prosciutto (pršut)
In de traditie van de Istrische gastronomie prosciutto (pršut) is de meetgraad vooral de fijnheid. Volgens het Istrische gezegde: “Zoals het spelen van een viool”. In Istrië wordt het op zijn Istrisch gedaan: hoe langer en groter gesneden, en niet te dun, is een must. Istrische prosciutto wordt zeer gewaardeerd door fijnproevers over de hele wereld. Als gevolg van de strikte naleving, een lange traditie en respect voor de dieren. Aangezien Istrische prosciutto wordt geproduceerd zonder nitrieten, nitraten of rook, wordt het beschouwd als een van de meest gezonde vleeswaren in de wereld.
Het vlees van Istrische rund - Boškarin
Het vlees van de Boškarin, een inheemse runderras, is de stralende ster van elke gastronomische gelegenheid in Istrië. Bereid volgens de oude en nieuwe recepten, heeft deze nobele voedsel een reputatie opgedaan onder de kenners van lekker eten en drinken. Het is een onmisbaar deel geworden van het aanbod van alle betere restaurants, konoba's en agrotoerisme vestigingen in heel Istrië. Tegenwoordig zorgen topchefs voor nieuwe gastronomische impulsen, simpel gezegd: de kracht van eenvoud! De eetgelegenheden die deze lekkernij serveren zijn bekroond met een speciaal label. Laat ze je meenemen naar de onbeschrijfelijke rijkdom van de smaken van deze inheemse runderras van Istrië.
Zijne Majesteit – De Istrische Truffel
Er wordt gezegd dat het een afrodisiacum, Istrische goud en de koning van Istrische gastronomie is. Deze knol van intense geur zorgt voor een ultieme gastronomische ervaring. De truffel werd beschouwd als een speciaal genot sinds de Romeinse tijd. Maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een unicum dat meer gewaardeerd is dan ooit tevoren. Het is de inspiratiebron van de vele gastronomische prestaties, perfect in harmonie met voorgerechten, salades, hoofdgerechten, en zelfs desserts. Dus wees niet verbaasd als je toevallig in Istrië truffelijs of truffeltaart aangeboden krijgt! Iedere truffel die je proeft is het resultaat van perfecte harmonie van de natuur, mens en hun beste vriend. Verborgen onder de grond in de dichte bossen van de vallei Mirna-rivier, worden truffels met succes gevonden door speciaal opgeleide truffel jachthonden. Ga op avontuur en boek optioneel onze “Truffeljacht met honden” programma. Het is een waar genot van smaak, geur en traditie. Istrië is ook de regio waar de grootste en duurste witte truffel ter wereld gevonden is, eentje van maar liefst 1,31 kilogram, een welverdiende plaats in het Guinness Book of Records! Mis dit avontuur niet en boek optioneel onze “Truffel-jacht avontuur” in het Groene Istrië, gelegen in het wereldberoemde Motovun-bos.

Voordat je op jacht gaat krijg je uitgebreide instructies over truffels en de jacht van een gecertificeerde truffel-jager. Ook krijg je de kans om allerlei producten van truffels te proeven en te kopen bij de lokale truffel-jager. Voordat je op jacht gaat proef je huisgemaakte sterke dranken die perfect matchen met kazen, oliën en honing. Allemaal verrijkt met truffels.
De truffeljacht met honden is exclusief bij te boeken.

Dag 4, 5, en 6 gerechten van Blauwe West-Istrië

Op de 4de dag vertrek je richting het zuiden naar de regio Poreč. Daar ga je kennismaken met de gastronomie van het Blauwe Istrië. Je raadt het al, blauw associeert met de blauwe Adriatische zee, met vis en zeevruchten.

De overvloed aan verse zeevruchten in Istrië, vele restaurants langs de kust, biedt een onmiskenbaar gevoel van natuurrijkdom. De zeer gewaardeerde witte vis of sardines, met uitstekende kwaliteit en smaak, langoustines met indrukwekkende grootte, schaal-en schelpdieren, soep of risotto, Adriatische garnalen of inktvis, of misschien oesters. De zee is altijd de mens zijn beste vriend geweest, en in Istrië is deze vriendschap intenser dan elders, een vriendschap die zijn sporen op de Istrische gastronomie onmiskenbaar heeft achtergelaten.

West Istrië is thuis van een van de beste Kroatische druiven: Teran en Malvazija. De wijnen die van deze autochtone soorten gemaakt zijn behoren tot de wereldtop.

Vis barbecue aan boord
West-Istrië bezoeken zonder op de zee te gaan zou zonde zijn. Daarom hebben we een fantastische combinatie van zee, zeilen en culinair samengesteld. Ga mee op een ontspannen zeilbootstocht langs de kust van Istrië en ontdek de prachtige baaien en ongerepte natuur. We varen door de Lim-fjord, één van de mooiste baaien van Istrië. Het is een onderdeel van de 35 km lange Lim-vallei, die zich over vrijwel de hele weg naar de hoofdstad van Istrië uitstrekt. De Lim-baai is meer dan 10 kilometer lang, tot 30 meter diep en ongeveer 600 meter breed in zijn breedste gedeelte. Het is omgeven door vrij steile heuvels aan beide zijden, op sommige plaatsen meer dan 100 meter in de hoogte. Door het brakke water, is het ideaal voor het kweken van vissen en schelpdieren. Na de lunch aan boord en doorlopen van het excursieprogramma, varen we terug naar Poreč. We maken een korte stop om te zwemmen op de terugweg.

Duur: hele dag zeiltocht naar Rovinj en terug inbegrepen in de prijs

Tip: de oesters uit de Lim-fjord zijn de lekkerste van de hele regio (niet alleen Kroatië). Proef ze in het restaurant Viking of Fjord.

Highlighst:

· Zeilen door de mooiste baaien van Istrië.
· Het nemen van een selfie in de kleurrijke stad Vrsar en pittoreske stadje Porec.
· Lunch aan boord - je staat op het punt om verliefd te worden met de Istrische cuisine!
· Lim-baai, een van de mooiste Istrische attracties, met een landschap dat je zal betoveren.
Reisroute:

Je wordt uiterlijk om 9.00 uur verwacht in de haven van Porec. Zorg ervoor dat je op tijd bent. Het kan heel druk zijn in de zomermaanden in Istrië.

Reisschema:

09:30 Boottocht naar Rovinj
11:00 Aankomst in Rovinj en vrije tijd
13:00 Lunch aan boord – Fish picknick, we varen door het Lim-kanaal (met een korte stop en vrije tijd om te zwemmen)
17:00 Aankomst in Poreč
Bekijk video:
https://youtu.be/iJxf_KAnFB8
Let op: De boottochten kunnen gecancelled worden. Je krijgt dan vervangende activiteit of restitutie in het geval dat u vervangende activiteit niet wilt of kunt doen.

Dag 7, 8, 9, 10 en 11 Gerechten van het eiland Pag

Op het eiland Pag verblijf je vijf nachten, maar het is ook mogelijk om langer te blijven op Pag. De lekkerste kaas en lamsvlees van Kroatië vind je hier. De autochtone lam soort Pramenka (pramen = ned. krul) heeft hier een sensationele smaak. Dit dankzij verscheidenheid aan geneeskrachtige planten die op de karst en kale rotsen groeien. De stormen voeren zout zeewater naar deze rotsen, waardoor er unieke biodiversiteit ontstaat. Het eiland Pag is naast lam en kaas ook bekend om zijn zoutfabriek en eeuwenoude traditionele kant die sinds 1999 op de UNESCO lijst staat. Vergeet ook niet de bekende wijn Žutica te proeven. In het Kroatisch betekent Žuto geel, dus het is vanzelfsprekend dat deze wijn een bijzondere gele kleur heeft. Žutica wordt gemaakt van verschillende autochtone druifsoorten, waarvan sommigen nu bijna uitgestorven zijn op het eiland Pag.

Je kunt een van de oudste olijfgaarden van de wereld in het plaatsje Lun bezoeken. De gids vertelt je alles over deze bijzondere olijfgaard met de bomen die meer dan 1000 jaar oud zijn (bezoek en gids zijn exclusief bij te boeken). De totale wijngaard telt ca 80.000 bomen. Maar op het eiland Pag geniet je vooral van de mediterrane zon in volle glorie en 270 km lange prachtige stranden.

Tips:

Bezoek paska sirana – de beroemde kaasmaker van Pag

Bezoek paska solana – de zoutfabriek van Pag met 2 miljoen vierkante meters, de grootste fabriek van Kroatië waar zout gewonnen wordt door natuurlijke evaporatie al duizenden jaren.

Bezoek de oude stad Pag met de Venetiaanse duke’s paleis.

Houd je van duiken? Dan ben je op Pag op de juiste plek

Exclusief:

Toeristenbelasting twv ca. 1€ pppd, kinderen 12 t/m 17 ca. 0,5€ pppd, tot 12 jaar gratis
Annuleringsverzekering en reisverzekering.
Transfers
Ferry naar en van het eiland Pag – ferrylijn 335 Prizna – Zigljen ca. €12/auto en €2 per persoon voor retour ticket. Kinderen 3-12 jaar 50% korting en kinderen t/m 2 jaar gratis. U kunt ook omrijden en via de brug het eiland Pag bereiken.

OPMERKING over de route:

Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van weer, waterstanden en speciale evenementen, enz. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om de best mogelijke ervaring voor hun klanten te creëren en zorgen dat er op geen enkel moment afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak en risico’s of buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Belangrijke Informaties:

Minimaal aantal personen: 2 volwassenen.
Wegens kleine capaciteit en grote populariteit van konoba’s is deze reis altijd op aanvraag en kan het voorkomen dat sommige regio’s komen te vervallen.
Boottochten alleen mogelijk in maanden juni, juli en augustus en zijn onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden. In het geval dat een boottocht niet doorgaat krijgt u restitutie.
Eenpersoonsgebruik van kamers is op aanvraag mogelijk, toeslagen van toepassing.

Dag 12 Vertrek

Na het ontbijt vertrek. Je kunt er ook voor kiezen om langer te blijven.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Details

Inbegrepen

Regio Noord-Istrië
- Konoba Sincevic of gelijkwaardig: 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio Noord-Istrië 1x wijnproeverij in de konoba
- 4 lokale topwijnen i.c.m. bovengenoemd 3-gangen diner 1x bezoek aan Kozlovic, een van de bekendste wijnhuizen van Kroatië met wijnproeverij. Deze wijnproeverij wordt u gratis aangeboden. Hopelijk vindt u een van deze topwijnen lekker en koopt u paar flessen om mee te nemen. 1x truffeljacht avontuur met getrainde honden
– optioneel €75 pp Indien u voor truffeljacht avontuur kiest krijgt u ook de volgende: 1x snel cursus “Alles over truffels en truffelhonden” (Engels) 1x truffelproeverij – kazen, oliën, honing en fritaja (lokaal gerecht) met truffels 1x work shop – bereiding van “fritaja” 1x wijnproeverij uit eigen wijnchateau Regio West-Istrië
- Konoba Milena of gelijkwaardig: 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio West-Istrië 1x proeverij van traditioneel Kroatische brandy “Rakija” en traditioneel thuisgemaakte marmelades in de bekende destilleerderij Aura 1x wijnproeverij
– 4 lokale topwijnen 1x zeiltocht van Porec naar Rovinj en bezoek aan magische Lim-fjord, met lunch en gids aan boord. Regio Oost-Istrië
- Lazzarini- Battiala paleis in Sv. Martin of gelijkwaardig 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio Oost-Istrië 1x wijnproeverij
– 4 lokale topwijnen 1x boottocht en bezoek aan eiland en stad Cres: inclusief lunch visbarbecue, wijn,  live muziek en gids aan boord.

Regio eiland Pag
- Apart hotel Frane of gelijkwaardig: 4x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio eiland Pag
– wereldberoemde en door de EU-beschermde lamsvlees “Pramenka” inclusief kaas van eiland Pag als voorgerecht + dessert 1x wijnproeverij
– 4 lokale topwijnen 1x bezoek met gids aan een van de oudste olijfgaarden van de wereld (zelf transfer) Overig gratis parkeerplaats bij alle accommodaties en wi-fi.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €673,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]