nn., Momjan, Drenthe, 52440, Nederland

€469,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks
Duur: 14 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Deze cruise start in: Croatia, Momjan
Beoordeling:
Vertrekdatum:
Aankomstdatum:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby:

Adult discount

# Omschrijving Aantal Korting
10-00%

Kinderkorting

# Omschrijving Aantal Korting
10-00%

Overzicht

Smaken van Kroatie – 10 0f 14-daagse rondreis door de Kroatische culinaire Mekka’s:  Istrië en eiland Pag Proef het echte Kroatie van drie of vier verschillende regio´s! En bezoek de mooiste plekjes van Istrië en eiland Pag. Geniet van de lekkerste wijnen en kazen, ga op avontuur en zoek zijn “Majesteit”, de truffel, met speciaal getrainde honden. Je verblijft in charmante, sfeervolle en authentieke “Konoba’s”. Konoba betekent in het Kroatisch een kleine familie gerunde restaurant waar uitsluitend authentieke streekgerechten en autochtone wijnsoorten geserveerd worden. Vroeger, voor de tijd van horeca, diende konoba gewoon als privé wijnkelder. Wist u dat: Konobar, wat in het Kroatisch ober betekent, is afgeleid van het woord Konoba. Autohuur en vlucht zijn direct bij te boeken. Dit is wat je krijgt: in elke regio een streekdiner met lokale specialiteiten de lekkerste wijnen, kazen, vlees, olijven en olijfolies proeven in Kroatische culinaire Mekka’s: Istrië en eiland Pag autohuur en vlucht eenvoudig bij te boeken Ervaar de smaken van de Mediterrane in hun zuiverste vorm, het product van de natuur en verbeelding. Wie over gastronomie in Kroatië begint dan denkt meteen aan schiereiland Istrië en eiland Pag. Niets voor niets zeggen ze voor Istrië: “Toscane van Kroatië” en deze vergelijking houdt niet op bij de geografische gelijkenis tussen die twee culinaire grootmachten maar zoals u al vermoedt de cuisine is hier magisch. Maar wie waren de eersten die hier het woord “magisch” uitspraken? Wie anders dan de oude bourgondische Romeinen die Istrië “Terra Magica” noemden wat magisch land betekent. Maar de Istrische cuisine is meer dan dat, het is een smaakvolle afspiegeling van de unieke historische, geografische en klimatologische kenmerken van dit gebied. Het Istrische bewogen verleden heeft belangrijke stempel gedrukt op gastronomie waar de Venetiaanse invloeden meest vertegenwoordigd zijn. Maar in de achtertuin van de rijke Venetiaanse republiek moesten de Istrianen met minder doen. Ze moesten creatief zijn en dat is juist de kracht van deze cuisine. Na Istrië ga je naar eiland Pag. De lekkerste kaas en lamvlees van Kroatië vind u hier. De autochtone lamsoort Pramenka (pramen = ned. krul) heeft hier een sensationele smaak dankzij verscheidenheid aan geneeskrachtige planten die op de karst en kale rotsen groeien. De stormen voeren zout zeewater naar deze rotsen waardoor er unieke biodiversiteit ontstaat. Geen wonder dat de lamvlees en kaas op eiland Pag altijd voor een “Wauw” effect zorgen. Inbegrepen Regio Noord-Istrië – Konoba Sincevic of gelijkwaardig: 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio Noord-Istrië 1x wijnproeverij in de konoba – 4 lokale topwijnen i.c.m. bovengenoemd 3-gangen diner 1x bezoek aan Kozlovic, een van de bekendste wijnhuizen van Kroatië met wijnproeverij. Deze wijnproeverij wordt u gratis aangeboden. Hopelijk vindt u een van deze topwijnen lekker en koopt u paar flessen om mee te nemen. 1x truffeljacht avontuur met getrainde honden – optioneel €75 pp Indien u voor truffeljacht avontuur kiest krijgt u ook de volgende: 1x snel cursus “Alles over truffels en truffelhonden” (Engels) 1x truffelproeverij – kazen, oliën, honing en fritaja (lokaal gerecht) met truffels 1x work shop – bereiding van “fritaja” 1x wijnproeverij uit eigen wijnchateau Regio West-Istrië – Konoba Milena of gelijkwaardig: 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio West-Istrië 1x proeverij van traditioneel Kroatische brandy “Rakija” en traditioneel thuisgemaakte marmelades in de bekende destilleerderij Aura 1x wijnproeverij – 4 lokale topwijnen 1x zeiltocht van Porec naar Rovinj en bezoek aan magische Lim-fjord, met lunch en gids aan boord. Regio Oost-Istrië – Lazzarini- Battiala paleis in Sv. Martin of gelijkwaardig 1x welkomstdrankje 3 x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio Oost-Istrië 1x wijnproeverij – 4 lokale topwijnen 1x boottocht en bezoek aan eiland en stad Cres: inclusief lunch visbarbecue, wijn,  live muziek en gids aan boord. Regio eiland Pag – Apart hotel Frane of gelijkwaardig: 4x overnachting met ontbijtbuffet 1x diner 3-gangen menu: smaken van de regio eiland Pag – wereldberoemde en door de EU-beschermde lamsvlees “Pramenka” inclusief kaas van eiland Pag als voorgerecht + dessert 1x wijnproeverij – 4 lokale topwijnen 1x bezoek met gids aan een van de oudste olijfgaarden van de wereld (zelf transfer) Overig gratis parkeerplaats bij alle accommodaties en wi-fi   Belangrijke informatie: Bij de 10-daagse rondreis verblijf je 3 nachten op 2 locaties in Istrië en 3 nachten op eiland Pag. Bij de 14-daagse rondreis verblijf je op 4 locaties, namelijk 3 nachten op 3 locaties in Istrië en 4 nachten op 1 locatie op eiland Pag met mogelijkheid om uw vakantie te verlengen op eiland Pag. 

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Momjan • Rovinj Old Town – Zeilboottocht en vis BBQ aan boord incl. lunch en drank • Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO • Konoba´s en ontmoetingen met de locals • Het eiland Pag • Motovun en het Motovunbos – de truffelregio • Het eiland Cres – boottocht en vis BBQ aan boord incl. lunch, drank en live muziek

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s. • Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan. • Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden. • Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Locatie

Kaarten Laden

Tour’s Programma

Utrecht/Brussel - Momjan (ca. 1300 km)
Amsterdam - Pula (per vliegtuig) - Momjan (ca. 80 km) vanaf vliegveld Pula
Amsterdam - Trieste (per vliegtuig) - Momjan (ca. 85 km) vanaf vliegveld Trieste

Je vertrekt met eigen auto naar Momjan, in de regio Momjan van de streek Noord-Istrië, een regio die bekend staat om haar Muskaatwijnen. Maar ook van lekkerste olijfolie en truffels!
Het groene binnenland van Istrië herbergt een groot aantal authentieke konoba’s en wijnkelders waar elke maaltijd een extra dimensie verwerft. De bereidingswijze, ambiance en heerlijk gastvrijheid maken elke maaltijd een uitzonderlijke gastronomische ervaring. De selectie van gerechten op basis van vlees en pasta, zoals: peka, maaltijd opgesteld onder een bakdeksel; ombolo, worst met zuurkool; fuži, pasta; of gnocchi in een saus plaatselijk bekend als Sugo (gemaakt van wild, gekweekte kip of truffels). Voor starters, te beginnen met een heerlijke vegetarische groente soep bekend als maneštra, schapenkaas, Istrische pršut, gedroogd door “de bura”, wind uit het noorden, of spek (bekend als pancetta). Voor het dessert, probeer traditionele Istrische gebak - fritule, krostule en cukerančići of de beroemde Istrische supa met rode wijn, olijfolie, zout, peper en geroosterd witbrood.
Een feest van nieuwe smaken die het lichaam en ziel heerlijk verwennen.
Wilde asperges
De wereld van de planten van het schiereiland Istrië reikt veel verder dan de alom bekende soorten zoals olijfbomen en wijngaarden. Haar rijke inheemse flora omvat vele wildplanten verspreid over de weilanden, bossen en glooiende heuvels. Sommige soorten zijn in de eerste plaats gebruikt als natuurlijke remedie voor kwalen, de heerlijke die worden bereid in keuken. Wilde asperges neemt een prominente plaats op Istrische tafels - mager en donker, een symbool van vitaliteit en gezondheid.
In de lente, wilde asperges groeien overvloedig in bossen en weilanden langs de wegen.
Met zijn prachtige, licht bittere smaak, inspireert wilde asperge de beste chefs, waardoor hij veel meer geworden is dan een eenvoudige folk cuisine ingrediënt.
Vandaag de dag, het is de basis van vele fijne delicatessen voor de meest veeleisende fijnproevers.
Istrische prosciutto (pršut)
In de traditie van de Istrische gastronomie prosciutto (pršut) is de meetgraad voor al de fijnheid. Het wordt gesneden door lange zorgvuldige bewegingen, volgens de Istrische gezegde: “Zoals het spelen van een viool”. De sneetjes van prosciutto worden van klein naar steeds grotere stukjes gesneden, de kleur verandert steeds roder, de geur wordt steeds intenser. In Istrië wordt het op zijn Istrisch gedaan: hoe langer en groter gesneden, en niet te dun, is een must. Istrische prosciutto wordt zeer gewaardeerd door fijnproevers over de hele wereld als gevolg van de strikte naleving een lange traditie en respect voor de dieren. Aangezien Istrische prosciutto wordt geproduceerd zonder nitrieten, nitraten of rook, wordt het beschouwd als een van de meest gezonde vleeswaren in de wereld.
Het vlees van Istrische rund - Boškarin
Het vlees van de Boškarin, een inheemse runderras, is de stralende ster van elke gastronomische gelegenheid in Istrië. Bereid volgens de oude en nieuwe recepten, heeft deze nobele voedsel een reputatie opgedaan onder de kenners van lekker eten en drinken, en het is een onmisbaar deel geworden van het aanbod van alle betere restaurants, konobas en agrotoerisme vestigingen in heel Istrië. Tegenwoordig zorgen topchefs voor nieuwe gastronomische impuls met de fantasie en creativiteit van de moderne tijd, maar altijd rekening houdend met de erfenis van de traditionele Istrische keuken. Simpel gezegd: de kracht van eenvoud! De eetgelegenheden die deze lekkernij serveren zijn bekroond met een speciaal label dat niet alleen de oorsprong van het vlees, maar ook dat het bereid is door chefs die opleidingen hebben afgerond in de Boškarin-keuken garandeert. Laat ze u meenemen naar de onbeschrijfelijke rijkdom van de smaken van deze inheemse runderras van Istrië.
Zijne Majesteit – De Istrische Truffel
Er wordt gezegd dat het een afrodisiacum, Istrische goud en de koning van Istrische gastronomie is. Deze knol van intense geur, zorgt voor een ultieme gastronomische ervaring. De truffel werd beschouwd als een speciale genot sinds de Romeinse tijd, maar de laatste jaren is het uitgegroeid tot een unicum dat meer gewaardeerd is dan ooit tevoren. Het is de inspiratiebron van de vele gastronomische prestaties, perfect in harmonie met voorgerechten, salades, hoofdgerechten, en zelfs desserts. Dus wees niet verbaasd als je toevallig in Istrië truffelijs of truffeltaart aangeboden krijgt! Iedere truffel die u proeft is het resultaat van perfecte harmonie van de natuur, mens en hun beste vriend. Verborgen onder de grond in de dichte bossen van de vallei Mirna-rivier, worden truffels met succes gevonden door speciaal opgeleide truffel jachthonden. Ga op avontuur en boek optioneel onze “Truffeljacht met honden” programma. Het is een waar genot van smaak, geur en traditie. Istrië is ook de regio waar de grootste en duurste witte truffel ter wereld gevonden is, eentje van maar liefst 1,31 kilogram, een welverdiende plaats in het Guinness Book of Records! Mis dit avontuur niet en boek optioneel onze “Truffeljacht avontuur” in de Groene Istrië in het wereldberoemde Motovun-bos.

Voordat u op jacht gaat krijgt u uitgebreide instructies over truffels en de jacht van een gecertificeerde truffeljager. Ook krijgt de kans om allerlei producten van truffels te proeven en te kopen bij de lokale truffeljager. Voordat u op jacht gaat proeft u echt huisgemaakte sterke dranken die perfect matchen met kazen, oliën en honing allemaal verrijkt met truffels. Hoe het programma eruit ziet kunt u hier bekijken:
Op da 4de dag vertrek je richting zuiden naar de regio Porec. Daar gaat u kennismaken met de gastronomie van de Blauwe Istrië. U raadt het al, blauw associeert met de blauwe Adriatische zee, met vis en zeevruchten.

De overvloed aan verse zeevruchten in Istrië, vele restaurants langs de kust, biedt een onmiskenbaar gevoel van natuurrijkdom. De zeer gewaardeerde witte vis of sardines, met uitstekende kwaliteit en smaak, langoustines met indrukwekkende grootte, schaal-en schelpdieren, soep of risotto, Adriatische garnalen of inktvis, of misschien oesters, brodetto, gegrilde langoustines of, beter nog, octopus of spinkrab salade, gezouten ansjovis of kabeljauwvis…? De zee is altijd de mens zijn beste vriend geweest, en in Istrië is deze vriendschap intenser dan elders, een vriendschap die zijn sporen op de Istrische gastronomie onmiskenbaar heeft achtergelaten.

West Istrië is thuis van een van de beste Kroatische druiven: Teran en Malvazija. De wijnen die van deze autochtone soorten gemaakt zijn behoren tot de wereldtop.

ZEILEN & Vis barbecue aan boord
West-Istrië bezoeken zonder op de zee te gaan zou zonde zijn. Daarom hebben we een fantastische combinatie van zee, zeilen en culinair samengesteld. Ga mee op een ontspannen zeilboottocht langs de kust van Istrië en ontdek de prachtige baaien en ongerepte natuur. We varen door de Lim-fjord, één van de mooiste baaien van Istrië. Het is een onderdeel van de 35 km lange Lim-vallei, die zich over vrijwel de hele weg naar de hoofdstad van Istrië Pazin, in het hart van Istrië, uitstrekt. De Lim-baai is meer dan 10 kilometer lang, tot 30 meter diep en ongeveer 600 meter breed in zijn breedste gedeelte. Het is omgeven door vrij steile heuvels aan beide zijden, op sommige plaatsen meer dan 100 meter in de hoogte. Door het brakke water, is het ideaal voor kweken van vissen en schelpdieren. Na de lunch aan boord en doorlopen van het excursieprogramma, varen we terug naar Porec. We maken een korte stop om te zwemmen op de terugweg.

Duur: hele dag zeiltocht naar Rovinj en terug inbegrepen in de prijs

Tip: de oesters uit de Lim-fjord zijn de lekkerste van de hele regio (niet alleen Kroatië) proef ze in het restaurant Viking of Fjord.

Highlighst:

· Zeilen door de mooiste baaien van Istrië.
· Het nemen van een selfie in de kleurrijke stad Vrsar en pittoreske stadje Porec.
· Lunch aan boord - je staat op het punt om verliefd te worden met de Istrische cuisine!
· Lim-baai, een van de mooiste Istrische attracties, met een landschap dat je zal betoveren.
Reisroute:

Je wordt uiterlijk om 9.00 uur verwacht in de haven van Porec. Zorg ervoor dat je op tijd bent. Het kan heel druk zijn in de zomermaanden in Istrië.

Reisschema:

09:30 Boottocht naar Rovinj
11:00 Aankomst in Rovinj en vrije tijd
13:00 Lunch aan boord – Fish picknick, we varen door de Lim-kanaal (met een korte stop en vrije tijd om te zwemmen)
17:00 Aankomst in Poreč
Bekijk video:
https://youtu.be/iJxf_KAnFB8
Let op: De boottochten zijn alleen mogelijk vanaf 18 juni t/m 27 augustus. Boekt u buiten deze maanden dan betaalt u een lagere prijs (reeds verrekend in de prijstabel).
Let op: boek je een 10-daagse reis dan ga je op de 7de dag meteen naar eiland Pag. In de 10-daagse reis komt regio Oost-Istrië te vervallen.
Op dat 7 verlaat je West-Istrie en reis je door het groene binnenland naar Oost-Istrie, het land van pasta’s. Veel soorten pasta worden nog steeds gemaakt op een traditionele manier, zoals fuži, pljukanci en posutice. De meest nobele pasta kunt u hier vinden en heet “Labinski krafi” oftewel krafi van Labin, een soort van ravioli gevuld met geraspte kaas, rozijnen en citroenschil. Labin is de belangrijkste stad in Oost-Istrië en heeft een rijke geschiedenis. De stad is ontstaan nog in de tijd van oude Romeinen die toen Albona heette. De belangrijke positie dankt Labin aan ijzerets die eeuwenlang voor de economische welvaart heeft gezorgd. Door hoge percentage ijzer is de aarde rood gekleurd en wordt deze regio ook weleens Rode-Istrië genoemd. De unieke samenstelling van de grond zorgt vanzelfsprekend voor unieke smaken.

Deze smaken gaat u ontdekken in de schattige boerderijen in het achterland van Labin. Onder juweeltjes valt ook de Istrische soep, maneštra, een soep gemaakt van aardappelen, bonen, mais en nog wat geheime ingrediënten, geserveerd in keramische “bukaleta”. Als hoofdgerecht krijgt u traditionele Oost-Istrische fuži of njoki met žgvacetom. Wat het is, verklappen we niet, laat je verassen. Als dessert krijgt u traditionele ijs met vijgen en chocolade. Bezoek ook traditionele makers van potwerken in de oude stad van Labin.

Vis barbecue en boottocht met live muziek naar het eiland Cres
Maar dat is niet alles, u gaat ook op een fantastische boottocht naar het eiland Cres. Cres bevindt zich in de regio Kvarner die om heerlijkste scampi bekend staat. De boot is een van de oudste vissersboten van de regio, gebouwd in 1897, een reis in de tijd als het ware. De boot kan 140 passagiers vervoeren en is 24 m lang.

U vertrekt om 9.00 uur vanuit pittoresk vissersdorpje Rabac. Aankomst op het eiland in de stad Cres rond 11:05 uur, gevolgd door vrije tijd voor sightseeing. Na het bezoeken van bezienswaardigheden, keert u terug naar het schip waar de lunch wordt geserveerd. Vlees, vis of vegetarisch menu wordt aangeboden met heerlijke lokale wijnen. Het schip vaart verder naar het Robinson strand. De gerechten worden bereid op de houtskoolgrill. Het schip blijft verankerd in voor het Robinson strand voor 2 uur, genoeg tijd te besteden aan zwemmen en zonnebaden op een van de mooiste stranden van Kvarner. Het schip keert terug naar Rabac om 17 uur met live muziek en zang aan boord.

Hoe dat in het echt is kunt u hier zien: https://youtu.be/49MekqaFm9k
Voor degene die 10 daagse reis geboekt hebben gaan ze deze dag terug naar huis. De 14-daagse reis wordt vervolgd van Oost-Istrië naar het culinaire eiland Pag. Op eiland Pag verblijft u vier nachten maar het is ook mogelijk om op Pag langer te blijven. De lekkerste kaas en lamvlees van Kroatië vind u hier. De autochtone lamsoort Pramenka (pramen = ned. krul) heeft hier een sensationele smaak dankzij verscheidenheid aan geneeskrachtige planten die op de karst en kale rotsen groeien. De stormen voeren zout zeewater naar deze rotsen waardoor er unieke biodiversiteit ontstaat. Geen wonder dat de lamvlees en kaas op eiland Pag altijd voor een “Wauw” effect zorgen. Het eiland Pag is naast lam en kaas ook bekend om zijn zoutfabriek en eeuwenoude traditionele kant die sinds 1999 op de UNESCO lijst staat. Vergeet ook niet de bekende wijn Žutica te proeven. In het Kroatisch Žuto betekent geel dus vanzelfsprekend dat deze wijn een bijzondere gele kleur heeft. Žutica wordt gemaakt van verschillende autochtone druifsoorten, waarvan sommige nu bijna uitgestorven zijn op het eiland Pag.

U gaat een van de oudste olijfgaarden van de wereld in plaatsje Lun bezoeken. Onze gids vertelt u alles over deze bijzondere olijfgaard met de bomen die meer dan 1000 jaar oud zijn. De totale wijngaard telt ca 80.000 bomen. Maar op eiland Pag geniet vooral van de mediterrane zon in volle glorie en 270 km prachtige stranden.

Tips:

Bezoek paska sirana – de beroemde kaasmaker van Pag

Bezoek paska solana – de zoutfabriek van Pag met 2 miljoen vierkante meters, de grootste fabriek van Kroatië waar zout gewonnen wordt door natuurlijke evaporatie al duizenden jaren.

Bezoek oude stad Pag met de Venetiaanse duke’s paleis.

Houdt u van duiken? Dan bent u op Pag op de juiste plek

Exclusief:

Toeristenbelasting twv ca. 1€ pppd, kinderen 12 t/m 17 ca. 0,5€ pppd, tot 12 jaar gratis
Annuleringsverzekering en reisverzekering.
Transfers
Ferry naar en van het eiland Pag – ferrylijn 335 Prizna – Zigljen ca. €12/auto en €2 per persoon voor retour ticket. Kinderen 3-12 jaar 50% korting en kinderen t/m 2 jaar gratis.
OPMERKING over de route:

Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van weer, waterstanden en speciale evenementen, enz. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om de best mogelijke ervaring voor hun klanten te creëren en zorgen dat er op geen enkel moment afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak en risico’s en buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Belangrijke Informaties:

Minimaal aantal personen: 2 volwassenen.
Wegens kleine capaciteit en grote populariteit van konoba’s is deze reis altijd op aanvraag en kan het voorkomen dat sommige regio’s komen te vervallen.
Boottochten alleen mogelijk in maanden juni, juli en augustus en zijn onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden. In het geval dat een boottocht niet doorgaat krijgt u restitutie.
Eenpersoonsgebruik van kamers is op aanvraag mogelijk, toeslagen van toepassing.
Na het ontbijt vertrek. Je kunt er voor kiezen om langer te blijven.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Preizen 14-daagse reis
Periode 1 mei-9 jun 10 jun-14 jul 15 jul-31 aug 1 sep - 31 sep
Volwassenen 659 759 795 729
Kind 3 t/m 11j 461 531 557 510
Kind 12 t/m17j 560 645 676 619

Preizen 10-daagse reis
Periode 1 mei-9 jun 10 jun-14 jul 15 jul-31 aug 1 sep - 31 sep
Volwassenen 469 559 589 519
Kind 3 t/m 11j 328 391 412 363
Kind 12 t/m17j 398 475 500 441


10, 14-daagse rondreis door de Kroatische culinaire Mekka’s: Istrië en eiland Pag

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Schrijf een beoordeling

  • Verblijf
  • Locatie
  • Service
  • Netheid
  • Kamers

Vergelijkbare Tours

 

Tours in de buurt SMAKEN VAN KROATIE