Split, Split, Midden Dalmatie, 21000, Kroatie

€390,00

Availablity

Available
Not Available
Selected
Tour type: Daily Tour
Duration: 4 days
Maximum number of people: Unlimited
Location: Split, Croatia, Middle Dalmatia
Rate:
Departure date:
Arrive date:
Adults:
Children:
Infant:

Overview

Deze eeuwig jonge stad met ongeveer 200.000 inwoners leeft haar stedelijke ritme voor meer dan 1700 jaar met het paleis van Diocletianus in zijn hart. Dat is ook het historische centrum van de stad en een UNESCO-werelderfgoed. Het kathedraal van sv. Dujam [St. Domnios], de patroonheilige van Split, is gelegen in het mausoleum van keizer Diocletianus en zijn weelderige interieur is een ontmoetingsplaats voor vele toeristen en gelovigen. Vele waardevolle monumenten van de cultuur bevinden zich buiten de muren van het paleis van Diocletianus (Renaissance Prokurative Square, paleizen, kerken, musea, …).

  DE HOOGTEPUNTEN:

Split old town – Wandelen, bezoek aan Meštrović galerie.
• Nationaal Park Krka – wandelen, boottocht.
• Het eiland Hvar – uitzicht, proeven van homemade geitenkaas, olijfolie en gezouten ansjovis.

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zult vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Location

Loading Maps

Tour’s Program

De reis begint bij aankomst op de luchthaven van Split waar een transfer naar je hotel staat te wachten. Split is een stad die op de UNESCO-lijst van werelderfgoed staat. De stad is gegroeid op het fundament van het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus, gebouwd in het jaar 305. Het kathedraal van St. Domnios, de patroonheilige van Split, is gelegen in het eigenlijke mausoleum van keizer Diocletianus en zijn weelderige interieur is een ontmoetingsplaats voor veel toeristen. Verschillende culturele monumenten bevinden zich binnen en buiten muren van het paleis van Diocletianus (Renaissance Prokurative Square, paleizen, kerken, musea, ...). In de namiddag bezoeken we de Meštrović galerie, gelegen in een prachtige paleis omgeven met prachtige tuin, waar zich kunstwerken van de beroemde Kroatische kunstenaar uit de 20 ste eeuw bevinden.

Proef de stads sfeer met een avondwandeling door de oude stad en bezoek musea en galerijen van de stad.
Na het ontbijt rijden we naar Nationaal Park Krka. De rivier Krka stroomt door een diepe en pittoreske 75 km lange canyon waar het brullende watervallen heeft gecreëerd. De beroemdste en de grootste Krka waterval is Skradinski buk (46 m), (Europa´s grootste travertijn barrière, een kalksteen die gevormd wordt door de neerslag van kalk uit oververzadigd water.) We nemen een boottocht en wandelen door het nationale park. Op de terugweg naar Split stoppen we in Trogir, de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco en een van de best bewaarde romaans-gotische steden in Centraal-Europa. Met tal van bezienswaardigheden is het zeker een bezoekje waard: het kathedraal van St. Lawrence met zijn opmerkelijke portaal door meester Radovan, het Kamerlengo fort, de stadspoort, het Cipiko paleis en het stadhuis. Hierna een half uur rijden naar Split.
´s Ochtends varen we met de veerboot naar het eiland Hvar en de stad Stari Grad. Bij aankomst nemen we een bezoek aan de hoogtepunten van het eiland. Bij aankomst zal je chauffeur / gids op je wachten voor een tour langs de hoogtepunten van het eiland. We hebben een kans om verborgen plekken van het eiland te zien, stoppen in kleine afgelegen dorpjes in het binnenland met slechts een paar inwoners; we passeren wijngaarden en bezoeken een aantal van de besten wijnkelders. We bezoekende vissershavens, proeven homemade schapenkaas en olijfolie en gezouten ansjovis. We genieten van een lunch in een oude familie taverne. We zullen de verborgen pareltjes van het eiland ontdekken. Tijdens een korte wandeling zullen we een bezoek brengen aan het plaatselijke theater, Franciscaans klooster en museum, het kathedraal en de Piazza. Na afloop nemen we de veerboot van Hvar naar Split.
Ga op ontdekkingstocht om verborgen schatten van de stad te verkennen tot aan het vertrek.
Omdat wij met je aanvullende wensen rekening willen houden en je de grootst mogelijke besparing te bieden, vragen wij je om voor een correcte prijsopgave met ons contact op te nemen.

Review

There is no review

Write a review

  • Sleep
  • Location
  • Service
  • Cleanliness
  • Room(s)

Similar Tours

Tours Nearby SPLIT CITY BREAK