nn., Porec, Kroatie

€564,00

Availablity

Available
Not Available
Selected
Tour type: Daily Tour
Duration: 8 days
Maximum number of people: Unlimited
Location: Kroatië, Porec, Istrie
Rate:
Departure date:
Return date:
Adults:
Children:
Youth:

Overview

Self-guided fietstreis van Triëst (I) via Slovenië naar Rovinj (HR)

Tijdens deze avontuurlijke 8-daagse self-guided fietsreis reis je in je eigen tempo door drie landen. Je start in Italië en fiets je door Slovenië naar het grootste Kroatische schiereiland Istrië. Jouw onvergetelijke fietsavontuur begint op de legendarische route van Parenzana, het voormalige smalspoor dat ooit Poreč en Triëst verbond loopt door 33 Istrische steden, die zich vandaag in drie staten bevinden. De spoorlijn loopt door de prachtige glooiende landschappen en levendige Istrische wijngaarden. Maak tussenstops bij de wijnboerderijen en proef de wijnen gemaakt van de inheemse druifsoorten zoals Malvazija en Teran. Je fietst door de magische middeleeuwse steden langs de azuurblauwe Adriatische zee en over de groene Istrische heuvels.
Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Mocht het nodig zijn, staan wij 24/7 voor je klaar.

  Prijslijst  2017

Prijslijst  2017 Volwassenen Kinderen van 5 t/m 11 jaar Kinderen vanaf 12 jaar
Vertrek data Flexibel: op elke dag van de week
Opmerking  Prijs € / reis; Voor meer detail over de prijzen, zie tab “Details over de reis”.
01-03 t/m 27-04 € 564,00 € 395,00 € 479,00
28-04 t/m 28-05 € 679,00 € 475,00 € 577,00
29-05 t/m 27-06 € 714,00 € 499,00 € 607,00
28-06 t/m 28-08 € 769,00 € 538,00 € 654,00
29-08 t/m 27-09 € 714,00 € 499,00 € 697,00


  
DE HOOGTEPUNTEN:

• Triëst
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Kopar, Piran, saltwork
• Momjan,
• Motovun
• Grožnjan de stad van kunstenaars

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Location

Loading Maps

Tour’s Program

Je bepaalt zelf hoe je naar Triëst komt. Dat kan ook door ons geregeld worden. De rest van de dag is ter vrije besteding om Triëst te verkennen. Overnachting in Triëst.

Accommodatie: 3* Hotel in Muggia of Triëst.
Om 9:00 uur hebben we een welkom briefing en voor degenen die fietsen en/of uitrusting van ons besteld hebben worden deze hier geleverd.
Om drukke stadsverkeer te voorkomen kun je een deel van de route naar Muggia met ons bagagebusje rijden. Jouw onvergetelijke fietsavontuur door drie landen (Italië, Slovenië en Kroatië) begint op de legendarische route van Parenzana, het voormalige smalspoor die ooit Porec en Triëst verbond loopt door 33 Istrische steden, die zich vandaag in drie staten bevinden. De spoor loopt door de prachtige glooiende landschappen en levendige Istrische wijngaarden. Hoewel het al tientallen jaren niet gebruikt wordt, is er een paar jaar geleden het idee ontstaan om van “de Parenzana spoorlijn” een nieuwe toeristische attractie te maken. Het bestuur van provincie Istrië, de raad van bestuur voor het toerisme en de Vereniging voor de renovatie van de Poreč – Kopar - Triëst spoorlijn begonnen met het gedurfde project "Parenzana: Het spoor van de gezondheid en vriendschap", waarin ze de voormalige spoorlijn hebben gepromoot als een fietspad. Nadat je paar kilometer door de stad van Triëst gefietst hebt zullen we oversteek naar Slovenië maken. Vaak fietsen we langs fietspaden door de bekende vakantiebestemmingen in Slovenië zoals Koper die eerst voor een lange periode een Venetiaans en vervolgens Oostenrijkse stad was. Na Koper komen we in prachtige Piran, een andere belangrijke stad die voor een lange tijd door Venetië werd geregeerd. Je verlaat Piran en fietst verder door de zoutmijnen van Sečovlje richting het zonnige zuiden. Dit is een belangrijk gebied voor ornithologie. Enkele kilometers verder zal je de Kroatische grens bereiken en kom je in het Kroatische gedeelte van schiereiland Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee.
Overnachting in het Buje gebied

Accommodatie: hotel Casa Romantica La Parenzana 3* of Guesthouse Lovac 3* in Buje gebied; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: 37 km; Hoogteverschil +753 m

Vanaf Buje fiets je verder richting Grožnjan, een typisch Istrische middeleeuwse stad gebouwd hoog op de top van een heuvel aan de rechteroever van de rivier Mirna. Leuk om te weten: de renaissance loggia dateert uit 1585 en de prachtige St. Vitus en Modesto´s barokke kerk mag je absoluut niet missen. Als je gewoon door de middeleeuwse straten van Grožnjan loopt waar bijna elke deur naar kunstateliers en galeries leidt, en waar vanuit elke raam en richting de geluiden van verschillende muziekgenres van klassiek tot jazz te horen zijn, wordt het duidelijk waarom Grožnjan als "de stad van kunstenaars" bekend is. Oprtalj, ongewijzigd stedelijke middeleeuwse stijl van gebouwen, de smalle straatjes, de winkels, de prachtige Venetiaanse paleizen en overdekte passages, en in het bijzonder vanaf de stadsloggia het unieke uitzicht op het schiereiland Istrië, volgens velen de mooiste van Istrië. Vanuit Oprtalj fiets je bergaf en geniet je van het uitzicht op de rivier Mirna en uiteindelijk kom je aan in Livade, het truffelcentrum van Istrië. In Livade (Ned.=akkers) kun je lokale truffelwinkel bezoeken en truffels in verschillende vormen proeven. Een truffel is een kostbare zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten in symbiose groeit. De truffel wordt hoofdzakelijk verwerkt in de hogere gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse. Op de heuvel aan de voorkant van Livade zie je Motovun, zeker de meest beroemde en aantrekkelijke Istrische middeleeuwse heuvel-stad. Rond Livade bevindt zich het Motovun bos dat zich langs de Mirna-vallei strekt. Deze vallei is bijzonder rijk aan truffels. Overnachting in hotel in Motovun.

Accommodatie: hotel Villa Borgo 3* in Motovun of gelijkwaardige; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: 34 km; Hoogteverschil + 629 m
Dit deel van de route gaat vanuit het binnenland naar de kust. Het volgt de weg naar Višnjan waar je langs één van de vijf meest bekende observatoria in de wereld fietst. De weg gaat verder naar de stad Višnjan die op een hoogte van 246m gebouwd is. Vanaf die hoogte is het zelfs mogelijk om een blikje van de kustplaats Poreč te vangen. In Višnjan en omgeving kun je vele wijnkelders bezoeken met wijnbouw die voor het Poreč gebied karakteristiek is, met name Malvazija. De reis gaat verder naar Tar, een schattige klein stadje op een heuvel boven de zee, daarna fiets je verder richting Nova Vas dorp waar je de beroemde grot kunt bezoeken. Na het passeren van nog een paar dorpen komen we terug in Poreč. Overnachting in Poreč.

Accommodatie: hotel Poreč 3* in Poreč of gelijkwaardig; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: kortere optie 35km; Hoogteverschil +350 m.
Deze dag begint in Poreč met sightseeing van de basiliek Euphrasiana uit de 6de eeuw, de meest waardevolle monument in Poreč. De hele oude stad van Poreč is een monument van de cultuur. In de oude stad is de structuur van de oude Romeinse castrum bewaard. De belangrijkste straten, Decumanus en Cardo Maximus zijn nog steeds bewaard in hun originele vorm. Er is nog steeds een Romeinshuis en een paar prachtige Venetiaanse gotische paleizen. Na deze schoonheden gaat onze reis verder richting kleine dorpen ten zuiden van Poreč. Uiteindelijk komen we aan de kust in het centrum van magisch stadje Vrsar met een adembenemend uitzicht op de kust. Met zo’n overzicht over de gehele kustlijn was het voor Vrsar vanzelfsprekend dat het een vesting werd. Alleen delen van de fortificatie systeem, gebouwd in de 12e eeuw, zijn bewaard gebleven, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Na Vrsar fietsen we naar
Funtana, een vissersdorp en passeren we Zelena en Plava Laguna, de bekendste toeristische dorpen van Poreč.

Accommodatie: Hotel Porec*** of gelijkwaardig; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: 35km; Hoogteverschil + 358m.
Na zoveel kilometers ben je vandaag aan de ontspanning toe. Ga lekker wandelen of geniet van de door zon overgoten stranden van Porec. Een dagje gewoon lekker niets doen !!!! Maar voor echte diehards hebben we de prachtige route samengesteld.

Accommodatie: Hotel Porec*** of gelijkwaardig; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: 36 km; Hoogteverschil + 434m.
Op deze dag fiets je naar Rovinj, een van de mooiste steden aan de Adriatische zee. Na het ontbijt kun je kiezen om een transfer naar Kanfanar te nemen of je fiets zelf daarheen, vanuit Porec is het ca 31 km. Je moet dat wel tenminste een dag van te voren aangeven aan onze reisleider. Kanfanar is een klein stadje boven de Lim vallei. Van Kanfanar start de vlakste rit van alle in deze tour. Langs Istrische dorpjes in het binnenland krijg je de traditionele Istrische gereedschapshuizen (kažun) te zien. Eenmaal aangekomen in Bale kun je de Bebmbo paleis, stadsplein en museum bezoeken. Vervolg je fietsavontuur en op de weg naar Rovinj zul je "Palud" zien, een ornithologische reservaat waar je omheen kan fietsen. Na het passeren van het dorp Kokuletovica kun je afslaan richting Monkodonja. Monkodonja is een prehistorische heuvel-stad bewoond in de bronstijd, ongeveer 1800-1200 voor Christus. Na Monkodonja fiets je naar Rovinj, het einddoel van deze tour, de "Parel van de Adriatische Zee". Met zijn kerk en de klokkentoren op de heuvel vlakbij zee is Rovinj herkenbaar van alle kanten. Ook wel Istrische Venetië genoemd, de oude stadskern die ooit een eiland was en vervolgens met vasteland verbonden werd, beroemd om zijn traditionele boot genaamd Batana. Vele restaurants met verse vis in combinatie met Malvazija zal de sfeer van deze week afronden. De magie en charme van Rovinj zal je fascineren.
Overnachting in hotel Villa Lili in Rovinj.

Accommodatie: Hotel Vila Lili 3* of Baron Gautsch 3* in Rovinj of gelijkwaardige; Maaltijden: Ontbijt; Afstand: 60 km of kortere versie 31km; hoogteverschil + 704m.
Na het ontbijt vertrek. Je kunt er voor kiezen om langer te blijven. Wij adviseren om ook Pula te bezoeken en regelen graag alles voor je.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Review

Similar Tours

Tours Nearby FIETSREIS ITALIË, SLOVENIË EN KROATIË