Adriatic motor tour • Vakantie Kroatië Slovenië Bosnië.

Dubrovnik, Dubrovnik, Midden Dalmatie, 20000, Kroatie

€756,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks vertrek
Duur: 6 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Locatie: Kroatië, Zuid Dalmatië, Dubrovnik
Beoordeling:
Aankomstdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen 12 t/m 17:
Kinderen t/m 11:

Overzicht

Tal van prachtige foto´s om mee naar huis te nemen van deze avontuurlijke motortour; om de sombere winterdagen door te komen. Ontspan volledig al je zintuigen in de prachtige natuur van de twee landen, Kroatië en Bosnië, die je gaat doorkruisen.

Geen vieze wegen hier, maar kristalheldere blauwe zee, witte stenen, groene landschappen en rode daken. Ga rechtstreeks uit Dubrovnik naar Makarska Riviera en waag je bijna op de top van Sv Jure, een van de hoogste toppen in Kroatië. Verken de Cetina Rivier Kanyon en geniet van adembenemende uitzichten, die de natuur hier biedt. Rijd naar Split en bewonder het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus, dat bijna de hele historische kern van de stad inneemt. Geniet tijdens de ontspannen rit naar de watervallen van Krka, luister naar het zeeorgel en begroet de zon in Zada; geniet van de zonsondergang bij de Plitvice Meren. Volg je route naar historische steden in het achterland en verken en proef de lokale gerechten in Mos teer (Herzegovina), nadat je eerst een kort bezoek hebt gebracht aan de bazaar. Het geeft je een gevoel in een Ottomaanse stad te zijn. Bezoek het heilige Maria bedevaartsoord in Medjugorje en vervolg je route naar prehistorische sites. Rijd met de motor langs de rand van de valleien, aan de voet van de groene heuvels, op weg naar de kloosters en de beste wijnkelders, die gebouwd zijn op de Habsburgse koninklijke wijngaarden van de stad Trebinje.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Dubrovnik – Old Town

• Split – Wandeling door oud stadscentrum en bezoek aan Diocletianus keizerpaleis

• Waterval Krka

• Zadar Old Town

• Plitvice meren

• Mostar – Oude brug

• Rivier Una- waterval Strbacki buk

• Trebinje – wijnproeven

  INFO:

• Neem contact met ons op en we gaan deze bijzondere reis naar je wensen samenstellen.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

 

Tour Locatie

Loading Maps

Tour’s Programma

Vlieg of kom met je eigen vervoer naar Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee. Ontmoet uw gids in het hotel en geniet van de eerste avond met diner en bespreek de route met de gids. Je kunt ook via ons voordelig de vliegtickets boeken.

Accommodatie: 4* Hotel in Dubrovnik; Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B
Rijd vanuit Dubrovnik naar Makarska, het centrum van de regio, bekend als Makarska Riviera, een lange lijn van kleine toeristische steden die verspreid liggen aan de kust, aan de voet van de berg Biokovo. Volg de sporen van Fra. Jure Radić startend van zijn malacologische collectie in de stad en naar de botanische tuin in het natuurpark Biokovo. Bekijk de gehele Makarska Riviera, het eiland en het binnenland aan de achterkant van de berg Biokovo, en kijk nog verder. Misschien zie je 210 km verder over de Adriatische Zee de lichten van Monte Gargano in Italië. Verderop ligt Omiš, de kleine stad met een lange en roemrijke geschiedenis. Op de achtergrond wordt de canyon van de rivier Cetina uitgesneden in het pittoreske bergachtige massief. Aan het eind van de middag gaan we rijden, dineren en genieten van de beroemde wijnen van Dalmatië in het magische Split.

Accommodatie: 4* Hotel in Split; Afstand: 250 km; Maaltijden: B
Breng de ochtend door in het centrum van Split (Spalatum), ooit de geboortestreek en thuis van de beroemde Romeinse keizer, een van de grootste hervormers van het late Romeinse rijk. Kijk goed of de poorten werkelijk zijn gemaakt van goud, zilver, ijzer en koper. Vergeet niet Grgur´s teen aan te raken voor het geluk en nog veel meer. Vanuit Split rijden we richting Nationaal Park Krka, het natuurlijke karstfenomeen. Skradinski Buk, het enorme, heldere, natuurlijke zwembad met hoge watervallen aan de ene kant en cascades aan de andere. Bewonder Roški Slap, de watervallen, evenals het eiland Visovac met het Franciscaner klooster. Breng een bezoek aan het 3000 jaar oude Zadar, een zich snel ontwikkelende stad met een groot historisch en cultureel erfgoed. Neem een kopje thee in Kalelarga, de hoofdstraat, of bezoek de meer recente stedelijke creaties, zoals de Zee Orgels of het Groet aan de Zon platform. De volgende stop is Nationaal Park Plitvice, een UNESCO erfgoed, de reeks van 16 grote en een paar kleinere meren geleidelijk opgesteld en gescheiden door travertijn barrières gevormd in de periode van de laatste tienduizend jaar. Dineren en genieten van de lokale gerechten en wijnen.

Accommodatie: 3* Hotel in Plitvice; Afstand: 300 km; Maaltijden: B
Loop langs de meren, voed de vogels, ontspan en maak je klaar voor de komende dag. Aan de voet van het Cincar gebergte, in de buurt van de stad Livno, stoppen we om de wilde paarden, de unieke kudde in de Balkan, te spotten. Rijd door het Busko meer en rijd Tomislavgrad binnen, de oude Daelminium - het centrum van de Illyrische stam Dalmatae. Je raadt het al, zo is Dalmatië aan haar naam gekomen. Vanaf Tomislavgrad rijden we naar het beroemde Mostar, de smeltkroes van culturen en religies. Loop over de oude brug (UNESCO erfgoed). Het werk aan deze brug begon omstreeks 1557 onder leiding van Mimar Hajrudin. De brug had waarschijnlijk de grootste boogconstructie die tot dan toe ooit in een brug was gebruikt en was het paradepaardje van de Ottomaanse architectuur en de beroemdste sultan Sulejman de Grote. De brug is in 1993 vernietigd in de Bosnische oorloog en werd in 2001 met de originele stenen uit de rivier Neretva herbouwd. Ook moesten de ingenieurs zich verdiepen in de oude bouwmethoden van de Ottomaanse meesters om de nieuwe brug zo origineel mogelijk te reconstrueren. We dineren in de sprookjesachtige middeleeuwse straatjes in Mostar en genieten van prachtige lokale wijnen.

Accommodatie: 4* Hotel in Mostar; Afstand: 340 km; Maaltijden: B
Na het traditionele kopje koffie gemaakt van vers gemalen granen, rijden we richting Medjugorje, een van de meest bezochte heiligdommen, een plaats van verschijning van de heilige Maria. De weg brengt je naar Stolac en tal van archeologische sites uit het paleolithische tijdperk, naar de oudste grafstenen en een oud fort. Een bezoek aan de Vjetrenica grot is een unieke belevenis van een natuurverschijnsel, dat je eigenlijk niet mag missen. We volgen het pad aan de rand van Popovo Polje, aan de voet van de heuvels, die grenzen aan Kroatië, en komen snel in Trebinje, de stad van de zon, de lekkerste wijnen van de regio en platanen gelegen in het uiterste zuiden van Herzegovina, aan de oevers van de rivier de Trebisnjica en aan de voet van het Leotar gebergte. Bezoek het Tvrdos Klooster, een 15e-eeuws complex met de overblijfselen van een 4e eeuwse Romaanse kerk. Het Afscheidsdiner en de nacht in het 4 * hotel in Dubrovnik.

Accommodatie: 4* Hotel in Dubrovnik; Afstand: 180 km; Maaltijden: B
Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubrovnik. Vlucht inchecken, vertrek.

Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours

 

Tours in de buurt Adriatic motor tour