Fietsen Eilandhoppen Istrië • Vakantie Kroatië Slovenië Bosnië.

Porec, Porec, Istrie, 52440, Kroatie

€850,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks vertrek
Duur: 8 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Locatie: Kroatië, Istrië, Porec
Beoordeling:
Aankomstdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen 12 t/m 17:
Kinderen t/m 11:

Overzicht

Fietsvakantie van 8 dagen.

Ga met ons mee op deze bijzondere fietsvakantie door Istrië en omliggende eilanden Cres, Krk en Lošinj. Ons avontuur begint in Rovinj en leidt ons naar Rabac. Een ferry neemt ons mee naar Cres waar we fietsen van eiland naar eiland. Na het stuiteren over de eilanden gaan we weer terug naar het vasteland, om de westkust van Istrië te ontdekken. We maken kennis met Rovinj en Pula, steden met een rijke cultuur en geschiedenis.

In Pula bezoeken we het Romeinse amfitheater Arena en veel meer. Deze 3000 jaar oude stad zit vol met Romeinse geschiedenis.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Pula Old Town
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town
• Eiland Krk
• Eiland Cres
• Eiland Mali Losinj
• Palud Vogelpark

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

 

Tour Locatie

Loading Maps

Tour’s Programma

Aankomst in Poreč. In Porec maak je kennis met je reisgids, waarna je over de tour uitgebreid geïnformeerd wordt en waar je je fiets en andere uitrusting krijgt. Vanuit Porec reizen we met een minibus naar Rovinj, het vertrekpunt van onze tour.

Overnachting in Rovinj.
Na het ontbijt fietsen we naar Monkodonja, een heuvelfort uit de bronstijd 1800-1200 voor Christus. We volgen de weg richting Bale waar je paleis Bembo, het stadsplein en museum kunt bezichtigen. Onderweg naar Rabac passeren we bergtoppen, valleien, dorpjes en stadjes met oude kastelen en villa´s. We gaan genieten van een prachtige uitzicht over de Istrische landschap en bezoeken de oude binnenstad van Labin. Daar is ook een kolenmijn museum, open voor bezoekers. We dalen af naar Rabac, het toeristisch centrum van Oost-Istrië. In de buurt zijn veel verborgen kleine stranden met kristalhelder water. Als afsluiting van de dag bezoeken we een van de restaurants, genieten van lokale zeevruchten en wijnen.

Overnachting in het centrum van Rabac.
Na het ontbijt fietsen we terug naar Labin, waar we weer kunnen genieten van uitzicht op de eilanden Cres, Krk, Lošinj en Rabac stad. We gaan verder richting Brestova via Plomin baai waar we de veerboot richting Cres nemen. De overtocht duurt ongeveer 20 minuten. Vanuit de haven fietsen we naar Cres stad. Onderweg heb je een uniek uitzicht op de omliggende eilanden en Ucka gebergte. Cres is het centrum van het eiland met zeer rijke geschiedenis. Hier rusten we uit en laten ons verwennen met lokale specialiteiten.

Overnachting in Cres.
In de ochtend fietsen we naar Merag waar we een veerboot nemen naar het eiland Krk. Overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Eenmaal op Krk, bezoeken we tal van dorpjes en stadjes. Krk, Punat, Malinska, en Vrbnik komen allemaal aan bod in onze rondreis. Nadat we Krk hebben verkend gaan we terug naar Cres.

Overnachting in Cres.
Van Cres, gaat ons fietstocht verder richting Lubenice, een dorp 378 meter boven de zeespiegel. Hier gaan we volop genieten van het uitzicht over de magische baai onder onze voeten en uitzicht over Istrië. Fietsend over de eilandtoppen met uitzicht over het Velebit gebergte, bereiken we Vrana meer (Vransko jezero). Het is een groot zoetwatermeer in het centrum van eiland Cres. Het meer is 7x1,5 km goot en ligt op 14 meter boven de zeespiegel, en zijn diepste punt ligt zelfs 60 meter onder de zeespiegel. Smalle wegen leiden ons naar de kust en verder naar Mali Losinj, een beeldschone mediterrane vissersdorpje. Dit het belangrijkste centrum van het eiland Losinj.

Overnachting in Losinj.
Onze boot vertrekt in de namiddag, dus genoeg tijd om het eiland te verkennen. Dit is een extreem mooi eiland. Het milde mediterrane klimaat en rustige leven op het eiland maakt Losinj een aantrekkelijke toeristische bestemmingen. Het klimaat zorgt ook voor rijke en diverse vegetatie op het eiland. Er zijn meer dan 1000 plantsoorten geïdentificeerd. Op het eiland kom je onder andere citroen, sinaasappel, vijgen, mandarijnen, olijven, cactus, lavendel, dennen, en vele andere plantsoorten tegen. De boot brengt ons naar Pula. Deze reis duurt ongeveer twee uur.

Overnachting in het centrum van Pula.
Na het ontbijt bezoeken we de oude stad Pula en uiteraard het Romeinse amfitheater. De Arena is het enige overgebleven Romeinse amfitheater met vier torens, het hoogstandje van Romeinse architectuur. Het is het best bewaarde monument in Kroatië. Onze tour gaat verder naar Fažana, een klein vissersdorpje met een prachtig uitzicht over Nationaal park de Brijuni eilanden. We bezoeken Vodnjan, erg mooi historisch stadje dat bekend staat om de beste olijfolie en kleine traditionele Istrische huizen (kazun). Onderweg naar Porec fietsen we door meerdere dorpjes, maar ook langs het Palud Vogelpark waar je meer dan 200 vogelsoorten kunt spotten. Al vanuit de verte kun je kerktorens van Rovinj zien. In Rovinj kun je genieten van traditionele gerechten en lokale wijnen in een van de vele restaurants. Overnachting in Rovinj.
Na het ontbijt vertrek.

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours

 

Tours in de buurt Fietsen Eilandhoppen Istrië