Porec, Porec, Istrie, 52440, Kroatie

€669,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks
Duur: 8 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Deze cruise start in: Istrië, Kroatië
Beoordeling:
Vertrekdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby:

Overzicht

Self guided fietstour van 8 dagen.

Er is iets magisch in Istrië, het grootste Kroatische schiereiland, ondergedompeld in het blauw van de Adriatische Zee. De groene bossen, de historische heuveltopsteden, wijngaarden, olijfbomen en rustige rivieren zijn de perfecte combinatie van de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur. Wanneer je hieraan de verleidelijke smaken van uitstekende Istrische wijnen toevoegt, weet je gewoon dat dit een gebied is dat je alles zal geven wat je nodig hebt. Geniet van een gemakkelijke fietstocht en verken Istrië, passerend door de verborgen Middeleeuwse steden Grožnjan, Oprtalj, Motovun en de voormalige Romeinse kolonie Poreč, wiens charmes je ademloos achterlaten.

Passerend door een landschap van heuvels, omringd door rivieren, bossen, wijngaarden en olijfgaarden, zal elk moment puur genot zijn. Maak tussenstops op de wijnboerderijen en proef de smaak van de inheemse wijnen zoals Malvasia en Teran. Trakteer jezelf op de heerlijke delicatessen en beleef alle charmes van Istrië, een spannend Kroatisch wijngebied.

Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Mocht het nodig zijn, staan wij 24/7 voor je klaar. Onze volgauto is altijd in de buurt, mocht je te moe zijn of  pech hebben

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Umag Old Town
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Višnjan observatorium
• Gastro, Wijn en Olijfolie proeven
• Taruffels proeven
• Savudrija vuurtoren (zie ook ons vuurtoren aanbod)
• Grožnjan de stad van kunstenaars

 

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

 

 

Tour Locatie

Kaarten Laden

Tour’s Programma

Je komt in Poreč aan. Hier ontvang je de hotelvouchers, de wegkaarten, de routeboekjes en een fiets inclusief alle fietsbenodigdheden. Met onze minibus rijd je verder naar Buje waar je de volgende dag start met het fietsen. Je overnacht in hotel "Casa la Parenzana". Dit is een landelijk huis in hartje Istrië, een oase van rust en ontspanning. Dit is een ideaal vertrekpunt voor dagelijkse verkenning van dit mooie gebied.

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** of iets dergelijks.
Deze tour begint met een rustige afdaling naar de kust op het noordelijke punt van het schiereiland Istrië. Daar bevindt zich een vuurtoren die je bezoekt. Volgens de legende werd deze vuurtoren door graaf Metternich als zijn liefdesnestje gebouwd. Savudrija is een van de oudste vuurtorens van de Adriatische Zee, gebouwd in 1818. De route gaat verder richting het zuiden, naar Umag. De geschiedenis van Umag is extreem interessant. De stad werd door een Romeinse edelman opgericht, die besloot om deze als zijn zomerverblijf in te richten. De sporen van glamour, pracht en glorie van die tijd kun je nog terugzien aan de Venetiaanse huizen die zich in de oude stad bevinden. De stadsmuren en versterkingen zijn deels bewaard gebleven, evenals de enkele renaissance en barokke gebouwen en kerken. De wijngaarden en olijfgaarden creëren een sfeer van typisch west-Istrisch landschap. Je brengt hier ook een bezoek aan de wijnkelder aan de muscat, om de lokale wijn te proeven. Je overnacht in Buje gebied.

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
Vanuit Buje gebied fiets je door Kršete pitoresque dorpje waarna je in een klein stad Brtonigla aankomt. Hier vind je de kerken en kloosters uit XV. eeuw. Verder volg je in Brtonigla gebied de weg naar de wijngaarden en olijfbomen. Wijn uit dit gebied is erg populair (Teran). Fietsend door de eindeloze wijngaarden bereik je Novigrad waar je productie van olijfolie bezoekt en de beste oliën proeft en daarmee de smaak van Istrië gelijk ervaart. Via dorpjes Dajla en Karigador kom je aan in Lovrečica, een Venetiaanse bisschoppen dorpje. Volgend de weg naar Škrinjari, Babići en Buroli dorpjes, kom je ook de traditionele Istrische huisjes tegen. De weg door de wijngaarden brengt je weer terug naar je hotel. Je overnacht in een hotel in Buje gebied.

Accommodatie: Hotel 3 * "Casa la Parenzana" of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
Vanuit Buje ga je verder richting Grožnjan. Deze typisch Istrisch middeleeuwse stad bevindt zich hoog aan de top van een heuvel langs de rechterkant van de rivier Mirna. Als je de lange straten afgaat, waar bijna elke deur naar ateliers en galeries leidt, en waar de verschillende muziekgenres, van klassiek tot jazz, zich laten horen, zul je begrijpen waarom Grožnjan bekend staat als "The stad van kunstenaars". Oprtalj, een ongewijzigd stadje middeleeuwse stijl van gebouwen, smalle straatjes, winkels, de prachtige Venetiaanse paleizen, portals en overdekte passages, en in het bijzonder het unieke uitzicht op het schiereiland Istrië. Van Oprtalj ga je bergafwaarts genieten van het uitzicht op de Mirna rivier. Uiteindelijk kom je aan in Livade, het truffelhart van Istrië, waar je de lokale truffelwinkel kunt bezoeken en de verschillende truffelsoorten kunt proeven. Op de heuvel aan de voorkant van Livade ligt Motovun, zeker de meest beroemde en meest aantrekkelijke Istrische middeleeuwse stad. Bossen rond Livade in Motovun zijn bijzonder rijk aan truffels. Overnachting in hotel "Kastel" in Motovun.

Accommodatie: Hotel Kastel*** of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
Dit deel van de route gaat vanuit binnenland naar de kust. Het volgt een pad richting het dorpje Višnjan waar je een observatorium tegenkomt. Dit is een van de vijf bekendste observatoria in de wereld. De weg leidt verder naar de stad Višnjan die zich op 246 meter hoogte bevindt. Hieruit krijg je een prachtig uitzicht op de westerse kust van Istrië en de kustplaats Porec. In de omgeving van Višnjan is het mogelijk om de vele wijnkelders te bezoeken met wijn uit het Porec gebied, in het bijzonder malvasia. De tour gaat verder naar Tar, een klein stadje op de heuvel boven de zee. Daarna naar Nova Vas, een dorp met de beroemde grot (die u kunt bezoeken). Na het passeren van een paar dorpjes, bereik je Poreč. Je overnacht in Poreč.

Accommodatie: Hotel Porec*** of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
In Poreč begint de route met bezichtiging van de Euphrasiana, het meest waardevolle monument in Poreč. Het is een kerk gebouwd in de 6e eeuw. Volg daarna de weg totdat je in het dorpje Bacva aankomt. Bacva is het hoogste punt waar je een lokaal restaurant met traditionele gerechten vindt. Je volgt de route verder langs de zuidelijke dorpen en je komt aan in het centrum van Vrsar aan de kust. Met een indrukwekkend uitzicht op de kust, is Vrsar in het verleden een natuurlijk verdedigde vesting geworden. Delen van de fortificatie systeem en gebouwd uit de 12e eeuw zijn bewaard gebleven. Het vesting-kasteel, gebruikt als zomerverblijf van de bisschoppen van Poreč, is zeer de moeite waard te bezoek. Na Vrsar slingert het pad richting Funtana (een vissersdorp) en Zelena en Plava Laguna: toeristische dorpen die de zuidelijke poorten van Poreč zijn.

Accommodatie: Hotel Porec*** of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
Na het ontbijt kun je overgebracht worden naar Kanfanar of je bereikt het zelf. Kanfanar is een kleine stad boven de vallei Lim. Vanaf Kanfanar begint de vlakste rit van deze tour. Passerend door Istrische dorpjes kom je de traditionele Istrische huisjes tegen (Kažun). Nadat je in Bale aankomt, kun je het Bebmbo paleis, het stadsplein en museum bezoeken. Na het dorpje Kokuletovica kom je aan in Monkodonja. Monkodonja is een prehistorische stad, bewoond ongeveer 1800-1200 voor Christus tijdens de Bronstijd. Vanaf Monkodonja bereik je Rovinj, je eindbestemming van deze tour, ook bekend als de "Parel van de Adriatische Zee". Door zijn kerk en de klokkentoren op de heuvel aan de zee, is hij van alle kanten herkenbaar. Rovinj wordt ook wel het Istrische Venetië genoemd. De restaurants met verse vis en malvasia maken de sfeer van deze week helemaal af. Iedereen zal van Rovinj zijn charme en magie genieten. Je overnacht in Hotel Vila Lili in Rovinj.

Accommodatie: Hotel Vila Lili*** of iets dergelijks; Maaltijden: Ontbijt.
Na het ontbijt vertrek.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours

 

Tours in de buurt FIETSEN ISTRISCHE WIJNROUTE