Noord Dalmatië cruise • Vakantie Kroatië Slovenië Bosnië.

Haven, Zadar, Noord Dalmatie, 23000, Kroatie

€744,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks vertrek
Duur: 8 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Locatie: Kroatië, Noord Dalmatië
Beoordeling:
Aankomstdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen 12 t/m 17:
Kinderen t/m 11:

Overzicht

Cruise van 8 dagen.

Ontdek de Kroatische eilanden – de rust en schoonheid van hun afgelegen baaien en kristalheldere zee. Wandel door de straten van de middeleeuwse steden, geniet van heerlijke lokale gerechten en uitstekende wijnen.

  DE HOOGTEPUNTEN:

Zadar Old Town
Dugi Otok – uitzicht, zwemmen en wandelen
Kornati eilanden Nationaal park- uitzicht, lokale specialiteiten en wijnen.
Šibenik old town UNESCO
Primošten – wandelen, uitzicht
Krka rivier Nationaal park – wandelen, uitzicht

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

 

Tour Locatie

Loading Maps

Tour’s Programma

Uw avontuur begint bij aankomst in het oude Zadar, ook wel bekend als Jadera tijdens de 4e eeuw v. Chr. De kerk van St. Donatus (het symbool van Zadar) heeft een monumentale structuur van de pre-Romaanse periode. De kerk en het bisschoppelijk paleis bevinden zich op het fundament van het belangrijkste plein gebouwd tijdens de Romeinse periode - het forum. Hier kun je langs Zadar´s beroemde straat Kalelarga lopen, en de talrijke monumenten en de sfeer van de stad proeven. Onze kapitein en bemanning heet je van harte welkom. Het diner wordt geserveerd aan boord van het schip.

Overnachting in Zadar.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: diner
Passerend onder de brug die de eilanden Pasman en Ugljan verbinden, komen we aan bij het eiland Iž voor een korte zwempauze. Daarna zetten we onze reis voort naar Dugi Otok en het natuurpark Telascica, zuidoosten gelegen van het eiland. De uitzonderlijke ligging van het park beschermt het tegen de harde noordelijke wind uit het vasteland en sirocco van de open zee. Daarom is natuurpark Telascica een van de grootste en best beschermde natuurlijke havens aan de Adriatische oostkust. Overnachting in Telašćica.

* Kaartjes voor natuurpark Telascica en nationaal park Kornati: € 7 per persoon / aankoop aan boord van het schip.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en lunch
Na het ontbijt vertrekken we naar nationaal park Kornati. Dit park bestaat uit negenentachtig eilanden, overweldigende kliffen en een adembenemend uitzicht op de open zee. Aankomst op het eiland Piskera betekent dat het tijd is om te zwemmen en lunchen, daarna cruisen we verder langs deze prachtige eilanden. In de namiddag komen we aan op het eiland Zlarin wiens gebieden onbewoond zijn en dicht bedekt zijn met cipressen en pijnbomen. Overnachting in Zlarin.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en lunch
Tour van vandaag brengt ons naar Primosten, ooit een eilandje beschermd door muren en torens met een ophaalbrug die het eiland met het vasteland verbond. De houten ophaalbrug werd vervangen door een dijk die nu permanent het eilandje verbindt met het vasteland waardoor het een schiereiland is geworden. Tussen de stenen huizen leiden alle smalle straatjes naar de top van de heuvel, de kerk van St. George die dateert uit de 15e eeuw. Overnachting in Primošten.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en lunch
We vertrekken naar Skradin tijdens het ontbijt. Bij de doorvaart van het St. Anthony Kanaal, komen we langs het St. Nicholas fort en na het verlaten van de kanaal komen we aan in de prachtige oude stad Sibenik. Cruisen door twee bruggen, het schilderachtige meer Prokljan en canyon, komen we aan bij Skradin wiens geschiedenis dateert van de Illyrische periode. In de nabije omgeving van het Nationaal Park Krka is Skradin een van de meest indrukwekkende bestemmingen voor nautisch toerisme. De rivier Krka en haar watervallen vormen de basis voor dit natuurlijke fenomeen waarvoor de Krka regio werd uitgeroepen tot een nationaal park in 1985. Optioneel bezoek aan de watervallen van Krka, evenals de Bibic wijnmakerij waar exquise wijnen en overvloed aan voedsel wordt geserveerd. Overnachting in Skradin.
* Supplementen aan boord voor een bezoek aan de Krka watervallen en wijnproeven.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en lunch
Onze reis wordt voortgezet in de ochtenduren naar Šibenik, een stad gelegen aan de voet van het St. Michael´s fort. Gebruik je vrije tijd voor een rondleiding in de stad en het is een absolute aanrader om een bezoek te brengen aan de kathedraal St. James. Diens bijzondere en kostbare structuur is onderdeel van de UNESCO lijst van cultureel erfgoed. Na een zwem- en lunchpauze boord varen we verder richting Vodice. Vodice is een toeristische bestemming bekend om zijn levendigheid, diversiteit en gastvrijheid. Het hotel ligt aan de kust, in een grote baai, 11 km ten noordwesten van Sibenik. Overnachting in Vodice. * Captain´s Dinner - als aanvulling op boord van het schip.
Op deze dag zullen we varen rond talrijke eilandjes en pauzeren bij de baaien Slanica en Školjic. Terwijl we lunchen, vervolgen we onze reis en, na een zwempauze komen we in de namiddag aan in Zadar. Overnachting in Zadar.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en lunch.
Individuele vertrektijden en sign-off´s na het ontbijt. We wensen je een veilige reis!

Maaltijden: ontbijt

N.B.: De cruise biedt voldoende tijd voor het zonnen, zwemmen en het verkennen van de charmante Dalmatische steden. En in geval van ongunstige weersomstandigheden en/of omstandigheden op zee, kan de cruise route, in het belang van de passagiersveiligheid, gewijzigd worden.

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours