National Park Risnjak, Croatia

€668,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks
Duur: 15 dagen
Maximaal aantal personen: Unlimited
Deze cruise start in: Kroatië, Noord Dalmatië
Beoordeling:
Vertrekdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby:

Overzicht

Wandelen de TOP 8 Nationaal- en Natuuparken van Kroatië 15-daagse
Hou je van lekkere eten en drinken, hou je van wandelingen in de ongerepte natuur, dan is deze reis geknipt voor jou.  Je bezoekt de top 8 nationaal- en natuurparken van Kroatië. Van de beroemde Plitvice Meren en Kornaten eilanden tot Krka en Noord Velebit met prachtige uitzichten over de Adriatische eilanden.

Loop over de paden die u vanaf de Adriatische Zee tot aan de toppen van de bergen leiden. Meer dan 400 verschillende routes. Wij selecteren voor u de top 6 natuurdestinaties en wandelroutes van Kroatië.

Noord-Velebit en Paklenica horen bij de top 5 wandeldestinaties van Kroatië. Komt en voel de sfeer van de Kroatische bergen.
Maar dit is niet alles: u gaat ook een onvergetelijke boottocht maken naar het Nationaal park Kornaten. Tijdens deze hele dag durende boottocht vaart u langs tientallen van in totaal 140 eilanden. We meren ook aan op het eiland Dugi otok (vert = Het Lange eiland)

  DE HOOGTEPUNTEN:
6 Nationaalparken
2 Natuurparken
Boottocht naar NP Kornati

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s. • Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan. • Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden. • Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Locatie

Kaarten Laden

Tour’s Programma

Dit bosrijke bergmassief in de Gorski kotar ontleent zijn naam aan de lynx (ris), de meest populaire bewoner van het gebied. De oppervlakte van het park is 64 km2 en vanwege de ligging op het knooppunt tussen de Alpen en het Dinarische gebergte, tussen het Middellandse Zeegebied en Pannonie, kan je in dit kleine gebied vrijwel alle soorten bos aantreffen die je in bovengenoemde gebieden ook aantreft en bovendien veel planten- en diersoorten. De prachtige bergen, bossen, mooie wateren en karstformaties trekken talloze natuurliefhebbers naar Risnjak. Afgezien van de “beschermheer” van deze berg, de lynx, komen er hier ook nog bruine beren, marters en relmuizen voor. Risnjak staat ook bekend om de geweldige uitzichten op de eilanden in de Kvarnerbaai en de bergen van het buurland Slovenië, helemaal tot aan de Alpen.
U komt aan in de ware groene oase. Overal om u heen ziet u de groene toppen en kristalheldere riviertjes en beekjes. Er is genoeg tijd om te ontspannen en een korte wandeling te maken om uw omgeving te verkennen.
Accommodatie: een kleinschalige pension met ontbijt of een privé appartement.
Op deze dag gaat u NP Risnjak verkennen. We hebben drie wandelroutes voor u uitgestippeld gerangschikt op moeilijkheidsgraad. U bent vrij om voor u de meest geschikte route te bewandelen. Afhankelijk van uw routekeuze kunt u ook de berghut bezoeken die in 1932 gebouwd is.
Accommodatie: een kleinschalige pension met ontbijt of een privé appartement.
De unieke karstformaties, het landschap en de flora en fauna hebben UNESCO ertoe bewogen om het gebied van Natuurpark Velebit uit te roepen tot wereld biosfeerreservaat. Het noordelijke deel van het park is het meest attractief en is bekend vanwege de bergtoppen Hajdučki kukovi en Rožanski kukovi en vanwege de botanische tuin van Velebit. Het centrum van het park ligt in Krasno, een van de Mariaheiligdommen, op 714 meter boven zeeniveau. Dit gebied staat ook bekend om productie van verschilleden fruitlikeuren en sterke alcoholische dranken. U krijgt de kans om deze te proeven. Wist u dat in NP Velebit de grootste verscheidenheid van fauna in Europa herbergt?
U maakt kennis met de machtige Velebit gebergte. De adembenemende rotsformaties zorgen voor de ultieme wandelervaring. Er is genoeg tijd om te ontspannen en een korte wandeling te maken om uw omgeving te verkennen.
Intrek in uw accommodatie. Tijd om uit te rusten en uw omgeving te verkennen.
Activiteiten:
-Korte wandeling om uw omgeving te verkennen
Deze twee dagen gaat u NP Noord Velebit wandelend verkennen. We hebben de beste twee wandelroutes voor u geselecteerd. Bijvoorbeeld houd u van dieren dan hebben we voor u een speciaal wandelroute ontworpen “De Beesten Wandelroute” maar ook als u geïnteresseerd ben in hoe de lokale mensen in deze barre omstandigheden duizenden jaren wisten te overleven kunt u “De sporen van de mens wandelroute” doen. Tijdens deze route maakt u kennis van het moeilijke verleden en de kunst van overleven in deze vooral s ’winters onvriendelijke omgeving. Maak kennis met de machtige witte Velebit gebergte en zijn unieke natuur. Wist u dat in NP Velebit de grootste verscheidenheid van fauna in Europa herbergt?
Activiteiten:
-Bergwandeling afstanden en moeilijkheidsgraad is afhankelijk van uw keuze. Dat varieert van beginners tot gevorderde. We hebben makkelijke routes van 1,5 uur tot zeer zware die 8 uur kunnen duren.
Accommodatie: Je verblijft in een traditionele kleinschalige Konoba (traditioneel restaurant met slaapkamers) of gelijkwaardig. Maaltijden: ontbijt; Activiteiten: -Wandelen en likeur proeven. Maaltijd: ontbijt en diner.
Het dorp Rastoke is de vrucht van een al drie eeuwen lang durend goed huwelijk tussen mens en natuur. De weelderigheid van Rastoke wordt weerspiegeld in de bruisende monding van de rivier de Slunjčica in de Korana, waar vele watervallen, stroomversnellingen, kleine meren en cascaden het natuurschoon laten zien. Dit is een ideaal wandelgebied met veel wandelpaden langs de oevers van Slunjčica en Korana.
Het park staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en is door de natuur begiftigd met een unieke schoonheid: een reeks meren die met elkaar verbonden zijn door middel van watervallen. De kans om van die schoonheid te genieten mag je niet missen. Er zijn wandelpaden van houtplanken door het hele merengebied. Een wandeling in het NP Plitvice is een must voor elke wandelaar.
Accommodatie: Een Hotel in de regio Plitvice meren met ontbijt. Activiteiten: wandelen.
De stad Starigrad, gelegen in een adembenemende omgeving omgeven door aan het ene kant de Velebit gebergte en aan het andere kant prachtige Adriatische zee. Hier hebben we een unieke kans om een week door te brengen met omwonenden in een kleinschalig hotel. Na intrek in je accommodatie ga je gidsen ontmoeten onder genot van een welkomstdrankje en een korte oriëntatiegesprek. Hier grijpen we de kans om de komende avonturen te bespreken.
Op deze dag vertrekt u richting Starigrad. Intrek in uw accommodatie en tijd om uit te rusten of een korte wandeling te maken langs de prachtige kust.
Paklenica is gelegen tussen het hoogste punt van de berg Velebit en de kust en daarom kunnen gasten hier zwemmen in de zee en bergtoppen bedwingen op dezelfde dag. Bijzonder zijn de prachtige canyons van Velika (Grote) en Mala (Kleine) Paklenica. Tevens is er een rijk planten- en dierenleven dat bergbeklimmers, wetenschappers en natuurliefhebbers aantrekt. In het Nationaal Park Paklenica hebben we vier routes voor u uitgestippeld gerangschikt op niveaus van moeilijkheid. Afhankelijk van uw conditie kunt u kiezen tussen heel makkelijke (ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar) tot heel moeilijke gereserveerd voor profs.
Accommodatie: een nette kleinschalig hotel in Starigrad met ontbijt;
Zadar is een van de oudste Europese steden en havens. De oude stad, ommuurd met stadsmuren en wachttorens op het schiereiland, is met het nieuwe, stedelijke gedeelte via een brug verbonden. Deze brug is het symbool van de stad. Zadar, de wereldstad, waarover Alfred Hitchcock ooit heeft gezegd dat daar de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien zijn, is uitgeroepen tot Beste Europese Bestemming van 2016. Waar er rook is, is er vuur, zou je denken……: Ja, en in dit geval klopt het helemaal!!!
Gebouwd volgens Romeinse urbanistische regels van een paar lange straten en vele kortere dwarsstraatjes die de stad in vierkante blokken verdelen, is de oude stad een schatkist met archeologische en monumentale schatten uit de antieke tijden, de middeleeuwen en de renaissance. Als u door het centrum van Zadar wandelt dan wandelt u als het ware door een oude Romeinse stad!!! Een openlucht museum. Daarover vertellen vele kerkelijke en architectonische monumenten, zoals de kerk van St. Donatius waar in de zomer elke avond de muziek van “De Muziekavonden” te horen is, het Romeinse Forum in de buurt van het hoofdplein, de Kalelarga (de langste en breedste straat), de kathedraal van St. Stošija, het Archeologische museum met uitzonderlijke schatten en vele andere monumenten van het cultuurhistorisch erfgoed, zoals de stadspoort, het arsenaal, kerken, musea etc.
In deze stad, die bekend staat met een van de mooiste zonsondergangen van de hele Mediterrane, met talloze eilanden en eilandjes die de stad tegen de sterke zeewind beschermen, geniet u van de symfonie van het Zeeorgel en de prachtige lichten van De Zonnegroet. De attracties: Het Zeeorgel en De Zonnegroet zijn slechts 50 meter van elkaar gescheiden. Zadar is een machtige culturele en economische stad, door de eeuwenlange geschiedenis een symbool van onoverwinnelijkheid geworden, maar in de zomer toont de stad pas haar volle pracht, zachtheid en gastvrijheid. Bezoek de traditionele voorstellingen of moderne evenementen, zoals De nacht van de volle maan, Zadar uit je dromen, Millennium Jump, Kalelarga Art etc. Geniet van de mediterrane keuken, proef de Maraschino, de authentieke lokale drank (een waanzinnig heerlijke kersenlikeur) en ga zwemmen op de zandstranden in de omgeving!
Dagprogramma (advies):
8.00 – 9.00 Ontbijt
9.00 – 9.40 Rijden naar Zadar
9.40 – Aankomst centrum Zadar (het oude centrum van Zadar is uitgesloten voor auto’s), we raden u aan om te parkeren op de aangegeven plaats op de kaart. In de zomermaanden is het vaak geen plek, zoek gewoon een straatparkeerplaats en betaal met muntjes. De parkingtarieven in Kroatië zijn relatief laag ca € 1,00 / uur. Vanaf uw parkeerplaats loopt u 5 – 10 minuten naar het oude centrum.
10.00 uur – 17.00 Zadar sightseeing. In het oude centrum zijn alle bezienswaardigheden dichtbij elkaar, van de ene naar de andere kant van het schiereiland loopt u ca. 15 – 20 minuten. U krijgt van ons gedetailleerde beschrijving en mappen van Zadar sightseeing. U kunt ook de handige app downloaden die door de VVV Zadar uitgebracht is. http://www.secretzadar.com/en
12.00 – 13.00 Lunch (Tip; Zadar is een bruisende stad, zoek een lokaal gerecht in kleine steegjes in het oude centrum van Zadar, ze serveren heerlijk eten en zijn niet duur).
17.00 - Diner
Diner restaurant tip: Restaurant Kornat
http://www.restaurant-kornat.hr/en/
(een van de beste chefs van Kroatië kookt hier !!!) Het eten hier is een sensatie !!! De prijzen zijn naar Nederlandse begrippen zeer laag gezien de prijs/kwaliteit verhouding.
Of bezoek toprestaurant Fosa, wel iets duurder) http://www.fosa.hr/en
Focus sightseeing: rijke geschiedenis van Zadar, Dalmatische cuisine & wijnen
Bezienswaardigheden, (in het Engles): Roman forum, City walls, St. Simeon's & St. Donat's church, Sun salutation, Sea organ, St Anastasia's cathedral, Franciscan monastery, Museum of ancient glass, Kastel, Pet Bunara
Accommodatie: hotelkamer of appartement in Starigrad; Maaltijden: ontbijt; Duur: hele dag
Vandaag vertrek je richting Biograd na moru (Biograd aan zee) Deze prachtige en bruisende kuststad wordt uw verblijf voor de rest van deze reis. Biograd is een van de toeristische trekpleisters van de regio Midden-Dalmatië.
Vandaag vertrek je richting Biograd na moru (Biograd aan zee) Deze prachtige en bruisende kuststad wordt uw verblijf voor de rest van deze reis. Biograd is een van de toeristische trekpleisters van de regio Midden-Dalmatië. Bij aankomst op uw accommodatie kunt u ontspannen aan het strand, zwemmen en de stad verkennen.
Accommodatie: een nette kleinschalig hotel of in Biograd; Maaltijden: ontbijt; Reistijd: 1 uur.
In de ochtend om 9uur vaart u uit de haven van Biograd. Aan boord wordt u verwelkomd met een hapje en grappa. De kinderen krijgen fris te drinken. U zult varen langs de schilderachtige eilandjes, rotsformaties, zwemmen in de kristalgeldere water. En wie weet, misschien krijgt u de kans om dolfijnen te spotten. Tijdens deze excursie bezoekt u het Nationale park Kornati en het natuur park Telašćica. Nationaal Park Kornati bestaat uit 89 onbewoonde eilanden, eilandjes en rotsformaties met een oppervlakte van alles bij elkaar slechts zeventig vierkante kilometer. Het archipel Kornaten bestaat zelfs uit 140 eilandjes. Omdat het gevaarlijk is om door dit labyrint van rotsten te varen zijn er in Kornati vele vuurtorens te vinden. Eilanden als Blitvenice en Sestrica zijn vandaag de dag populaire bestemmingen voor liefhebbers van avontuur.
Op het eiland Katina, in de Kornati archipel, meren we aan voor een lunch. Onder genot van wijn kunt u kiezen tussen vis en vlees gerechten. Na de lunch varen we verder richting het Natuurpark Telašćica. Op Telašćica kunt u kiezen voor een relax duik in het warme zoutwatermeer. Of een wandeling maken naar de rotsenformatie met een uitzicht over de Kornati-archipel.
De Kornati is de meest grillige eilandengroep in het Middellandse Zeegebied. De archipel maakt deel uit van Natuurpark Telašćica. Telašćica is de veiligste, mooiste en grootste natuurlijke haven in het Adriatisch gebied en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, met rotsenwanden die van 160 meter hoogte recht de zee in storten en het Mir-meer, het enige zoutwater meer in het Adriatisch gebied.
Na het bezoek van het Natuurpark Telašćica varen we terug richting Biograd. Onderweg krijgt u de kans voor een frisse duik in een van de velen baaien. Rond 17.30 komen we in Biograd aan.
Het Nationaal Park Kornati
Nationaal Park Kornati bestaat ui 89 onbewoonde eilanden, eilandjes en rotsformaties met een oppervlakte van alles bij elkaar slechts zeventig vierkante kilometer. Omdat het gevaarlijk is om door dit labyrint van rotsten te varen zijn er in Kornati vele vuurtorens te vinden. Eilanden als Blitvenice en Sestrica zijn vandaag de dag populaire bestemmingen voor liefhebbers van avontuur.


Natuurpark Telašćica
De Kornati is de meest grillige eilandengroep in het Middellandse Zeegebied. De archipel maakt deel uit van Natuurpark Telašćica op het eilend Dugi otok (Ned. = Het Lange eiland). Telašćica is de veiligste, mooiste en grootste natuurlijke haven in het Adriatisch gebied en heeft een zeer karakteristieke uitstraling, met rotsenwanden die van 160 meter hoogte recht de zee in storten en het Mir-meer, het enige zoutwater meer in het Adriatisch gebied. Tijdens de bootexcursie maken we stop

Highlighst:
* Varen door de mooiste baaien van Dalmatië, het Nationale park Kornati.
* Zwemmen in het zoutwater meer Mir en bezoek aan het Natuurpark Kornati.
* Wandelen naar de rotsformatie en uitzicht over het Kornati archipel
* Lunch op het eiland Katina - je staat op het punt om verliefd te worden op de
Dalmatische visgerechten.
* Wijn en grappa proeven.
* Zwemmen en/of snorkelen in een van de velen baaien.
Opmerking: deze boottocht is alleen mogelijk vanaf 01 juni, t/m 15 september. Boekt u
buiten deze termijn dan verzorgen wij een aangepaste versie van deze activiteit voor u.

Accommodatie: een kleinschalig hotel met kamer en ontbijt of prive appartement in Biograd.; Maltijden: ontbijt en lunch vis of vlees, salade, wijn en frisdrank; Reistijd: 5 minuten; Activiteit: Boottocht en zwemmen 8-9 uur;
In de ochtend vertrekt u naar het Nationale park Krka-watervallen. Onderweg bezoekt u pittoresk stadje Skradin en maakt u een wandeling langs de oever van de rivier Krka. Met zijn zeven kalksteenwatervallen met een totaal hoogteverschil van 242 meter en de grootste Europese kalkafzetting, de Skradinski buk (waterval), is Nationaal Park Krka een waar fenomeen op het gebied van natuurschoon en karstgesteente. U moet ook echt het eilandje Visovac bezoeken, waarop een Franciscaner kerk en klooster staan. In de late namiddag rijdt u richting Unesco stad Sibenik, waar u heerlijk kunt eten in een van de velen restaurants. Onderweg naar Biograd rijdt u langs de kust waar u versteld zult staan van de prachtige uitzichten naar de Dalmatische eilanden.
Accommodatie: een kleinschalig hotel met kamer en ontbijt of privé appartement in Biograd.; Maltijden: ontbijt; Reistijd: 55 minuten enkel reis; Activiteit: selfguided wandeling en boottocht.
Gewapend met een camera, plattegrond, en onze instructies, wat en waar te zien is, gaat u op verkenning naar het Natuurpark Vransko Jezero (Het meer van Vrana (vrana betekent in het Nederlands kraai)) waar de velen vogelsoorten te spotten zijn.
Er zijn meer dan 50 kilometer aan fiets en wandel routes die rondom het Vransko-meer zijn aangelegd. Bezoek uitkijkpunt Kamenjak dat een spectaculair uitzicht over het natuurpark van het meer, de Kornati-eilanden, Pakoštane, Murter, Pašman biedt. De oude olijfboom- garden, drystone muren en prachtige landschappen. Een dag vol natuurschoon.
Het is het grootste Kroatische meer, en bovendien heel dicht bij de zee gelegen. Kenmerkend voor de omgeving van het meer is de buitengewone rijkdom aan vogels, vooral de verschillende soorten wilde eenden en reigers. Daarom is dit park een echt paradijs voor vogelliefhebbers die er ook meerdere speciaal ingerichte uitkijkposten tot hun beschikking hebben. Het water van dit meer is brak (zout noch zoet), waardoor het geschikt is voor zowel zoutwater- als zoetwatervissen; een gegeven dat vele sportvissers aantrekt.
We hebben voor u de beste vijf wandelroutes geselecteerd. De thema van deze routes zijn educatief. Tijdens deze routes leert u veel over de flora en fauna van dit prachtig natuurpark. De routes variëren tussen 400m tot 6 km, met een aangename maximale beklimming van 0 - 273m
Accommodatie: een kleinschalig hotel met kamer en ontbijt of privé appartement in Biograd. Activiteit: wandelen
Jij bent helemaal vrij om je terugreis te plannen naar eigen wens. Mocht je meer tijd in Kroatië willen doorbrengen, onze gidsen geven je graag advies over andere mooie plekken - vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden.
Maaltijden: ontbijt;

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours