Zvečaj, Zvečaj, Karlovac Regio, 47261, Kroatie

€520,00

Beschikbaarheid controleren

Beschikbaar
Niet beschikbaar
Gekozen
Vertrekdata: Dagelijks
Duur: 5-8 dagen
Maximaal aantal personen: 16
Deze cruise start in: Kroatië,
Beoordeling:
Vertrekdatum:
Return date:
Volwassenen:
Kinderen:
Baby:

Overzicht

Wandel/Hiken reis van 5 of 8 dagen.  

Deze wandeling neemt je mee naar het binnenland van Kroatië waarbij je vijf nationale parken bezoekt: Risnjak, Noord Velebit, Plitvice Meren, rivieren Paklenica en Krka. Een dagelijkse wandelroute duurt tussen twee en vijf uur op een makkelijk tot matig gebied met de voldoende tijd om ´s avonds te ontspannen. Onze vakanties bezorgen je puur genot en ontspanning die je nog heel lang bijblijven.

Activiteiten: Wandelen en Hiken, Gastronomie.
Activiteit niveau: eenvoudig / matig;

  DE HOOGTEPUNTEN:

Risnjak Nationaal Park – Wandelen, Uitzicht over de vele bergtoppen
Plitvice Meren National Park UNESCO – Wandelen langs de watervallen
• Una rivier in Bosnië – Wandelen, Natuur.
Krka Nationaal Park, Watervallen van Krka
• Noord Velebit Nationaal Park, Natuur, Uitzicht over de eilanden
Paklenica Nationaal park – Wandelen, Uitzicht over de zee

  PRIJSLIJST  2017

Prijslijst  2017 28.5. & 17.9. 11.6. & 3.9. 2.7. & 20.8.
Vertrek data zaterdag 28.05, 11.06, 02.07, 20.08, 03.09, 17.09.
Opmerking  Prijs € / reis; Voor meer detail over de prijzen en kortingen, zie tab “Details over de reis”.
8 dagen € 620,00 € 710,00 € 790,00
5 dagen € 520,00 € 590,00 € 620,00

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Tour Locatie

Kaarten Laden

Tour’s Programma

Zvecaj is een klein dorp aan de rivier Mreznica, dicht bij de snelweg, de verbinding tussen Kroatische hoofdstad Zagreb en de haven van Rijeka. Op de eerste dag word je opgehaald op de luchthaven, het station of in de haven mocht je niet met eigen vervoer komen.

Zeleni Kut ("The Green Corner ´) is een bekend restaurant en een klein familiehotel met uitzicht op de groene Mreznica Rivier en haar waterval. Het restaurant is boven een oude molen gebouwd die tegenwoordig energie produceert. In het hotel worden de traditionele Kroatische specialiteiten gereserveerd met zoetwatervis uit de eigen visvijvers, zelfgemaakte kaas, ham en worst en de verse groenten en fruit van de lokale boerderijen. We ontvangen je ´s-avonds op het terras van het restaurant met een welkomstdrankje waar je natuurlijk ook dineert. We gebruiken deze gelegenheid om je vakantie verder te bespreken waarbij je ook gelijk met onze reisgidsen en de andere reisgenoten kennismaakt.

Accommodatie: Hotel in de Mreznica River gebied; Reistijd: 1 uur vanaf de luchthaven van Zagreb, 1,5 uur vanaf de luchthaven van Rijeka; Maaltijden: D
Het gebergte Risnjak is vernoemd naar een zeldzaam dier dat zijn bossen bewoont: de "ris" (lynx). Het is gelegen in Gorski Kotar, de meest bergachtige en dichtbeboste regio van het land, ongeveer 15 km landinwaarts vanaf de Adriatische Zee. Het omvat zowel Risnjak als Snježnik streken en de bron van rivier Kupa. We beginnen onze wandeling vanuit Crni lug. De route Leska leidt naar ons doel - Big Risnjak, het hoogste punt van de bergketen. De berghut Schlosser´s, die op 100 meter onder de top is gelegen, is waarschijnlijk een van de mooiste berghutten in Kroatië. Na een korte rust en genot van een prachtig uitzicht over de zee, de toppen van Gorski Kotar en zelfs Alpen, keren we langzaam naar Crni Lug terug.

Een andere makkelijke wandelroute is richting Kupa River Valley die zeker een van de mooiste plekken in Gorski Kotar is. Rivier Kupa vormt een natuurlijke grens tussen Kroatië en Slovenië. Kupa stroomt door een schilderachtige vallei, ook wel bekend als de mysterieuze vallei van de vlinders – waar meer dan 500 soorten vlinders voorkomen! Na de wandeling gaan we ´s-middags terug naar het hotel voor het diner.

Accommodatie: Hotel in Mreznica rivier gebied; Reistijd: 1-1,5 uur enkele reis; Wandelen: 3-5 uur; Terrein: makkelijk (Kupa vallei) of matige (Big Risnjak), goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)
Na het ontbijt rijden we naar het jongste nationaal park van Kroatië - Noord Velebit. Dit gebied is als een nationaal park aangewezen vanwege het rijkdom van karst verschijnselen, de uitstekende biodiversiteit en de prachtige mooie natuur. Het park wordt met talrijke bergpaden doorkruist. De meest bekende is Premuzic. Het pad loopt door de mooiste en de meest interessante delen van het park. Vanaf de vele bergtoppen in de omgeving, ga je genieten van een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee, de eilanden en het vasteland van de bergketen.

De accommodatie in Plitvice Meren wordt aangeboden door de families van Korana Dorp, een klein romantisch plek verscholen in een vallei van rivier Korana. De huizen zijn klein, de traditionele woningen met eenvoudige kamers in een idyllische omgeving. De rustige sfeer maakt het dorp een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Korana Dorp heeft geen pubs, restaurants, winkels, scholen, zelfs niet een kerk - het is gewoon een dorp zo klein en heerlijk als het kan zijn, een ideale omgeving voor een sprookje.

Accommodatie: Privé pensions in Plitvice meren Nationaal park; Reistijd: 2,5 uur enkele reis; Wandelen: 4 - 5 uur; Terrein: eenvoudig / matig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)
Op de vierde dag bezoeken we het mooiste nationale park van Kroatië - Plitvice Meren. We beginnen onze dag met de wandeling op de houten paden en bruggen in en rond het Nationaal Park. In het park, dat tot een UNESCO World Heritage Site behoort, kun je 16 smaragdgroene en de opaal-blauwe meren bewonderen en meer dan 90 watervallen en de vele grotten bekijken. De meren zijn door beuken en dennenbossen omringd en ze vormen de basis van een uitgebreide flora en fauna. In deze pure en ongerepte natuur, genieten we van een picknick. We varen terug met een panoramisch boot om vervolgens de trein naar het beginpunt te nemen. Later in de middag keren we terug naar onze accommodatie in het dorp om net voor het diner even een snelle duik te kunnen nemen.

Accommodatie: Privé pension in Plitvice Meren Nationaal Park; Reistijd: 15 min enkele reis; Wandelen: gemakkelijk, 4-5 uur; Terrein: eenvoudig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)
Mocht je een 5-daagse reis hebben gekozen dan eindigt hier je vakantie. Je kunt natuurlijk terugreizen wanneer je wilt (transfers naar het vliegveld van Zagreb of Rijeka zijn in de prijs inbegrepen). De rest van de groep blijft met ons op de reis.
Op de vijfde dag brengen we een bezoek aan Bosnië, een buurland gescheiden van Kroatië door een natuurlijke grens – de rivier Una. Una zal je hart met haar schoonheid stelen, het groene helder water en een landschap van dichte bossen. Hier zijn verschillende opties mogelijk. Onze gidsen kiezen een optie die het best aan de wensen van de groep voldoet.

Accommodatie: Privé pension in Plitvice Meren Nationaal Park; Reistijd: 1 uur per enkele reis; Wandelen: 2-3 uur; Terrein: eenvoudig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)

De 5- daagse tocht eindigt na het ontbijt met een transfer naar de luchthaven of naar een ander afgesproken plek.
Nadat we afscheid van ons dorpsgastheren hebben genomen, gaan we richting het National Park Paklenica, dat onder de UNESCO bescherming is, en een favoriet plek voor wandelaars en klimmers is. Mochten we tijd over hebben, zullen we zeker bij de smalle Wild West-achtige canons van rivieren Zrmanja en Krupa stoppen waar je de oudste orthodoxe klooster in Kroatië (Krupa klooster) kunt bezoeken. Het National Park Paklenica bestrijkt het gebied van bergstromen van Velika Paklenica en Mala Paklenica. Dit relatief klein gebied biedt een uitzonderlijke diversiteit van geo-morfologische verschijnselen en vormen, diverse flora en fauna, de aantrekkelijke landschappen en de ongerepte natuur. Een wandeling is de enige manier om Het National Park Paklenica echt goed te leren kennen. Je kunt verder kiezen uit een aantal prachtige wandelingen door de beuken en zwarte dennenbossen. De meest populaire is de route naar Borisov Dom, een berghut populair onder de bergbeklimmers. Na een afdaling naar de zee rijden we nog voor de avond richting Skradin.

Accommodatie: 3 sterren hotel Skradinski Buk in Skradin; Reistijd: 2uur + 1uur; Wandelen: 4-5 uur; Terrein: matig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)
De laatste dag van de reis brengt ons naar het National Park rivier Krka met zijn fantastische karst formaties en travertin watervallen. We verkennen de uitgebreide waterwegen van het park samen met de complexe geschiedenis die dateert tot de 10e eeuw en de eerste Kroatische koningen. Een van de opties is een bezoek aan Skradinski Buk waterval, de plaats waar de tweede waterkrachtcentrale van de wereld werd gebouwd, slechts een paar jaar nadat er een op de Niagara Falls is gebouwd. Met een boot varen we naar eiland Visovac en de Franciscaner klooster. Na de wandeling keren we terug naar het hotel waarbij we van een middag in de oude stad genieten. We sluiten af met een diner en een viering van dit geweldig avontuur.

Accommodatie: 3 sterren hotel Skradinski Buk in Skradin; Wandelen: makkelijk, 3 uur; Terrein: eenvoudig, goed gemarkeerde paden; Maaltijden: B en D (picknick lunch op uw eigen)
Vertrek van Skradin naar de luchthaven en een vlucht naar huis. Je kunt natuurlijk terugreizen wanneer je wilt. Mocht je meer tijd in Kroatië willen doorbrengen, onze gidsen geven je graag advies over andere mooie plekken - vooral de plekken, die je in de toeristische gidsen niet kunt vinden.

Maaltijden: B; Reistijd: Zadar 45 min, Split 1 uur, Zagreb 3,5 uur, Rijeka 3,5 uur

Beoordelingen

Vergelijkbare Tours