fbpx
van €190,00
Boek NU

Zagreb City Tour

Created with Sketch. Zagreb, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

3 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Zagreb City trip naar de hoofdstad van Kroatië. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is zeer gemakkelijk bereikbaar met directe vluchten vanuit Nederland, waardoor het met zijn culturele en entertainment aanbod de perfecte plek is voor een ideale bestemming voor een stedentrip. Je kunt de culturele kant van de stad, de... Meer

Zagreb City trip naar de hoofdstad van Kroatië.

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is zeer gemakkelijk bereikbaar met directe vluchten vanuit Nederland, waardoor het met zijn culturele en entertainment aanbod de perfecte plek is voor een ideale bestemming voor een stedentrip. Je kunt de culturele kant van de stad, de gastronomische kant en ook de natuurlijke schoonheid zoals de Plitvice meren ontdekken, wat deze reis onvergetelijk maakt.

We zullen Zagreb aan je voorstellen, of je het nu alleen wilt doen, met zelfgeleide sightseeing, toegangskaarten voor alle belangrijke attracties wilt verstrekken of als je het met een gids wilt doen, we zullen een begeleide fietstocht, begeleide gastro-tour of excursie organiseren naar de grootste en mooiste meren van Kroatië. Bij deze stedentrip kun je de manier kiezen die voor jou het meest geschikt is.Zagreb city park holiday vakantie

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst in Zagreb
Dag 1: Aankomst in Zagreb

De Kroatische hoofdstad die vaak aan Wenen doet denken, is jong van geest, ondanks de bijna duizend jaar oude geschiedenis. Zagreb is het centrum van Kroatië, in zowel economische als geografische zin! Het oude stadscentrum is zeker iets wat je niet mag missen. Je kunt hier specialiteiten proeven in een aantal van de meest gewaardeerde Kroatische restaurants. Hiernaast kun je genieten van prachtige klassieke architectuur, weelderige tuinen en imposante neogotische gebouwen. Als je ‘Zagreb’ letterlijk vertaalt, dan betekent het “in de slenk”. Dat is ongeveer ook zo, want ten noorden en westen van de stad beginnen de Dinarische Alpen. De stad ligt op de zuidelijke hellingen van Medvednica berg en aan de oevers van de rivier de Sava. Zagreb telt met haar omringende wijken meer dan een miljoen inwoners.
Het leven in de Kroatische hoofdstad is druk en modern, en de stad heeft alles te vinden wat je van een metropool mag verwachten. Maar de inwoners van Zagreb zullen je ontvangen met traditionele Kroatische gastvrijheid.

Als je met per vliegtuig op de luchthaven van Zagreb aankomt, kunnen we een transfer voor je regelen die ongeveer 40 eur per voertuig kost, er is plek voor 1-4 personen of je kunt elke 35 minuten vanaf de luchthaven een shuttlebus nemen.
De optie is ook om een auto te huren die wij op verzoek voor je reserveren. De prijs is afhankelijk van een aankomstperiode.

Overnachting in hotel Loop of vergelijkbaar, inclusief ontbijt.

Dag 2: Zagreb sightseeing

Na het ontbijt verken je je eigen prachtige stad Zagreb met kaartjes voor de 7 beste attracties:

• MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS
Het Museum of Broken Relationships is voortgekomen uit een reizende tentoonstelling met het concept van verbroken banden en hun ruïnes. In tegenstelling tot de "destructieve" zelfhulpinstructies om te herstellen van mislukte liefde, geeft het museum iedereen de mogelijkheid om op een creatieve manier een emotionele inzinking te overwinnen: door te doneren aan de museumcollectie.

• MUSEUM OF ARTS AND CRAFTS
Museum of Arts and Crafts is een van de toonaangevende culturele instellingen in Kroatië en een must-see bestemming voor lokale en buitenlandse bezoekers, die naast hoogwaardige tentoonstellingen superieure aanvullende inhoud, een rijke souvenirwinkel, loyaliteitsprogramma en vele andere kenmerken biedt.

• MUSEUM OF CONTENPORARY ART
Het Museum of Contemporary Art is de meest indrukwekkende en grootste tentoonstellingsruimte voor moderne en hedendaagse kunst in dit deel van Europa en heeft meer dan 12.000 werken van lokale en buitenlandse kunstenaars. De werken zijn sinds de oprichting van het museum in 1954 al meer dan een halve eeuw verzameld en beslaan de periode van het midden van de twintigste eeuw tot heden. Ze zijn gemaakt in verschillende media: schilderen, beeldhouwen, tekenen, grafische afbeeldingen, fotografie, video, film, installatie, internetkunst, enz.

• ZAGREB CITY MUSEUM
De tentoonstelling toont het verleden van de stad Zagreb, van de prehistorie, waarvan de sporen recentelijk zijn ontdekt onder het gebouw van het museum zelf, tot heden. De permanente tentoonstelling is opgebouwd rond de objecten die het museum bezit. We benadrukten onze moderne benadering van het creëren en visualiseren van het leven van de stad door de objecten te koppelen aan de sociale context van hun tijd. Een gecombineerde chronologische en thematische benadering en de toepassing van hedendaagse museografische en technologische principes hebben de belangstelling en toegankelijkheid van het museum voor de hedendaagse bezoeker vergroot/

• ZAGREB 360 OBSERVATORY DECK
Zagreb’s 360º observatiedek is de meest bezochte toeristische attractie in Zagreb. Het is gelegen in het hart van de Kroatische hoofdstad. Het bevindt zich op het Ban Jelačić-plein in Zagreb op de 16e verdieping helemaal bovenaan het hoogbouwgebouw van Zagreb op Ilica 1a en biedt een spectaculair uitzicht op het Ban Jelačić-plein, de Manduševac-fontein, Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad en de belangrijkste culturele en historische bouwwerken in Zagreb, inclusief de pleinen, straten en parken. Op een heldere dag kun je zo ver naar het oosten kijken als Moslavačko gorje en naar het westen naar Žumberak en Slovenië. Je bent niet in Zagreb geweest als je het 360 ° observatiedek van Zagreb niet hebt bezocht!

• ZAGREB CITY ZOO
Zoological Garden of Zagreb ligt in het meer dan 200 jaar oude Maksimir Park. Het ligt bijna in het centrum van de stad en het is een populaire plek voor ontspanning en plezier. Het werd opgericht in 1925 en begon bescheiden met drie vossen en twee bosuilen. Tegenwoordig zijn er ongeveer 360 diersoorten en bijna 8000 exemplaren van zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en ongewervelde dieren van bijna elk continent.

Je kunt ze allemaal bezoeken of degene kiezen die voor jou interessant zijn. Tickets zijn 24 uur geldig.
Je krijgt de locaties van de genoemde attracties en 24 uur per dag gratis vervoer met lokale bussen en trams (in zone 1).

Als je een rondleiding wilt, kunnen we een fietstocht aanbieden naar de bezienswaardigheden van Zagreb die een bezoek waard zijn.
De tour is dan exclusief toegangskaarten voor bovengenoemde musea voor self-guided sightseeing en gratis vervoer binnen, aangezien je een begeleide fietstocht hebt.

Dag 3: Dag vrij

EXTRA - Smaak van Zagreb food tour
EXTRA - Smaak van Zagreb food tour

Een 4 uur durende tour waarbij je het meest traditionele en moderne Kroatische eten proeft, de boerenmarkt bezoekt als een echte local, de beste voedingswinkels en restaurants ontdekt met een lokale gids, leuke weetjes leert over lokale gebruiken en geweldige ideeën opdoet over hoe je de rest van jouw verblijf in Zagreb kunt doorbrengen.

Prijs inclusief:
• Proeverijen van gerechten op 6 eetgelegenheden met traditionele Kroatische gerechten
• Begeleiding door een gecertificeerde lokale gids
• Bezoek aan de grootste en oudste groene markt
• Een glas wijn, bier of sap en water

Prijs exclusief:
• Extra drankjes

EXTRA - Excursie naar Plitvice meren
EXTRA - Excursie naar Plitvice meren

Je brengt de dag door wandelend over de houten paden en bruggen in en rond de Plitvice Meren, het grootste nationale park van Kroatië. Een prachtige serie van 16 smaragdgroene en opaalblauwe meren met meer dan 90 watervallen en talrijke grotten maken dat dit park de titel van UNESCO-werelderfgoed zeker waard is. De meren zijn omgeven door beuken- en dennenbossen en zijn thuisbasis van een van de meest uitgebreide flora en fauna in Europa. Ook wolven en beren laten zich hier regelmatig zien. Je zult genieten van een picknicklunch in de zuivere, ongerepte natuur. Een panoramische boot en de trein brengen je terug naar het startpunt van je wandelroute. Later in de middag keer je terug naar Zagreb.

De Plitvice Meren zijn de groene oase, de meest bezochte en de meest beroemde bezienswaardigheidslocatie van Kroatië en een van de meest bezochte nationale parken van Europa. Deze meren zijn het bekendste nationale park van Kroatië en het enige van in totaal zeven vergelijkbare locaties in Kroatië dat als natuurmonument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. De belangrijkste bezienswaardigheid van dit unieke park zijn de 16 meren die onderling door watervallen zijn verbonden. Die watervallen ontstonden in de loop der tijd door afzettingen van travertijn, een soort kalk. In dit nationale park bevindt zich ook de bron en een deel van de rivier Korana, in het gebied dat omsloten wordt door dichte beuken-, dennen- en sparrenbossen. Verder kan je er vele grotten, bronnen en bloemenweides aantreffen en een hele reeks beschermde diersoorten, waarvan de bruine beer wel een van de bijzonderste is. De speciale vervoersmiddelen die tot de beschikking staan van de bezoekers zoals panoramatreintjes en fluisterboten dragen bij aan de populariteit van dit park. Het is moeilijk te zeggen wanneer het park op zijn mooist is: in de lente als alle bloemen op de weides beginnen te bloeien en de bossen weer groen worden, in de herfst als de bonte herfstkleuren in de meren spiegelen, of in de winter als de watervallen bevroren zijn en de bomen in een vredig wit besneeuwd landschap staan. Door een netwerk van wandelpaden is het voor de bezoeker mogelijk om bij de vele watervallen te komen en bij de met rotsblokken omringde oevers van de meren die de nieuwsgierige toeristen verleiden met hun intens groene kleur.

Ontmoetings- en terugbrenglocatie: straat Palmoticeva Nr. 2 (bij de halte van de toeristenbus, een minuut van het centrale plein)

Prijs inclusief:
• Transfer van Zagreb naar en van Plitvice in minibus
• Begeleide tour
• Gereserveerde tickets, de rij overslaan

Prijs exclusief:
• Toegangskaarten voor Plitvice Meren
• Maaltijd, drankjes

Toegangskaarten prijs:
• Januari, februari, maart en november, december 10,80 EUR pp
• Mei & oktober 24,15 EUR pp
• Juni, juli, augustus, september 40,00 EUR pp

Afstand Zagreb – Plitvice: 139 km

EXTRA - Begeleide fietstour "Zagreb Highlights"
EXTRA - Begeleide fietstour "Zagreb Highlights"

Alle topattracties van Zagreb passen in deze stadstour door Zagreb. Hiermee kun je alle belangrijke stadssites op een gemakkelijke en vermakelijke manier ontdekken, in minder dan 3 uur. Deze tour is de perfecte optie voor mensen met een beperkte tijd en voor het eerst de stad bezoeken, omdat het een perfecte introductie geeft tot Zagreb met enkele belangrijke sites in de boven- en benedenstad. Je zult horen waarom we elke dag om 12.00 uur een "big bang" hebben, wat is er zo verdomd aan Bloody Bridge en wie is er stoned bij de Stone Gate. Je krijgt ook tips over de beste winkelgebieden en restaurants, en tot slot wat het belangrijkste is in Zagreb - de beste plekken voor koffie, bier of "rakija" (cognac). Deze tour eindigt met een VERRASSING!
Als je je fiets na de tour wilt houden, dan is dit met een gereduceerd tarief.

Ontmoetingspunt en terugkeerpunt: Ban Josip Jelacic Trg (het centrale plein) nr. 15, op de binnenplaats

Duur: 2,5 uur

Inclusief / Exclusief

  • Transfer van Zagreb naar en van Plitvice in minibus
  • Begeleide tour
  • Gereserveerde tickets, de rij overslaan
  • Toegangskaarten voor Plitvice Meren
  • Maaltijd, drankjes

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Zagreb, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €190,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]