fbpx

Pag

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het eiland Pag:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Pag.

Het eiland Pag is gelegen op slechts een half uurtje rijden vanaf Zadar. Om de oversteek naar het eiland te maken, rijd je over een brug die na de oorlog volledig gerenoveerd is. Onderweg geniet je van de prachtige uitzichten: de zee, de wijngaarden, en als je dichter bij Pag komt, de uitgestrekte witte rotsen. Het grootste deel van het eiland lijkt door de witte rotsen een beetje op een maanlandschap, maar er is op andere delen van Pag ook veel begroeiing te zien. Daarnaast staat het eiland bekend om haar mooie stranden. Het eiland is een geweldige vakantiebestemming voor jong en oud. Bezoek de hoofdstad om wat cultuur te snuiven, ga naar het strand om lekker uit te rusten en haal een adrenalineshot tijdens de vele watersportactiviteiten die je op dit eiland kunt doen.

De gelijknamige hoofdstad van het eiland Pag heeft een gezellig centrum. Dwaal door de oude straatjes, bewonder de oude kerkjes, de oude verdedigingstoren en breng een bezoekje aan het Paleis van de Hertog van Pag uit de 15e eeuw. Deze stad staat bekend om het prachtige kant.

Er leven veel schapen en lammen op het eiland Pag. Het is daarom niet gek dat twee van de meest bekende streekproducten afkomstig zijn van dit vee. Als eerste staat het eiland Pag bekend om het authentieke lamsvlees. Er wordt gezegd dat dit vlees het beste lamsvlees is van Kroatië, en misschien zelfs van de wereld! Ben je benieuwd wat er zo speciaal is aan dit vlees? Het antwoord is: zeezout. Er ligt een laagje zeezout over het hele eiland. De lammen eten het gras en de wilde kruiden die in hun weides groeien en krijgen daarmee het zeezout binnen. Hierdoor krijgt het vlees een unieke smaak. Proef het zelf tijdens een bezoek aan het eiland! Het andere streekproduct waar Pag bekend om staat is de schapenkaas. De Paški Sir (betekenis: Kaas van Pag). De bijzondere smaak van deze kaas heeft twee redenen: het speciale dieet van de schapen en de rijpingswijze. De kaas wordt namelijk voor het rijpen ingesmeerd met olijfolie. Wil je deze kaas proeven? Op het eiland zijn vele plaatsen waar je deze authentieke kaas kunt kopen.

Dugi Otok

Pag vakantie

Ontdek onze reizen naar Pag

Pag

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]