fbpx

Pula

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  Pula:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Pula.

Pula, de Kroatische stad die bruist van de historie. In deze stad vind je één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Dit 20 eeuwen oude theater heeft een ondergronds netwerk van gangen dat wel 10 km lang is. Deze gangen lopen onder de hele stad door. Tijdens een bezoek aan dit adembenemende amfitheater kun je een deel van deze gangen bekijken. Ook kun je op de tribunes klimmen, waar vanaf de 1e eeuw na Christus wel 20.000 toeschouwers vermaakt werden tijdens onder andere gladiatorengevechten. De gladiatoren en gevaarlijke dieren werden in de ondergrondse ruimtes vastgehouden totdat het gevecht begon. Toen er geen gladiatorengevechten meer gehouden werden in dit amfitheater, werd het gebruikt voor marken en toernooien. Ook vandaag de dag wordt er nog vaak gebruik gemaakt van dit theater, bijvoorbeeld voor concerten en natuurlijk voor het wereldberoemde Pula Film Festival. Tijdens dit zomerfestival dient het amfitheater als de grootste openluchtbioscoop ter wereld. Bezoek zelf dit indrukwekkende amfitheater en waan je terug in de tijd van de Romeinen en gladiatoren!

Andere bezienswaardigheden in Pula zijn de Tempel van Augustus, de kathedraal van Pula en de Boog van Sergii. Pula is een stad waar je heerlijk in kunt verdwalen. Loop rond zonder een voorbedachte bestemming in gedachten te hebben, en je zal je leukste lokale hotspots tegenkomen.

Pula heeft een grote en belangrijke scheepswerf. Overdag lijkt deze niet bepaald bijzonder, maar zodra de zon ondergaat is niets minder waar! Er wordt namelijk iedere zomeravond een lichtshow gehouden die de hoogwerkers prachtig verlicht in alle kleuren van de regenboog.

Na het zien van alle cultuur en historie die in Pula te zien is, ben je vast doe aan wat zon, zee en strand. Ook daarvoor is Pula een geweldige uitvalsbasis. De boulevard van de stad is 4 km lang, en hier zijn veel stranden te vinden. Ben je op zoek naar wat meer adrenaline? Ga dan naar het Kamenjak natuurgebied, waar je vanaf hoge kliffen de zee in kan duiken.

Pula

Ontdek onze reizen naar Pula

Pula

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]