fbpx

Brijuni

Zoek hier jouw onvergetelijke vakanties naar  het Nationale Park Brijuni:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het Nationale Park Brijuni.

De Brijuni eilandengroep is gelegen in de omgeving van Pula. De archipel bestaat naast 2 grote eilanden, Veli Brioni en Mali Brijoni uit zo’n 10 kleinere eilanden. Dit tiental eilanden is als één geheel uitgeroepen tot Nationaal Park Brijuni. Je kunt de eilandengroep gemakkelijk bereiken door in Fazana op de boot te stappen, een stad die slechts zo’n 10 km ten noorden van Pula ligt. De boottocht duurt slechts 15 minuten, en daarom is het goed mogelijk om een dagtrip naar de Brioni eilanden te maken vanuit Pula of Fazana.

Aan cultuur, flora en fauna is er geen tekort op de Brijuni eilanden. De archeologische bezienswaardigheden en tentoonstellingen zijn zeker het bezoeken waard. Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen! Er is een golfbaan met 18 holes, een tennisbaan en de mogelijkheid om te boogschieten. Het zeewater bij de Brijuni eilanden is glashelder en prachtig blauw, dus vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen tijdens je bezoek aan de eilanden.

Tito, de Joegoslavische leider had een zomerverblijf op Veli Brijuni, één van de grootste eilanden van de archipel. Hier ontving hij beroemdheden, van filmsterren tot staatshoofden. Wist je dat deze beroemdheden hem exotische dieren cadeau gaven? Deze zijn tot op de dag van vandaag te zien in het safaripark, dat opgericht werd door Tito zelf.

Op het eiland zijn meerdere bezienswaardigheden te vinden. Neem zeker het treintje vanaf de baai van Gospina naar het oosten van Veli Brioni. Hier kun je een Oostenrijks fort bezoeken dat in de 19e eeuw gebouwd werd.

Brijuni

Brijuni Kroatië

Ontdek onze reizen naar het Nationale Park Brijuni

Istrië

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]