fbpx

Dugi Otok

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het eiland Dugi Otok:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Dugi Otok.

Dugi Otok is een eiland in de Archipel van Zadar. Dugi Otok dat letterlijk ‘lang eiland’ betekent, is 45 kilometer lang en staat bekend om de vele wijn- en boomgaarden. Landbouw en visserij zijn belangrijk voor het levensonderhoud van bewoners van het noordelijke deel van het eiland. In het zuidelijke deel is dit vooral de veehouderij, voornamelijk schapen.

Dit eiland is uitermate geschikt voor de reizigers die op zoek zijn naar een rustige bestemming, weg van het massa toerisme. Er zijn zoveel prachtige dingen te zien op dit eiland, je zult werkelijk je ogen uitkijken! Ga bijvoorbeeld naar Telascica Nationaal Park, gelegen aan de Telascica baai op het eiland.

Het eiland beschikt al sinds de Romeinse tijd over zomervilla’s van de rijken. Deze liggen vooral rondom Sali, de grootste stad van het eiland waar de haven gevestigd is. Eén van de populairste stranden van Dugi Otok is het Sakarun strand, aan de noordwestelijke kust van het eiland, en is zeer geschikt voor jonge kinderen. Dit prachtige strand met helder blauw water is omringd door dennenbomen. Dit strand is ook zeer populair onder jongeren. Dit heeft Sakarun te danken aan de vele bars die tot in de vroege uurtjes geopend zijn.

Dugi Otok

Dugi Otok en Sakarun

Ontdek onze reizen naar Dugi Otok

Dugi Otok

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]