fbpx

Vis

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar het eiland Vis:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Vis.

Vis een wat minder bekend Kroatisch eiland, maar één van de weinige plekken waar je het authentieke mediterrane leven kunt ervaren. Op het eiland is prachtige natuur te zien. Daarnaast was het eiland lange tijd een legerbasis. De sporen hiervan zijn nog altijd te zien aan een oud tunnelnetwerk.

Het eiland staat bekend om de visserij, en dit was tot voor kort een belangrijke inkomstenbron. Tot enkele jaren geleden zag je in de gelijknamige hoofdstad van het eiland Vis en in het stadje Komiža vele vissersbootjes. Deze hebben plaatsgemaakt voor jachten en toeristische zeilboten en een klein aantal vissersbootjes. Vanaf de berg Hum, het hoogste punt van het eiland, heb je een geweldig uitzicht over Komiža en omgeving. Het strand van Vis is werkelijk prachtig en ongerept. Het water is glashelder en prachtig blauw, wat het een uitstekende plaats maakt om te snorkelen. Ook kun je het strand van het nabij gelegen eiland Bisevo bezoeken.

Op Vis zijn meerdere wijnmakerijen te vinden. Hier vind je de beste wijnen uit de regio. Het eiland leent zich voor mooie fietspaden, dus huur een fiets en ga op zoek naar al die prachtige en onontdekte parels die het eiland Vis te bieden heeft! Wist je dat de film Mamma Mia 2 opgenomen werd op dit Kroatische eiland? Er is zelfs een nieuwe weg aangelegd om de cast en crew van het centrum naar de rotsachtige kust te vervoeren. Pak de fiets of de auto en vind alle iconische plekken uit deze populaire film!

Vis

Ontdek onze reizen naar het eilnad Vis

Vis

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]