fbpx

Skadarmeer

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het meer van Skadar:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Skadarmeer.

De schoonheid van een groot en kalm wateroppervlak, gemaakt van kliffen en heuvels en hun contouren, vermenigvuldigd met de schoonheid van eilanden, kleine baaien en zonsondergangen, pittoreske nederzettingen en de rijkdom van de flora en fauna.

Zo turbulent als de geschiedenis erop en eromheen, is de geschiedenis van het meer zelf.  In 1858 vond er een hevige storm plaats die Drim liet zwaaien: hij sloeg de Albanese bergen dicht en goot zoveel materiaal op de monding van Bojana dat zijn trog bewoog. De vijver is een meer geworden, het grootste van de Balkan. En het klimaat veranderde, het werd milder. Het gebeurde allemaal op ongeveer zes meter boven zeeniveau.

De wetenschap zegt dat het Skadarmeer behoort tot zeer zeldzame mediterrane zoetwatermoerassen. Het is 44 kilometer lang van Vranjina tot Shkodra, gemiddeld 10 kilometer breed. Het is ongeveer acht meter diep. Twee derde van het meer behoort tot Montenegro, één voor Albanië. Het meer ontvangt water uit verschillende rivieren en beken, maar ook uit ondergrondse waterlopen.

In de winter arriveren vogels uit verschillende delen van de wereld, van West-Siberië tot Afrika, in het Shkodra-toevluchtsoord.

Zowel de kust als het water zijn bedekt met weelderige vegetatie.  Aan de oppervlakte is een witte en gele waterlelie, een caesarea (een plant die alleen leeft op het Skadarmeer). Er zijn 48 vissoorten in het meer te vinden.

Skadarmeer

Skadarmeer actieve vakantie Montenegro

Ontdek onze reizen naar het meer van Skadar

Skadarmeer

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]