fbpx

Baai van Kotor

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  de baai van Kotor:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar de baai van Kotor.

Of je het over zee nadert of van het vasteland afdaalt, Boka gaat je betoveren. Voor de reiziger lijkt het alsof de bergen zijn gebarsten en de zee hebben binnengelaten. Het is de zuidelijkste fjord van Europa. Hoge bergen stijgen uit de zee en beschermen Boka Kotorska tegen het barre klimaat van het noorden. Hierdoor is Boka een oase van mediterrane vegetatie: agave, palmbomen, mimosa, oleander, en geneeskrachtige kruiden. Terwijl het op zijn toppen sneeuwt, bloeien tegelijkertijd rozen, camelia’s en mimosa in de baai. De baai is op een natuurlijke wijze verdeeld in vier kleinere baaien: Hercegnovski, Risan, Kotor en Tivat.

KOTOR
Kotor is een oud maritiem en cultureel centrum. Eeuwenlang was het kruispunt van handelsroutes en werd het sterk beïnvloed door de Venetiaanse Republiek. Het wordt beschermd tegen het bergachtige achterland door een stevige verdedigingsmuur uit de Byzantijnse periode. De stadsmuren zijn omgeven door talrijke culturele en historische monumenten, paleizen, kathedralen, kerken – levende geschiedenis. Het staat bekend om carnaval en festivals, die plaatsvinden in de zomer en winter. Naast Kotor ligt Dobrota, een plaats waar veel paleizen van voormalige zeilers en reders bewaard zijn gebleven.

PERAST
Perast is de geboorteplaats van vele zeevarenden van wereldklasse. De stad staat vol met de overblijfselen van de oude adellijke paleizen, die herinneren aan de vroegere pracht en rijkdom. In een van hen, het paleis van Bujevic, is het stadsmuseum.

Voor Perast zijn er twee eilanden, een natuurlijk verschillende kunstmatige: Our Lady of Skrpjel en Sv. George. Deze twee eilanden zijn een opmerkelijke toeristische attractie. RISAN, de oude Rison, staat bekend om de overblijfselen van de oude cultuur. Het vindt de overblijfselen van een villa van een Romeinse patriciër met vloermozaïeken, die qua schoonheid niet achterblijven bij die gemaakt in Romeinse paleizen uit die tijd. Op het grondgebied van die stad was de hoofdstad van de Illyrische koningin Teuta.

TIVAT
De Tivat-archipel bestaat uit drie eilanden: Prevlaka (eiland van bloemen), Stradioti, waar de toeristische nederzetting Sveti Marko zich bevindt, en Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid. In de Tivat archipel zijn veel oude klosters te vinden. De bekendste is het kloostercomplex op Prevlaka. Tivat is al vijftig jaar de enige luchthaven aan de Montenegrijnse kust.

HERCEG NOVI
is een stad aan het begin van de baai van Kotor. Zijn uiterlijk is een illustratie van zijn turbulente geschiedenis. Het is een sympathieke mix van Romaanse, Byzantijnse en Oosterse stijl, verpakt in mediterrane jasje. Tegenwoordig is het een bloemenstad, alle ramen kijken uit op de zon en de zee. Het is een van de populairste steden van de Adriatische Zee. Een aanrader is het stadsmuseum en -archief, de galerie voor moderne kunst en de oude stad met de klokkentoren.

Baai van Kotor

Bok Kotor baai vakantie in Montenegro

Ontdek onze reizen naar de baai van Kotor

Budva

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]