fbpx

Jajce

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  Jajce:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Jajce.

Jajce is een verborgen parel in het binnenland van Bosnië & Herzegovina. Er hangt een authentieke sfeer in dit stadje, waardoor je het leven in dit Oost-Europese land écht kunt ervaren. De watervallen in Jajce zijn werkelijk prachtig. Wat uniek is aan dit stadje, is dat hier 2 rivieren kruisen, namelijk de Pilva rivier en de Vrbas rivier. Ondanks de schoonheid van dit stadje is het nog onontdekt door toeristen.

In Jajce staat een burcht, die een Middeleeuwse sfeer naar het stadje brengt. De burcht werd in 1391 gebouwd, en kan over een weg van steile, hobbelige paadjes naartoe geklommen worden. De burcht bied je een adembenemend uitzicht over Jajce en de omgeving. De naslepen van de oorlog zijn nog duidelijk te zien in het oude centrum van Jajce. Op veel plekken zul je nog kogelgaten in gebouwen kunnen vinden.

De pracht van Jajce is de waterval Pliva. Deze 17 meter hoge waterval is omringd door prachtige natuur. Als je bij de waterval staat heb je een prachtig uitzicht op de burcht en het achterliggende stadje. Wist je dat deze waterval ooit zo’n 30 meter hoog was? Tijdens de aanvallen op de stad tijdens de oorlog en de schade van de aardbeving is er schade aangericht aan de waterval, waardoor deze tegenwoordig zo’n 10 meter lager is dan voorheen.

Jajce

Ontdek onze reizen naar Jajce

Jajce

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]