fbpx

Sibenik

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Sibenik:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Sibenik.

Wist je dat Sibenik de oudste Kroatische stad aan de Adriatische kust is die door de Kroatische stammen zelf gesticht is? Dit gebeurde pas in de 9e eeuw na Christus, vele eeuwen later dan de stichting van bijvoorbeeld Split en Trogir. De eeuwenoude, in Midden-Dalmatië gelegen stad staat bekend om de St. Jakob Kathedraal, die is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. De bouwwijze van deze kathedraal is zeer uniek: er zijn namelijk geen spijkers of ander bevestigingsmateriaal (zoals hout) gebruikt tijdens de bouw. De St. Jakob Kathedraal is niet het enige religieuze gebouw van de stad. In Sibenik namelijk 24 kerken en 6 kloosters te vinden. Een zeer uniek aantal voor een kleine stad zoals Sibenik.

Aan cultuur en geschiedenis is er in Sibenik geen tekort! De stad wordt omringd door 4 oude forten die de stad al sinds jaar en dag beschermen. Vanaf deze forten heb je een prachtig uitzicht over de stad en de omringende eilanden. Dit uitzicht is pas echt adembenemend tijdens de zonsondergag! Leuk feitje: op één van de forten van Sibenik, Fort Šubićevac, werden opnames gemaakt voor Game of Thrones.

Ook voor een stranddag kun je terecht in Sibenik en omgeving. Het stadsstrand is geopend sinds de zomer van 2012, en ook in de omgeving van de stad zijn mooie stranden te vinden. Breng je liever een dag door in de natuur? Bezoek dan het nabijgelegen Nationaal Park Krka, het op één na jongste nationale park van het land. In dit prachtige park bewonder je geweldige watervallen en geniet je van de prachtige uitzichten over de omgeving.

Sibenik

Sibenik vakantie

Ontdek onze reizen naar Sibenik

Sibenik

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]