fbpx

Tara rivier

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  de rivier Tara:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar de rivier Tara.

Eeuwenlang heeft een krachtige bergschoonheid het kalksteenoppervlak waar het doorheen stroomt, verdiept en langs het pad talloze zeestraten, rotsblokken en afgronden gevormd. De 93 kilometer lange kloof is gemaakt, de op één na diepste ter wereld, net achter de Colorado Canyon. Het diepste punt van de Tara-kloof is 1.300 meter. De oevers zijn steil, bedekt met bos dat oprijst uit de koude en diepe kloven. Tara stroomt gedeeltelijk door het Durmitor National Park.

Het is afkomstig uit een bergmassief in het noorden van het land en stroomt 156 km lang. Door een ontmoeting met Piva is de Drina-rivier in Bosnië en Herzegovina een van de langste en rijkste rivieren van de Balkan.

De machtige Tara wordt af en toe een kalme rivier. De zeldzame plaatsen waar een rivier kan oversteken, wordt gaz genoemd. Niet ver van Bistrica is het stroomgebied van de Tara zo smal op één plek dat het volgens de lokale bevolking een enkele sprong was. Deze vreemde plek wordt de Devil’s Lies genoemd.

Weelderige vegetatie groeit langs de oevers en de zijkanten van de kloof: zwarte den, zwarte haagbeuk, zwarte as, iep, soms linde, en in hogere gebieden, eiken kies, gewone haagbeuk, kopvoorn, beuk, enz. In de hoogste delen van de kloof, boven 1000 meter hoog, zijn er sparren en sparrenbossen. Van uitzonderlijke waarde zijn de bossen van zwarte dennen, vooral het complex “Black Floor”, een gebied met zelden hoge bomen en vol hout. De bomen zijn meer dan 50 meter hoog en 450 jaar oud.

Tegenwoordig lokt Tara Canyon veel toeristen die op zoek zijn naar avontuur en de natuurschoonheid.

Naast rafting wordt bezoekers geadviseerd om de afdaling per vlot te ervaren. Het vlot is gemaakt van boomstammen en wordt beheerd door bijzonder dappere en bekwame mensen die op deze manier hout vervoerden.

Iedereen die erop uit trekt om een ​​paar dagen met de rivier rond te hangen, zal zich het hele leven herinneren, ’s morgens of’ s nachts geboren in de kloof wanneer de enige lichten de smalle strepen van de sterrenhemel en zwermen rollen zijn.

De rivier Tara

Rafting actieve vakantie Tara Montenegro

Ontdek onze reizen naar de rivier Tara

Tara

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]