fbpx

Ljubljana

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Ljubljana:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Ljubljana.

Ljubljana is de hoofdstad van het prachtige Slovenië. De stad heeft ca. 280.000 inwoners (2010) en het is gelegen aan de rivier Ljubljanica. Heel veel gebouwen uit de stad stammen af uit de tijdperken van de renaissance en het classicisme. Veel gebouwen in de stad zijn ontworpen door de Sloveense architect Jože Plečnik. Hij heeft onder andere de drie bruggen, het stadion van Ljubljana, de universiteitsbibliotheek en nog vele andere gebouwen ontworpen.

Bezienswaardigheden in Ljubljana

Kasteel van LjubljanaHet kasteel van Ljubljana is de beste manier om een volledig uitzicht te krijgen van de prachtige stad. In de 16e eeuw werd het kasteel getroffen door een aardbeving en wordt sinds de 17e eeuw gerenoveerd. De renovatie is bijna compleet. Je kunt een bezoek brengen aan de kapel, de toren, de twee bruidssuites, en een cafetaria.

Triple bridges
De Triple Bridges verbinden verbinden het oude en nieuwe deel met elkaar. Ze overspannen samen de rivier Ljubljanica. Velen blijven op de bruggen staan om te genieten van het adembenemende uitzicht, maar je kan er ook onderdoor varen met de vele rondvaartboten.

De Oude Stad
Dit is het oude gedeelte van Ljubljana. Hier vind je vele barokke en Middeleeuwse gebouwen. In de stad zijn ook vele gezellige cafeetjes gevestigd. Waaronder het bekende Vinoteka Movia. Dit cafeetje is zeker de moeite waard zijn om even een kijkje te nemen.

Nationale Universiteitsbibliotheek
De universiteitsbibliotheek is het beste werk van de architect Jože Plečnik. Het gebouw is afkomstig uit 1941 en bevindt zich in het zuiden van het centrum. Naar wens kun je een rondleiding krijgen om meer te weten te komen over Jože Plečnik en zijn architectuur.

Tivoli City Park
Het prachtige groene park bevindt zich in het noordwesten van het centrum. Het park grenst met de dierentuin van Ljubljana. Het Tivoli City Park is vernoemd naar de Parijse Jardins de Tivoli en is gevestigd in 1813. In het park zijn onder andere het Tivoli kasteel, museum, zwembad, sportcomplex te bezichtigen.

Ljubljana

Ljubljana Slovenia Slovenia

Ontdek onze reizen naar Ljubljana

Ljubljana

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]