fbpx

Trogir

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Trogir:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Trogir.

Trogir, gelegen in Midden-Dalmatië, werd enkele eeuwen voor Christus gesticht en kent daarom een lange geschiedenis. De 25 km ten noorden van Split gelegen stad is in handen geweest van vele volkeren (o.a. Grieken, Romeinen, Fransen) en deze hebben allen hun sporen achtergelaten in deze bijzondere stad. Omdat het behoud van de oude sfeer zeer belangrijk is voor Trogir, heeft de stad als één van de eerste steden in Kroatië een verbod gelegd op neonverlichting, posters en ‘moderne versieringen’ in het centrum.

Trogir bestaat uit drie delen: het vaste land, het op het schiereiland gelegen oude centrum en het eiland Ciovo. Het meest populaire strand van Trogir, Okrug, is gelegen op Ciovo, maar in de omgeving zijn vele stranden te vinden, zowel groot als klein. De stranden bij Trogir zijn werkelijk een paradijs voor elke strandliefhebber!

Bezoek de St. Laurens Kathedraal en het Kamerlengo Fort en bewonder het geweldige uitzicht dat je vanaf deze plekken kunt zien! Ook de klokkentoren van Trogir is zeker het bezoeken waard! Omdat Trogir op korte afstand van Split ligt, is een tripje naar deze stad zeker een leuke dagbesteding. Ook de stad Sibenik is een mooie stad om een dag in door te brengen. Breng je liever een dag door in de natuur? Bezoek dan het nabijgelegen Nationaal Park Krka, het op één na jongste nationale park van het land. In dit prachtige park bewonder je geweldige watervallen en geniet je van de prachtige uitzichten over de omgeving.

Trogir

Ontdek onze reizen naar Trogir

Trogir

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]