fbpx

Supetar

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Supetar:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Supetar.

Supetar is gelegen op het Kroatische eiland Brac. Supetar is rijk aan cultuur en heeft bovendien ook een mooie natuurlijke omgeving. De stad beschikt over prachtige stranden en bossen. Breng als je hier bent ook een bezoekje aan de haven, want Supetar is de belangrijkste havenstad van Brac. De oude gebouwen rondom de haven hebben een statige uitstraling. Deze zijn gebouwd in de Oostenrijkse-Hongaarse tijd en hadden toen een overheidsfunctie. Vandaag de dag heeft de stad nog altijd dezelfde belangrijke functie. Het is namelijk het administratieve, culturele en economische hart van Brac. De kustlijn van Supetar leent zich ervoor om prachtige fietstochten te maken.

Supetar is een typisch uitziende mediterrane stad. Het toeristische centrum is autovrij en daarom uitermate geschikt om rustig doorheen te wandelen, op zoek naar een leuk restaurant of een gezellige bar.

De begraafplaats van Supetar is zeer uniek, en daarom zeker het bezoeken waard. Gelegen tussen de pijnboompitten heb je vanaf hier uitzicht op Split, de stad die aan de andere kant van de zee tegenover Supetar gelegen is. Wat deze begraafplaats ook uniek maakt, is dat veel grafmonumenten zijn gemaakt door bekende beeldhouwers zoals Tome Rosandic.

Sibenik

Ontdek onze reizen naar Supetar

Supetar

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]