fbpx

Bosnië en Herzegovina

Zoek hier jouw onvergetelijke vakanties naar  Bosnië:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Bosnië.

Bosnië & Herzegovina is een onontdekte parel en zeker een must-see bestemming voor alle soorten vakantiegangers. Het land is in 1992 ontstaan toen het voormalige Joegoslavië uiteen viel, en kreeg Sarajevo als hoofdstad. Aangrenzende landen zijn Kroatië, Servië en Montenegro. Tot halverwege de jaren ’90 woedde er een oorlog in Bosnië & Herzegovina. De sporen van deze oorlog zijn tot op de dag van vandaag te zien en de wederopbouw is nog altijd aan de gang. Ondanks dat er veel verwoest is tijdens de oorlog, is er nog genoeg historie te zien en cultuur te beleven in dit prachtige land.

Bosnië & Herzegovina kent warme zomers en koude winters. Tussen eind april en begin oktober zijn de temperaturen aangenaam en kunt u genieten van de mediterrane zon. De natuur in Bosnië & Herzegovina is werkelijk prachtig. Het is een zeer groen land met vele groene valleien, smalle riviertjes, beboste bergen en steile kloven. Bosnië & Herzegovina is een geweldige bestemming voor watersportactiviteiten. Trotseer de ruige rivieren tijdens het kajakken, raften of canyoning!

Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië & Herzegovina. Het historische centrum kent vele smalle straatjes waar de mooiste (handwerk) souvenirs te koop zijn. De Turkse invloeden zijn nog altijd goed te zien in deze stad, en het word daarom ook niet voor iets ‘Klein Istanbul’ genoemd. Lopend door het centrum kom je de mooiste gebouwen tegen, maar ook buiten het centrum is er genoeg te zien en te doen.

Mostar is een andere zeer bekende plaats in Bosnië & Herzegovina. De stad staat bekend om haar prachtige brug: de ‘Stari Most’ wat ‘oude brug’ betekend. Tijdens de oorlog werd deze brug verwoest, maar door gebruik van moderne bouwtechnieken werd deze gerestaureerd. Wanneer je door de straten van Mostar loopt kun je de culturele diversiteit bijna proeven. De stad is zowel Christelijk als Islamitisch en het is zeer indrukwekkend om de verschillen en gelijkenissen te ervaren.

De Bosnische keuken is een verwennerij voor de smaakpapillen! Vooral de vleesliefhebbers kunnen hier genieten van heerlijke gerechten. Het vlees wordt gegrild en krijgt daardoor een authentieke smaak. Vaak worden de gerechten geserveerd met Bosnisch brood of aardappelen.

Bosnië

Ontdek onze reizen naar Bosnië

Bosnië

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]