fbpx
van €818,00
Boek NU

Wine & Dine – wijnreis door Kroatië en Herzegovina

Created with Sketch. Ston, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

12 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Bosnian, Croatian, English

Overzicht

Gastro en wijnreis door Kroatië Dalmatië en Herzegovina Proef het echte Dalmatië en de drie verschillende regio's. Bezoek de mooiste plekjes van deze  adembenemende regio. Geniet van de lekkerste wijnen, olijven en kazen. Bij deze fly&drive zijn vlucht en autohuur direct bij te boeken. Ook is het mogelijk om deze reis... Meer

Gastro en wijnreis door Kroatië Dalmatië en Herzegovina

Proef het echte Dalmatië en de drie verschillende regio’s. Bezoek de mooiste plekjes van deze  adembenemende regio. Geniet van de lekkerste wijnen, olijven en kazen. Bij deze fly&drive zijn vlucht en autohuur direct bij te boeken. Ook is het mogelijk om deze reis met eigen vervoer te maken.

Ervaar de smaken van het Mediterrane gebied in hun zuiverste vorm, het product van de natuur en verbeelding. Wie over gastronomie in Dalmatië begint, weet dat de cuisine hier magisch is. Maar de Dalmatische cuisine is meer dan dat, het is een smaakvolle afspiegeling van de unieke historische, geografische en klimatologische kenmerken van dit gebied. Het bewogen Dalmatische verleden heeft een belangrijke stempel gedrukt op de gastronomie waarin de Venetiaanse invloeden het meest vertegenwoordigd zijn. In de achtertuin van de rijke Venetiaanse republiek moesten de Dalmatiërs het met minder doen. Ze moesten creatief zijn en dat is juist de kracht van deze bijzondere cuisine.

Wat dacht u van verborgen gastronomische schatten van Hercegovina? De wijnen die hier verbouwd worden staan niet in winkelschappen want die zijn al lang voor de oogst door exclusieve hotels en restaurants gereserveerd. De cuisine van Hercegovina is een mengelmoes van de Mediterrane en Orient. Geen wonder dat alles wat je hier proeft altijd voor een “Wauw” effect zorgt.

Vertrekdata: dagelijks

  DE HOOGTEPUNTEN:

 • Bezoek lokale topwijnhuizen
 • Proef lokale gerechten
 • Bezoek aan de stad Mostar
 • Beleef Dalmatië
 • Beleef Herzegovina
 • Bezoek aan de stad Trebinje

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis stuur ons een bericht met behulp van de contactknop.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op jouw bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1: Gerechten en wijnproeverijen uit het warme Zuid-Dalmatië

Je eerste bestemming is het schiereiland Pelješac, in Zuid Dalmatië. Het is een echte oase van rust. Het schiereiland staat bekend om haar wijnen en haar heerlijke mosselen en oesters, die al sinds de Romeinse tijd gekweekt worden in het stadje Ston.

In Ston kun je wandelen langs de op een na langste muur ter wereld. Bezoek authentieke zoutmijnen, waar al vanaf 200 jaar voor Christus zeezout gewonnen wordt.

Nadat je bij je accommodatie bent aangekomen is er voldoende tijd om uit te rusten en een korte wandeling te maken om de omgeving te verkennen.

Op de eerste avond krijg je een 3-gangen diner met de 3 bijpassende topwijnen uit deze regio.

Accommodatie: hotel of privé appartement (3*)
Maaltijden: ontbijt en 3-gangen diner met wijnproverij (3 topwijnen uit de regio)
Activiteiten: korte wandeling en bezoek aan de beroemde muur van Ston

Dag 2: Gastronomische Oester- en Mosselen boottocht en het bezoek aan een topwijnhuis op schiereiland Pelješac

Stap aan boord van de indrukwekkende boottocht langs de Mali Ston baai. We stoppen voor een oesterproeverij en door een korte introductie leren we veel over deze prachtige schelpdieren, het proces van fokken, verzamelen en exporteren naar de markten over de hele wereld.

In de tour inbegrepen:
Boottocht en aperitief
Oester- en Mosselen proeverij
Witte wijn
Engels sprekende gids / kapitein
De boot is 6 meter lang

Na de spectaculaire boottocht ben je helemaal uitgerust en heb je een goed gevulde buik. In het tweede gedeelte van deze dag stap je in je auto en rij je naar het door ons geselecteerde topwijnhuis van deze regio. Omdat op deze wijngaard alle planten met de hand geplant en geplukt worden en de wijn ecologisch geproduceerd wordt, is dit een van de beste wijnen in de regio.

Op het grote landgoed van de wijnmaker bevind zich een wijnkelder voor gisting, verwerking, botteling en de rijping van wijn. De familie is gespecialiseerd in het produceren van verschillende soorten hoogwaardige wijn van de “Plavac mali” druifsoort. Zij produceren verschillende soorten wijnen: droge, halfdroge, halfzoete en natuurlijk zoete (dessert) wijnen.

Tijdens je bezoek krijg je de mogelijkheid om een prijswinnende olijfolie te proeven! Ontdek zelf waarom deze olijfolie de gouden medaille won op de New York International Olive Oil Competition in 2013 en 2014.

Dit is wat je krijgt tijdens het bezoek aan dit wijnhuis:
Wijnproeverij: 3 topwijnen van het huis
Kaasplankje
Proef een prijswinnende olijfolie!
Bezoek aan de sprookjesachtige wijnkelder
Uitleg over de wijnproductie van de wijnmaker zelf (Engelstalig)

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt + lunch tijdens de tour
Activiteiten: boottocht, oester-, mosselen- en wijnproeverij


Het Wijnhuis Edivo & NAVIS MYSTERIUM – Duiken naar onderzees wijnkelder – EEN BUITENGEWOON BELEVING (optioneel, niet inbegrepen in de prijs)

De lokaal geproduceerde Premium wijn Plavac Edivo wordt na botteling tot wel twee jaar op de zeebodem bewaard. De wijn verliest hier geen enkele geur, kwaliteit of kleur. Natuurlijke koeling in ideale omstandigheden en een perfecte stilte zorgt voor de ongeëvenaarde kwaliteit. Maak een adembenemende duik naar één van de onderzeese wijnkelders en proef vervolgens deze bijzondere wijn!

Duikprijs voor duikers met een vergunning: 60 EUR per persoon

Duikprijs is inclusief het huren van de benodigde duikuitrusting, een boottocht naar de locatie van de onderzeese wijnkelder en deskundige begeleiding van ervaren duikers van het duikcentrum in Žuljana.


Dag 3: Dag 3: Bezoek en sightseeing op het eiland Korčula

Vandaag heb je de hele dag de tijd om het eiland Korčula te verkennen. Je vetrekt met de auto richting het pittoreske vissersdorpje Orebić. In de kleine haven van Orebić neem je de ferry en in een kleine 15 minuten ben je al in de hoofdstad Korčula van het gelijknamige eiland.

Het eiland is zeer bekend om zijn prestigieuze witte wijnen, gemaakt van de autochtone druifsoorten Grk en Pošip die al meer dan 2000 jaar op het eiland verbouwd worden. Uiteraard krijg je van ons alle informatie om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken.

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: self-guided sightseeing Korčula inclusief kaarten, informatie en tips.

Dag 4: Bezoek aan Dubrovnik en vertrek naar Trebinje

Na het ontbijt vertrek je richting Bosnië en Herzegovina. Op uw weg naar Trebinje rijd je langs “ De Parel van de Adriatische kust” – DUBROVNIK. Het is slechts een uur rijden vanaf Ston. Geen interesse in Dubrovnik? Geen probleem, je kan ook direct doorrijden naar Trebinje. De totale reistijd van deze dag is ca. anderhalf uur.

Na intrek in uw accommodatie heeft genoeg tijd om uit te rusten. In de avonduren krijgt u een 3-gangen mdiner met wijnproverij voorgeschoteld, de specialiteiten van de Oost-Herzegovina.

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt & diner
Activiteiten: bezoek Dubrovnik - UNESCO werelderfgoed

Dag 5: Sightseeing Trebinje & bezoek aan een van de beste wijnmakers van Herzegovina

Deze dag is wat rustiger dan voorgaande dagen. Na het ontbijt vertrek je naar
Trebinje, één van de mooiste steden van Herzegovina waar de zon 260 dagen per jaar schijnt! Hier vindt je uitgestrekte wijngaarden met autochtone druifsoorten Žilavka en Blatina een waar paradijs voor elke Bourgondiër. Echter, dit is niet het enige wat deze prachtige stad te bieden heeft. Het is namelijk de historische en culturele hoofdstad van Oost-Hercegovina.

Nadat je de stad verkend hebt wordt je beloond met een echte gastronomische beleving, namelijk een bezoek aan een zeer goed wijnhuis! U krijgt een compleet programma aangeboden:
Introductie en kennismaking met het wijnhuis
Bezoek aan wijnkelders
Wijnproverij
Olijven en olijfolie proeven
Kaasproverij (Herzegovijnse kazen)
Herzegovijnse Prsut (Prosciutto)

Dit wijnhuis staat bekend om zijn kwaliteit en de wijnen zijn over de hele wereld bekend. Ze worden vaak geschonken in hotels en restaurants.
Wilt u meer doen op deze dag? In uw reisbescheiden krijgt u van ons de gouden tip wat te doen na deze waanzinnige wijnproeverij!

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: sightseeing Trebinje en gastronomische beleving – wijn-, kaas-, olij-, olijfolie-, en Prosciutto proeverij

Dag 6: Mostar – de hoofdstad van Hercegovina

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je naar een van de beroemdste steden van de regio: Mostar. De stad is bekend om de oude Turkse huizen en de historische brug. In de jaren 90 werd het grootste deel van de historische stad en de oude brug vernietigd. De gereconstrueerde oude brug en oude stad van Mostar zijn een symbool van verzoening, internationale samenwerking en van het naast elkaar bestaan van de verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen in Mostar. In deze stad kun je de cultuursmelting van oost en west letterlijk ruiken.

Na aankomst en intrek in je accommodatie heb je genoeg tijd om even uit te rusten en een wandeling te maken door de stad. Er zijn vele restaurants die heerlijke lokale gerechten en wijnen serveren. Lees onze tips in uw reisbescheiden!

Accommodatie: 4* of 3* hotel in Mostar of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: wandeling door de oude centrum van Mostar

Dag 7: De Oriënt en West City Tour - Sightseeing Mostar inclusief typische lunch uit Herzegovina in de oude stad

Vandaag heb je de hele dag om een van de mooiste steden van de regio te verkennen.
Mostar is de stad van contrasten, brede wegen, smalle straatjes, de traditionele Kujundziluk (oude bazaar) en een modern centrum, een stad waarin de cultuur en kunst van het oosten en het westen elkaar ontmoeten.

Duur: ca. twee uur
Vertrekpunt: Spaans Plein (Gymnasium)
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Geschikt voor: iedereen
Soort tour: Cultureel

HOOGTEPUNTEN:
• Ontdek de smalle steegjes tijdens de wandeltocht door de stad
• Proef de sfeer en het gevoel van teruggaan in de tijd
• Gastronomische beleving – typisch lunch uit Herzegovina in de oude stad van Mostar
• Gratis drankjes inbegrepen
• Informatieve, vriendelijke en professionele gecertificeerde Engelssprekende gids

MEER INFORMATIE:
Inbegrepen: Entree (Ottomaans huis - Bišćevića Corner, inclusief verfrissing); Professionele geautoriseerde gids
Lunch met drankje.
Vervoer: Wandelen

Deze tour bezoekt de volgende sites:
- Spaans Plein (Gymnasium)
- Musala plein
- Turks bad (buiten)
- Karadjoz-bey moskee, de grootste en mooiste moskee in Herzegovina (buiten)
- Ottomaans huis (Bišćevića corner) 1635. (tickets inbegrepen)
- Oud deel van de stad Kujundziluk (bazar)
- Tabhana - werd gebouwd in het midden van de 16e eeuw, op de plaats waar de rivier Radobolja in de rivier Neretva stroomt.
- Kriva ćuprija (Engels: Crooked bridge) / (Nederlands: Kromme brug)
- de Oude brug

Ook krijg je van ons een gedetailleerde kaart en tips over de mooiste routes en de restaurants met het beste eten.

Accommodatie: 4* of 3* hotel in Mostar;
Maaltijden: ontbijt en lunch
Activiteiten: Oriënt en West City Tour - Sightseeing Mostar (stadswandeling) met gids

Dag 8: Bezoek aan Blagai, Kravica en een geweldig wijnhuis

Na het ontbijt heb je de tijd om door pittoreske steegjes van Mostar te wandelen. Rond de middag stap je in je auto naar een nieuw gastronomisch avontuur. Onderweg zijn er meerdere plekken het stoppen waard! Wij adviseren de mystieke Tekke in Blagaj en de adembenemende watervallen van Kravica te bezoeken.

Bezoek aan de Tekke in Blagaj
Dit 16e -eeuwse derwisjenorde klooster belichaamt het harmonieuze bestaan van de mens en de natuur. De Tekke dient nu als museum en slechts enkele meters verderop zijn er restaurants waar u heerlijk kunt eten op de oevers van de Buna rivier, een onvergetelijke en unieke ervaring met een prachtig en adembenemend uitzicht.

Vanaf de tekke is het slechts een uurtje rijden naar de beroemde Kravice watervallen. In het heldere water van dit natuurwonder kun je heerlijk zwemmen en zonnen. Op de oevers van de watervallen zijn enkele restaurants te vinden waar je een een hapje kunt eten of drinken.

Entree tickets voor de Kravica watervallen zijn niet inbegrepen. Deze kosten 10 KM + 2 KM parkeergeld per uur. In Bosnië betaalt u met Bosnische mark (KM), koers €1 = 1,95 KM

Na heerlijk gezwommen te hebben onder de Kravica watervallen stap je weer in je auto en na ca 20 minuten rijden kom je aan op je volgende bestemmming.
Je neemt deel aan een wijnproeverij in een top wijnhuis inclusief diner (vlees of vegetarisch)

Dag 9: Gerechten en wijnen van Midden Dalmatië

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je naar je volgende bestemming in Midden-Dalmatië.
Na ongeveer 2,5 uur rijden arriveer je in Trogir. Na intrek in uw accommodatie heeft u genoeg tijd om uit te rusten en de stad te verkennen. In de avond schuift u aan voor een 3-gangen diner met bijpassende wijnen.

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt en 3 gangen diner met 3 topwijnen bij elke gang
Activiteiten: autorit door de prachtige landschappen van Herzegovina

Dag 10: Bezoek aan één van de beste wijnmakers in Kroatië

Dit is weer een vrij rustige dag. Na het ontbijt kan je even uitrusten en daarna vertrek je naar een ecologisch wijnhuis in de buurt van Trogir en Split. Je krijgt het compleet programma aangeboden:
Introductie en kennismaking met de wijnmaker zelf
Bezoek aan ecologische wijngaarden
Bezoek aan wijnkelders en uitleg over ecologische wijnproductie
Wijnproverij 3 topwijnen
Olijven en olijfolie proeven uit eigen olijfgaard
Kaas proeven
Dalmatische Prosciutto proeven – eigen productie

Deze topwijnmaker kan pronken met vele medailles. Zijn wijnen worden gedronken van Los Angeles tot het Europees parlement in Brussel. Vandaag krijg jij de kans om een bijzondere gastronomische ervaring mee te maken en deze beroemde wijn te proeven!

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: bezoek aan wijnhuis en wijnproeverij + optioneel sightseeing stad Trogir - UNESCO werelderfgoed en sightseeing Zadar optioneel.


Dag 11: Sightseeing de hoofdstad van Dalmatië – SPLIT

Deze dag ga je onbegeleid de stad Split verkennen met behulp van meegeleverde kaarten, beschrijvingen ent tips.

Het paleis van Diocletianus staat samen met de historische stadskern onder bescherming van UNESCO. In de kathedraal van Sveti Dujme, de beschermheilige van Split, bevindt zich het mausoleum van de Romeinse keizer Diocletianus, en de rijk versierde inrichting is de verzamelplek van vele gelovigen en toeristen.

Een rijk toeristisch aanbod wordt verenigd met het unieke historische erfgoed, een groot aantal culturele en toeristische evenementen en een prachtige groene omgeving. Dit geeft Split de bijzondere charme waarmee het tot een ideale vakantiebestemming voor het hele jaar is uitgegroeid.

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: sightseeing Split - UNESCO werelderfgoed

Dag 12: Vertrek naar huis

Na het ontbijt rijd je richting het vliegveld en lever je je huurauto in. Ben je met eigen vervoer? Dan rijd je direct naar huis of naar uw volgende bestemming.

Het is mogelijk om deze reis te verlengen met €45 p.p.p.n. incl. ontbijt.
Let op: de bestemmingsvolgorde dient als voorbeeld. Afhankelijk van naar welk vliegveld je vliegt zullen we de laatste accommodatie in de buurt van het vliegveld regelen.
Het is mogelijk om naar volgende vliegvelden te vliegen: Zadar, Split, Dubrovnik en Mostar.

Accommodatie: hotel of privé appartement
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: geen

Details

Exclusief:
Toeristenbelasting t.w.v. ca. 1€ p.p.p.d., kinderen 12 t/m 17 ca. 0,5€ p.p.p.d., kinderen tot 12 jaar betalen geen toeristenbelasting
Annuleringsverzekering en reisverzekering.
Transfers

OPMERKING over de route:
Deze route en de duur van de activiteiten zijn aan verandering onderhevig als gevolg van weer, waterstanden, speciale evenementen, enz. Onze gidsen en tripleiders zullen hun uiterste best doen om de best mogelijke ervaring voor hun klanten te creëren en zorgen dat er op geen enkel moment afbreuk wordt gedaan aan de veiligheid. Dit kan betekenen dat de oorspronkelijke route kan worden gewijzigd om ongemak, risico’s en buitengewone situaties te voorkomen. Wij behouden ons het recht voor om de route te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Belangrijke Informatie:
Minimaal aantal personen: 2 volwassenen.
Boottochten zijn alleen mogelijk in de maanden mei, juni, juli, augustus en september en zijn onder voorbehoud i.v.m. weersomstandigheden. In het geval dat een boottocht niet doorgaat krijgt u een vervangende activiteit of restitutie.
Eenpersoonsgebruik van kamers is op aanvraag mogelijk, toeslagen van toepassing.

Inclusief / Exclusief

 • 11 overnachtingen in hotels of appartements 3* of hoger
 • 11 ontbijt
 • Veel culinaire arrangementen zoals beschreven
 • Exclusief:
 • Toeristenbelasting t.w.v. ca. 1€ p.p.p.d., kinderen 12 t/m 17 ca. 0,5€ p.p.p.d., kinderen tot 12 jaar betalen geen toeristenbelasting
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering.
 • Transfers

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Ston, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €818,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]