fbpx

Mostar

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Mostar:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Mostar.

Mostar ligt in het zuidwesten van Bosnië, op 80 kilometer van Sarajevo. Tegenwoordig is Mostar de belangrijkste toeristische trekpleister van het land.

De historische binnenstad van Mostar ontstond in de 15e en 16e eeuw als een Ottomaanse grensstad en ontwikkelde zich verder tijdens de Oostenrijks-Hongaarse periode in de 19e en 20e eeuw. Mostar ligt in een diepe vallei van de rivier Neretva en is bekend om zijn oude Turkse huizen en de oude brug Stari Most, waarnaar het is vernoemd. In de jaren 90 werd het grootste deel van de historische stad en de oude brug vernietigd. De gereconstrueerde oude brug en oude stad van Mostar zijn een symbool van verzoening, internationale samenwerking en van het naast elkaar bestaan van verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen van Mostar.

Buna en deerwisjen klooster
Buna is een korte rivier in Bosnië en Herzegovina die uitmondt in de rivier Neretva. De bron (Vrelo Bune) is de grootste bron van een karstrivier in Europa. De rivier ontspringt vlak bij Blagaj, ten zuidoosten van Mostar uit de 200 meter hoge rots. De Buna stroomt vervolgens ongeveer 9 kilometer naar het westen en daarna voegt de Buna zich bij de Neretva. Het water is extreem koud.

Dit 16e eeuwse derwisjenorde klooster belichaamt het harmonieuze bestaan van de mens en de natuur. De prachtige bouwwerk, met zijn harmonieuze structuur, is gebouwd aan de monding Buna. Deze bron komt uit een grot aan de voet van een 200m hoge rotswand. Een prachtig gezicht.

Mostar

Ontdek onze reizen naar Mostar

Mostar

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]