fbpx

Sarajevo

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Sarajevo:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Sarajevo.

Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië, heeft naast de rijke geschiedenis ook heel veel bezienswaardigheden zoals de oude bazaar Baščaršija, de Gazi Husrev Begmoskee, de Heilige Hart Kathedraal. Ook het Jodendom heeft hier zijn invloeden achtergelaten. Meest populair muziek in Bosnië is “Sevdalinka”. Deze prachtig muziek hebben joden uit Spanje naar Bosnië met zicht meegenomen.

Het ´Jeruzalem van Europa´ en de deur naar het Oosten´ zijn namen die ook wel aan Sarajevo gegeven worden. De stad werd in 1461 gesticht door de Ottomanen. Sarajevo dankt zijn naam aan het Turkse woord “Sarayi”, wat kasteel betekent. Snel na de oprichting beleefde deze prachtige stad in de 16de eeuw de ‘Gouden Eeuw’. In die tijd groeide de stad tot 80.000 inwoners en werd daarmee na Istanboel de tweede stad van Balkan. De Ottomaanse invloeden proef je nog overal: smalle straatjes, moskeeën, bazaars en natuurlijk heerlijk eten.

Vanaf 1878 heerst de Habsburgse monarchie in het land. Om beide invloeden zo vlak naast elkaar is heel fascinerend aan Sarajevo.

In 1914 was Sarajevo in het wereldnieuws door de moord op de Oostenrijkse aartshertog Frans Ferdinand. Hiermee begon de WO1. 70 jaar later, in 1984, zijn hier de Olympische spelen georganiseerd. Begin jaren 90 kwam deze stad weer in het beeld door de verschrikkelijke oorlog waarmee Joegoslavië uit elkaar is gevallen.

Baščaršija
Bascarsija mag wel moeilijk uit te spreken zijn, maar het is dan ook een van de meest imponerende en charmante plekken van het land. Als je door de smalle steegjes van Bascarsija (het oude gedeelte van de stad) loopt, dan waan je je in de middeleeuwen en heb je het gevoel alsof de tijd stil heeft gestaan. Naast de genoemde bezienswaardigheden zijn er in Sarajevo nog vele trekpleisters die meer dan de moeite waard zijn. Ook herbergt de stad een aantal mooie musea. Celebrities spotten op het Film Festival is ook een leuke onverwachtse bezigheid in Sarajevo.

Sarajevo

Ontdek onze reizen naar Sarajevo

Sarajevo

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]