fbpx

Porec

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  Porec:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Porec.

Poreč, centraal gelegen aan de kust van Istrië, is een prachtige stad met een lange geschiedenis. De stad stamt uit de Romeinse tijd en hier zijn nog veel invloeden van te zien. Vooral in het oude centrum zijn er nog veel Romeinse straten te vinden die je mee terugnemen in de tijd. In het oude centrum zijn indrukwekkende gebouwen te vinden die verschillende bouwstijlen laten zien: Gotisch, Romaans, Barok en meer. De Eufrasiusbasiliek staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker het bezoeken waars als je in Poreč bent. Klim naar de top van de klokkentoren en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad en haar omgeving.

Naast het bewonderen van de historie van deze stad kunnen er ook watersportactiviteiten gedaan worden. Reis je met kinderen? Breng dan zeker een bezoekje aan het waterpark Aqua Colors, gelegen op slechts 3 km van Poreč. De 13 waterglijbanen en het golfslagbad zijn leuk voor jong en oud!

De stranden rondom Poreč hebben prachtig helderblauw water, en dragen daarom niet voor niets een Blauwe Vlag. De schone stranden hebben een ruim aanbod aan voorzieningen in de nabije omgeving. Er zijn leuke bestemmingen voor uitstapjes in de omgeving van Poreč. Zo zijn de grotten Beradine, Markova en Pincinova zeker de moeite waard. Kijk je ogen uit bij de ondergrondse meren en kalkstenen en ontdek de ondergrondse wereld die tot wel 60 meter onder de grond reikt. Andere gezellige kustplaatsjes in Istrië zijn Rovinj, Novigrad en Umag en deze zijn allemaal goed bereikbaar per auto. Vanuit Poreč kun je een boottocht maken naar Venetië. Zo combineer je de Kroatische en Italiaanse cultuur in één vakantie!

Porec

Porec Straat 2

Ontdek onze reizen naar Porec

Porec

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]