fbpx

Rovinj

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Rovinj:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Rovinj.

Rovinj is één van de prachtige kustplaatsjes aan de kust van Istrië. Dit, op een schiereiland gelegen stadje, heeft een historisch en authentiek centrum dat vooral in de zomer een toeristische trekpleister is. Het oude centrum zit vol met bruisende restaurants en bars, dus neem vooral plaats op een gezellig terrasje en geniet van de authentieke sfeer van Rovinj. Bezoek je deze plaats in juli of augustus? Neem dan een kijkje bij het zomerfestival, waar er allerlei muziek- en folkloreoptredens worden gehouden.

Het historische centrum is een gezellig doolhof van smalle straatjes die bergopwaarts uitkomen bij de Sint Eufemija kerk. Klim naar de top van de 60 meter hoge klokkentoren, waar je een prachtig uitzicht hebt over de vele huisjes met typisch oranje daken en de Adriatische zee. Vanaf de klokkentoren heb je ook een goed zicht op de haven van Rovinj, die door veel plaatselijke vissers nog dagelijks gebruikt wordt.

De stranden van Rovinj zijn werkelijk prachtig. Vanwege de rots- of kiezelbodem is het azuurblauwe water ontzettend helder. De door natuur omringde baaitjes zijn niet drukbezocht door toeristen, dus hier kun je heerlijk van je rust genieten.

De autowegen in Istrië zijn goed onderhouden, dus schroom niet om ook andere bestemmingen aan te doen. Kustplaatsen Porec, Umag en Novigrad zijn gezellige stadjes waar de gezelligheid en historie je tegemoetkomen. Ben je geïnteresseerd in de Romeinse tijd? Ga dan naar Pula, waar je een amfitheater uit de 1e eeuw na Christus kunt bezoeken.

Rovinj Istrie Kroatie

Ontdek onze reizen naar Rovinj

Onze tips:

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]