fbpx

Krk

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het eiland Krk:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Krk.

Krk is het grootste eiland van Kroatië, en daarmee ook het meest populair en levendig. De mooie natuur, stranden met prachtig blauw water en de gezelligheid in de kustplaatsjes trekken elk jaar weer vele toeristen. Het meest bekende strand van het eiland Krk is Baška. Dit 1800 meter lange strand heeft vele voorzieningen en is erg druk, maar zeker een must see tijdens je bezoek aan Krk. Ga je liever naar een rustiger strand met minder voorzieningen? Bezoek dan het strand van Oprna. Dit natuurstrand is slechts 120 meter lang. De stranden van Krk bieden een uitstekende plek om te duiken en snorkelen. Door de kiezelstranden is het water kraakhelder en kun je de prachtige oude scheepswrakken en grotten met je eigen ogen bewonderen!

Het eiland kent een gevarieerde natuur. Het zuidoosten van het eiland heeft als gevolg van de sterke Bura wind uit het noorden een grijswitte kleur en het landschap is ruig en kaal. De andere kant van het eiland, het noordwesten, kent vele plantensoorten, bossen en akkers. Wist je dat de helft van alle plantensoorten die in Kroatië groeien, op Krk te vinden zijn? En wist je dat er zelfs plantensoorten zijn die nergens anders ter wereld te vinden zijn dan op Krk?

De gelijknamige hoofdstad van het eiland Krk werd al in de Romeinse tijd bewoond en daar zijn nu de sporen nog goed van te zien. Bezoek de stadsmuren uit de tweede eeuw voor Christus of de kathedraal uit de 5e eeuw na Christus en beleef de geschiedenis!

Het eiland Krk kent vele gezellige stadjes. Bezoek Punat voor een hapje en een drankje in één van de veel restaurants en ijscobars. Heb je zin om wat geschiedenis op te snuiven? Bezoek dan Vrbnik, een middeleeuws stadje dat op een klif gebouwd is. Bezoek de vele kerken en drink de Vrnicka zlahtina wijn die gemaakt is met lokaal gegroeide druiven.

Krk

Ontdek onze reizen naar het eiland Krk

Krk

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]