fbpx

Brac

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar het eiland Brac:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Brac.

Het Kroatische eiland Brac is volgens velen het mooiste en bekendste eiland van het land, en dat heeft twee redenen: het Zlatni Rat strand en de witte steen. Het Zlatni Rat strand heeft een bijzondere, traanvormige vorm met een bos in het midden van het strand. De witte steen is zo bijzonder omdat niet alleen het paleis van Diocletianus in Split hiervan gebouwd is, maar ook het Witte Huis in Washington.

Wist je dat Brac meer dan 2.700 zonuren per jaar kent? Daarmee behoort het eiland tot het zonnigste gebied van Kroatië. Het is dus zonder twijfel dé ideale bestemming voor een zonvakantie. Het eiland kent een verscheidenheid aan natuur, van helderblauw water tot beboste gebieden en van rustige dorpen tot bergen en steile kliffen.

Eén van de bekendste stadjes van Brac is Bol, gelegen in het zuiden van het eiland. Ook Postira, een stadje met een leuke boulevard is leuk om te bezoeken. Postira heeft een klein strand, dus neem je zwemspullen mee om een frisse duik te nemen in het prachtige blauwe water. Het stadje Supetar heeft ook mooie stranden. Ben je een natuurliefhebber? Klim dan naar Vidova Gora, het hoogste punt van de Adriatische eilanden en geniet van een adembenemend uitzicht. De top van Vidova Gora ligt 780 meter boven de zeespiegel. Het is wel een flinke wandeling van zo’n 11 kilometer, maar de paden zijn goed te bewandelen. Geen zin om te lopen? Je kunt te top ook met de auto bereiken.

De delicatessen van dit eiland zijn wijn, schapenkaas en lamsvlees. In de stadjes zijn vele restaurants waar je deze lokale gerechten kunt proeven.

Brac

Kajak Brac

Ontdek onze reizen naar het eiland Brac

Brac

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]