fbpx

Hvar

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar het eiland Hvar:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het eiland Hvar.

Hvar, het Kroatische eiland dat voor ieder type vakantieganger wat biedt. Op het eiland zelf zijn enkele strandjes te vinden, maar je vind de mooiste stranden na een korte boottocht naar omringende baaien en eilanden. Laat je naar een gezellig druk strand brengen, of huur zelf een boot en ontdek zo een prachtig strand dat je helemaal voor jezelf hebt! Aan cultuur is er op Hvar geen tekort! Bezoek de adembenemend mooie paleizen en pleinen, de Stephan kathedraal vele andere monumenten, allen gelegen binnen de 7000 jaar oude stadsmuren. Bezoek het stadje Stari Grad, de belangrijkste haven voor veerdiensten. Sla deze eeuwenoude stad vooral niet over tijdens je bezoek aan het eiland. Het kasteel en het Dominicaans klooster zijn zeker het bezoeken waard!

Hvar staat bekend om de vele lavendelvelden die op het eiland te vinden zijn, en de producten zoals lavendelolie en geurzakjes die hiervan gemaakt worden. Ook staat het eiland al eeuwen bekend om de boerderijen, fruitbomen en honingbijen.

De gelijknamige hoofdstad van het eiland is een ware parel. Het is een bruisende stad waar veel cultuur en historie te vinden zijn. Zo is het oudste publieke theater van Europa, dat in 1612 gebouwd is, hier te vinden. Vanaf de in 1579 gebouwde Spanjolaburch heb je een prachtig uitzicht over Hvar Stad en de omgeving.

Wist je dit eiland vaak door beroemdheden gekozen wordt als vakantiebestemming? Misschien spot jij wel je favoriete zanger of actrice!

Hvar

Hvar stad, actieve vakantie

Ontdek onze reizen naar het eiland Hvar

Hvar

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]