fbpx

Krka Watervallen

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar het Nationale Park Krka Watervallen:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het Nationale Park Krka Watervallen.

Nationaal Park Krka is het op één na jongste nationale park van Kroatië en staat bekend om de prachtige natuur, meren en wel 7 watervallen. Het park is minder bekend dan het Nationale Park Plitvice Meren, maar zeker niet minder indrukwekkend! Door het park stroomt de rivier Krka, die uitmondt bij de stad Sibenik. In de meren en rivier leven wel 18 soorten vissen. In het park leven ook vele vogelsoorten, reptielen en amfibieën. In het park kun je prachtige wandelingen maken en genieten van adembenemende uitzichten! De wandelingen variëren van enkele honderden meters tot bijna 9 kilometer, dus voor elk type wandelaar is er een geschikte route in Nationaal Park Krka.

In de zomer kun je jezelf afkoelen door een duik te nemen in één van de meren of een douche te nemen onder Skradinski Buk waterval. Dit is de grootste en mooiste waterval van het park. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen, de bodem van rotsachtig zijn. Er zitten wel 18 soorten vissen in de meren en rivieren van Nationaal Park Krka, dus neem je duikbril mee en bewonder ze allemaal! Hoeveel kun jij er vinden?

Een must-see in Nationaal Park Krka is het kloostereiland Visovac, gelegen in de Visovac rivier. Na een 2 uur durende boottocht kom je aan bij het klooster, dat in de 16e eeuw gebouwd is. Grijp je kans en bezoek dit unieke klooster tijdens je bezoek dit prachtige park. Ook zijn er in dit park watermolens, huisjes en een smederij. Naast de prachtige natuur is er dus ook genoeg cultuur en historie te zien in dit nationale park.

Krka Watervallen

Krka Watervallen actieve vakantie wandelen

Ontdek onze reizen naar het Nationale Park Krka Watervallen

Krka Watervallen

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]