fbpx

Omis

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Omis:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Omis.

Omiš is een prachtig klein stadje, 25 km ten zuiden van Split, aan de monding van de rivier Cetina.
Er zijn niet veel steden in de wereld die met duizenden jaren geschiedenis kunnen pronken, maar Omiš is daar één van! Sinds meer dan 2000 jaar geleden is de monding van de Cetina permanent bewoond geweest.

De middeleeuwen van deze regio kennen een bijzondere geschiedenis, de bewoners van deze stad stonden toen namelijk bekend als de meest gevreesde piraten van de Adriatische zee. De hele 12e en 13e eeuw waren de Omiš-piraten de heersers van de zee, van Split tot Dubrovnik. Alle schepen die dit kleine stadje aan de monding van Cetina passeerden, moesten vrije doorgang afkopen. Als ze dat niet deden, liepen ze het risico om in gevecht te raken met genadeloze piraten. Als een permanente herinnering aan het beroemde piratenverleden, bevindt zich, net boven het oude deel van de stad, het fort Mirabela. Het is een van de beroemdste bezienswaardigheden van dit stadje.

Vergeet ook niet de Fortica, de 500 jaar oude vesting, te bezoeken. Vanuit Fortica heb je een uniek uitzicht op de eilanden Brač, Hvar, en de Cetina-monding.

Maar dat is zeker niet alles, Omiš heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je van smalle pittoreske steegjes met vele restaurants en bars waar ze lokale specialiteiten en wijnen serveren?  Omiš is laatste jaren uitgegroeid tot ware regioleider in de actieve vakanties. Hier kun je genieten van de verschillende watersporten zoals rafting, kajakken, en canyoning op de rivier Cetina of snorkelen in de zee, Zip linen, of klimmen.

Omis

Omis actievenvakantie, kajakken raften

Ontdek onze reizen naar Omis

Omis

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]