fbpx

Split

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Split:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Split.

Deze eeuwig jonge stad met ongeveer 200 duizend inwoners leeft al 1700 jaar in zijn eigen
stadsritme. In het hart van de stad bevindt zich het paleis van Diocletianus dat samen met de historische stadskern onder bescherming van UNESCO staat.

In de kathedraal van Sveti Dujme, de beschermheilige van Split, bevindt zich het mausoleum van de Romeinse keizer Diocletianus. Deze kathedraal met rijk versierde inrichting is de verzamelplek van vele gelovigen en toeristen. Maar ook buiten de muren bevindt zich een groot aantal waardevolle cultuurmonumenten. Dat zijn onder andere het renaissance plein Prokurativa, paleizen, kerken, musea…

Maar deze stad bied nog veel meer. Talloze smalle straatjes binnen de stadsmuren verbergen vele terrasjes, winkeltjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten. Dit zorgt voor een unieke harmonie van oud en nieuw. Overdag zijn de velen stadsstranden en zijn cocktailbars drukst bezocht. Hiernaast heeft Split met zijn haven een goede verbinding met de omliggende eilanden.

Gelegen op het warmste gedeelte van de noord mediterrane kust heeft  Split ook zijn ˝groene˝ ziel bewaard, de berg Marjan. Dit parkbos is een oase van rust op loopafstand van de stad.

Split is heel rijk aan toeristisch aanbod en heeft een uniek historische erfgoed wat de stad een bijzondere charme geeft. Zonder meer een MUST SEE in Kroatië.

Het Diocletianus paleis

Het enige Romeinse bouwwerk ter wereld dat nog bewoond wordt!  Dit keizerspaleis is een van de best bewaarde en meest prachtige werken van de late Romeinse architectuur. Het keizerspaleis bestaat nog steeds uit enkele oorspronkelijke onderdelen en een reeks unieke architectonische vormen. Dit alles bij elkaar vormde een begin van de nieuwe vroegchristelijke kunst in deze regio. De kathedraal is uit de grond gestampt in de Middeleeuwen van de materialen uit het Romeinse mausoleum.

Split

Split

Ontdek onze reizen naar Split

Split

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]