fbpx

Noord Velebit

Zoek hier jouw onvergetelijke vakanties naar  het Nationale Park Noord Velebit:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het Nationale Park Noord Velebit.

Het Nationale Park Noord-Velebit, gelegen in de Kroatische Dinarische Alpen, is zeer afgelegen en wordt daarom relatief weinig bezocht. Toch is er genoeg te zien en ondernemen in dit bijzondere nationale park. In het park vind je een groot aantal wilde diersoorten, planten en veel natuurschoon. Wist je dat de diepste grot ter wereld in het Nationaal Park Noord-Velebit te vinden is? Dit is Luka’s grot en het is één van de meer dan 150 grotten van het park.

Nationaal Park Noord-Velebit is met meer dan 30 verschillende gemarkeerde paden zeer geschikt om wandelingen te maken. Neem bijvoorbeeld het pad Premuzic, dat je tijdens een wandeling van 57 kilometer langs de mooiste plekken van het park brengt. Tijdens de wandeling kom je langs adembenemende uitzichtpunten vanaf waar je de oude veldhuizen kunt bewonderen. Er zijn geen grote hoogteverschillen langs deze route en daarom is Premuzic geschikt voor ervaren en onervaren wandelaars. Ook kun je op mountainbikes door het Velebit park fietsen.

Noord Velebit

Noord Velebit hiking en wandelen

Ontdek onze reizen naar het Nationale Park Noord Velebit

Noord Velebit

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]