fbpx

Paklenica

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het Nationale Park Paklenica:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het Nationale Park Paklenica.

Het Nationaal Park Paklenica, gelegen in het Velebit gebergte, is erg bijzonder omdat het zo dicht bij de zee ligt. Het park is met 400 gemarkeerde klimroutes het drukstbezochte klimgebied van Kroatië en men kiest dit park omdat klimmen en watersport goed gecombineerd kunnen worden tijdens een vakantie naar dit gebied. De diverse trajecten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Ook onder wandelaars en kruidenverzamelaars is Nationaal Park Paklenica zeer geliefd. Door het park heen zijn meerdere fietsroutes uitgezet en onderweg kom je educatieve borden en uitzichtpunten tegen. De uitzichten zijn werkelijk adembenemend! Om je heen zie je de begroeide bergen, de hoge toppen en op de achtergrond zie je het water. Het park is rijk aan vegetatie en bossen. Ook kun je twee grotten bezoeken! Wist je dat de bruine beer in dit park te vinden is? Je zult niet veel wildlife tegenkomen, maar wel veel vogels en vlinders.

Met meer dan 200 kilometer aan wandelpaden is wandelen toch de beste manier om het Nationaal Park Paklenica te verkennen. Klim door de rotsen, en onderweg heb je een adembenemend uitzicht over de kloven en watervallen.

Paklenica

paklenica hiking actieve vakantie

Ontdek onze reizen naar het Nationale Park Paklenica

Paklenica

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]