fbpx

Plitvice Meren

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het Nationale Park Plitvice Meren:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het Nationale Park Plitvice Meren.

De Plitvice Meren zijn de groene oase, de meest bezochte en de meest beroemde bezienswaardigheidslocatie van Kroatië en een van de meest bezochte nationale parken van Europa. Deze meren zijn het bekendste nationale park van Kroatië en het enige van in totaal zeven vergelijkbare locaties in Kroatië dat als natuurmonument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen.

De belangrijkste bezienswaardigheid van dit unieke park zijn de 16 meren die onderling door watervallen zijn verbonden. Die watervallen ontstonden in de loop der tijd door afzettingen van travertijn, een soort kalk. In dit nationale park bevindt zich ook de bron en een deel van de rivier Korana, in het gebied dat omsloten wordt door dichte beuken-, dennen- en sparrenbossen.  Verder kan je er vele grotten, bronnen en bloemenweides aantreffen en een hele reeks beschermde diersoorten, waarvan de bruine beer wel een van de bijzonderste is. De speciale vervoersmiddelen die tot de beschikking staan van de bezoekers zoals panoramatreintjes en fluisterboten dragen bij aan de populariteit van dit park.

Het is moeilijk te zeggen wanneer het park op zijn mooist is: in de lente als alle bloemen op de weides beginnen te bloeien en de bossen weer groen worden, in de herfst als de bonte herfstkleuren in de meren spiegelen, of in de winter als de watervallen bevroren zijn en de bomen in een vredig wit besneeuwd landschap staan. Door een netwerk van wandelpaden is het voor de bezoeker mogelijk om bij de vele watervallen te komen en bij de met rotsblokken omringde oevers van de meren die de nieuwsgierige toeristen verleiden met hun intens groene kleur.

Plitvice Meren

Plitvice Meren actieve vakantie fietsen en wandelen

Ontdek onze reizen naar het Nationale Park Plitvice Meren

Plitvice Meren

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]