fbpx

Zadar

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Zadar:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Zadar.

De oude stad Zadar is gevestigd op een schiereiland en is omringd met stadsmuren en wachttorens.

Zadar staat bekend omdat hier één van de mooiste zonsondergangen van het hele Mediterraanse gebied te zien is. Dit prachtig uitzicht wordt versterkt met de talloze eilandjes waarmee de stad is omringd. Terwijl je geniet van dit magische uitzicht kun je luisteren naar de symfonie van het Zeeorgel. Alfred Hitchcock heeft ooit gezegd dat hier de mooiste zonsondergangen ter wereld te zien zijn. Tegen de avond word je verrast met de prachtige lichten van de Zonnegroet.

Als je door het centrum wandelt, dan wandel je als het ware door een oude Romeinse stad! Het is een open-lucht museum. Daarover vertellen vele kerkelijke en architectonische monumenten. Enkelen daarvan zijn de kerk van St. Donatius waar je in de zomer de muziekavonden kunt bezoeken. Hiernaast kun je genieten van het beeldschone Romeinse Forum, de stadspoort, het arsenaal, en nog veel meer.

Naast de attracties zoals Het Zeeorgel en de Zonnegroet kun je de traditionele voorstellingen, zoals de nacht van de volle maan bezoeken. Maar dat is niet alles, hier kun je genieten met alle zintuigen. Geniet van de mediterraanse keuken of proef de Maraschino, de authentieke lokale kersen likeur.

De oude stad is via een brug met het nieuwe, stedelijke gedeelte verbonden. Deze brug is het symbool van de stad en er zijn mooie stranden te vinden. Meest beroemde stranden zijn Borik en Diklo, ideaal voor zwemmen en zonnebaden.

Dit alles bij elkaar heeft gezorgd dat Zadar tot Beste Europese Bestemming van 2016 is uitgeroepen!

Zadar

Vakantie naar Zadar

Ontdek onze reizen naar Zadar

Zadar

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]