fbpx

Zagreb

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar Zagreb:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Zagreb.

De Kroatische hoofdstad die vaak aan Wenen doet denken, is jong van geest, ondanks de bijna duizend jaar oude geschiedenis.

Zagreb is het centrum van Kroatië, in zowel economische als geografische zin! Het oude stadscentrum is zeker iets wat je niet mag missen. Je kunt hier specialiteiten proeven in een aantal van de meest gewaardeerde Kroatische restaurants. Hiernaast kun je genieten van prachtige klassieke architectuur, weelderige tuinen en imposante neogotische gebouwen.

Als je ‘Zagreb’ letterlijk vertaalt, dan betekent het “in de slenk”. Dat is ongeveer ook zo, want ten noorden en westen van de stad beginnen de Dinarische Alpen. De stad ligt op de zuidelijke hellingen van Medvednica berg en aan de oevers van de rivier de Sava. De stad telt met haar omringende wijken meer dan één miljoen inwoners.

Het leven in de Kroatische hoofdstad is druk en modern, en de stad heeft alles te bieden wat je van een metropool mag verwachten. Maar de inwoners van Zagreb zullen u ontvangen met traditionele Kroatische gastvrijheid.

Zagreb- Advent

Zagreb kwam op de kaart te staan omdat het één van de beste kerstmarkten van Europa heeft en verslaat hierbij zelfs Wenen en Praag. Pleinen en straten veranderen in sfeervolle, gloeiende podia. Het maakt niet uit of je van de kerstfeest houdt, in deze bruisende stad zul je een warm gevoel van krijgen!

Zagreb

Ontdek onze reizen naar Zagreb

Zagreb

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]