fbpx

Dubrovnik

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  Dubrovnik

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar Dubrovnik.

Dubrovnik is hét culturele centrum van Kroatië en volgens velen de mooiste kunststad ter wereld. Het is dan ook niet gek dat deze historische stad opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst. De in Zuid-Dalmatië gelegen stad is een zeer populaire vakantiebestemming aan de Kroatische kust. In Dubrovnik zijn vele kerken te vinden (bijvoorbeeld de Blasiuskerk) die het bezoeken waard zijn, net als de kathedraal. Struin door de middeleeuwse straatjes, bezoek de oude haven en neem een verfrissende duik in het prachtige helerblauwe water van de Adriatische Zee. In Dubrovnik zijn vele fonteinen te vinden. Deze worden gevoed door 16 reservoirs uit bergbronnen. Het water uit deze bronnen is heel zuiver, waardoor je het gewoon kunt drinken.

Een echte aanrader is het beklimmen van de stadsmuur van Dubrovnik. Op deze 25 meter hoge muur kun je een 2 km lange wandeling maken waarbij je kunt genieten van de meest mooie uitzichten. Kun je niet genoeg krijgen van de mooie uitzichten in dit gebied? Stap dan in het oude centrum op de kabelbaan, deze brengt je naar de top van de berg Srd. Onderweg geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad.

Ook voor kinderen is er genoeg te doen in deze veelzijdige stad. Ga kayakken op de Adriatische Zee of doe mee met een snorkeltour. Liever zandkastelen bouwen? Neem dan de boot naar het nabijgelegen eiland Lokrum om heerlijk te zwemmen en in het zand te spelen.

Dubrovnik

Dubrovnik

Ontdek onze reizen naar Dubrovnik

Zuid Dalmaitë

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]