fbpx

Peljesac

Zoek hier jouw actieve en avontuurlijke vakanties naar  het schiereiland Peljesac:

Ga je met je gezin en kinderen op reis dan hebben we onvergetelijke reizen voor je naar het schiereiland Peljesac.

Peljesac is een schiereiland gelegen in Zuid-Dalmatië. Het schiereiland ligt ten noorden van de stad Dubrovnik en is de perfecte uitvalsbasis voor reizigers die willen genieten van rust en natuur. De prachtige natuur van Peljesac leent zich ervoor om wandelingen te maken door dit mooie gebied. Aan stranden is er in Peljesac geen tekort. Orebic heeft meerdere prachtige stranden die door het rustige water en de ondiepe bodem zeer geschikt zijn voor kinderen. Het strand van Trstenica is echt een aanrader. Het strand wordt afgeschermd door dennenbomen waardoor je je handdoek zowel in de zon als in de schaduw kunt leggen.

Ook onder bergbeklimmers is Peljesac een populaire bestemming. Vanaf het kapiteinsstadje Orebic kan men de Sveti Ilija berg beklimmen (961 meter hoog). De hoogste berg van het schiereiland Peljesac heeft meerder wandelpaden die je langs medicinale kruiden brengen. Ook kun je wilde schapen spotten tijdens je wandeling over deze berg. Het is ook mogelijk om de bergbeklimming in omliggende dorpjes te starten. De route vanuit Nakovana is geschikt voor onervaren wandelaars, terwijl de route vanuit Kuciste meer uitdating biedt voor de ervaren wandelaar.

Aan cultuur en historie is er op dit schiereiland geen tekort. Bezoek de Chinese Muur van Europa, gelegen rondom het plaatsje Ston. Deze muur is wel 5 km lang en loopt naar een nabijgelegen plaatsje, Mali. Deze 7 eeuwen oude muur had als doel het beschermen van Ston en de zoutvelden. Deze zoutvelden waren destijds een belangrijke inkomstenbron voor de republiek Dubrovnik. Op de muur zijn meerdere torens en forten te vinden die bezocht kunnen worden tijdens een wandeling over dit indrukwekkende monument.

Het schiereiland Peljesac staat bekend om enkele culinaire hoogtepunten zoals de heerlijke druiven en smaakvolle oesters en mosselen. Dit Dalmatische schiereiland is daarom niet alleen een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, maar ook voor culinaire liefhebbers.

Peljesac

Ontdek onze reizen naar het schiereiland Peljesac

Midden Dalmaitë

Misschien vind je dit ook leuk?

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]