fbpx
van €1.295,00
Boek NU

Adriatische zee en orient

Created with Sketch. Dubrovnik, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

10 days

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Exlusieve 10 daagse combinatie van cruise over de Adriatische zee en rondreis door Kroatië en Bosnië. Tijdens deze ontdekkingsreis verblijf je in een 5-sterren jacht en 4-sterren hotels.   DE HOOGTEPUNTEN: • Split old town, paleis van Romeinse keizer Diocletianus UNESCO • Eiland Hvar - uitzicht, Hvar old town, wandelen, locale specialiteiten en... Meer

Exlusieve 10 daagse combinatie van cruise over de Adriatische zee en rondreis door Kroatië en Bosnië. Tijdens deze ontdekkingsreis verblijf je in een 5-sterren jacht en 4-sterren hotels.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Split old town, paleis van Romeinse keizer Diocletianus UNESCO
• Eiland Hvar – uitzicht, Hvar old town, wandelen, locale specialiteiten en wijnen.
• Pelješac schiereiland – uitzicht, zwemmen en ontspannen.
• Dubrovnik old town UNESCO
• Eiland Mljet Nationaal park – wandelen, uitzicht
• Mostar – Oude Brug UNESCO, oud bazar en moskee
• Sarajevo – Baščaršija en Gazi Husref Beg moskee, locale specialiteit Ćevapčići.
• Osijek – De barokke vesting, St. Trinity plein, Waterpoort, wijnkelders en wijnproeven.
• Zagreb – Het historische centrum van de stad, St. Mark´s kerk, het Kroatisch Nationaal Theater

Minder

Programma

Dag 1 dinsdag DUBROVNIK - Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Dubrovnik krijg je een transfer naar de haven van Dubrovnik. Daar aangekomen, gaan we aan boord na 15 uur. We overnachten in Dubrovnik.

Day 2 woensdag DUBROVNIK – MLJET NATIONAAL Park

Vanuit Dubrovnik varen we uit en onze zeiltocht gaat verder naar het eiland Mljet. Daar stoppen we om te zwemmen en lunchen aan boord. We komen in het hart van Mljet nationaal park, om te genieten van een mooie wandeling rond het Grote Meer en het Kleine Meer. In de avond is er een mogelijkheid om te dineren in een van de lokale restaurants. We zullen op Mljet overnachten.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en luch

Dag 3 - donderdag MLJET - HVAR

In de ochtend vervolgen we ons ontdekkingsreis door te varen richting het eiland Hvar, een vaste bestemming voor zeilers voor meer dan tweeduizend jaar. We stoppen onderweg voor een ontspannen duik in een van de afgelegen baaien op het Peljesac schiereiland. We lunchen aan boord en ‘s middags komen we aan in de stad Hvar. Door zijn unieke culturele erfgoed, is Hvar een geprezen bestemming voor zeilboten en super-jachten. Zonnig klimaat, de natuurlijke schoonheid, uitstekend eten en wijn maken Hvar en hele aantrekkelijke bestemming voor toeristen uit de hele wereld. In Hvar kun je avond doorbrengen in een van de vele lokale restaurants en bars.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en luch

Dag 4 vrijdag Hvar - SPLIT

‘s Ochtends varen we uit richting Split. Onderweg stoppen we in een van de vele baaien op het eiland Brač. Hier gaan we zwemmen in kristalhelder water en ontspannen aan de kiezelstranden. Later gaan we aan board lunchen en uitvaren richting Split. In de namiddag gaan we wandelen door het oud centrum van Split, en bezoeken we het paleis van Diocletianus, UNESCO erfgoed, met de zuilengalerij, de Jupiter tempel en kathedraal. We overnachten aan boord in Split.

Accommodatie: Jacht; Maaltijden: ontbijt en luch

Dag 5 zaterdag SPLIT - DUBROVNIK

Vandaag verlaten we boot en zetten we onze reis voort richting Dubrovnik. In Dubrovnik bezoeken we het oude stadsdeel van Dubrovnik, ook UNESCO cultureel werelderfgoed. We bezoeken o.a. het Franciscaner klooster met de derde oudste apotheek in Europa, het Paleis van de rector en de kathedraal. Avond en Nacht brengen we door in Dubrovnik.

Accommodatie: Hotel 4* Adria of dergelijks ; Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 6 zondag DUBROVNIK

Dit is een vrije dag. Je kunt ontspannen, lekker gaan zwemmen, wandelen, of met een glas heerlijke kroatische wijn op een van de velen terrasjes zitten. We dineren en overnachten in Dubrovnik.

Accommodatie: Hotel 4* Adria of dergelijks ; Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 7 maandag Dubrovnik - MOSTAR - SARAJEVO

Na het ontbijt vertrekken we richting Mostar. In Mostar bezoeken we oude stad en de wereldberoemde oude brug van Mostar (UNESCO werelderfgoed). Hier kun je kijken naar dappere lokale jongens hoe ze springen van de 25 meter hoge brug. We bezoeken een oud bazaar, een moskee en een typisch Turks huis. Hierna vertrekken we naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië. In de middag bezoeken we onder andere het oude stadscentrum van Sarajevo: de beroemde Baščaršija. Daarna gaan we lans de Gazi Husref Beg moskee. Verder zullen we door de schilderachtige straatjes van Sarajevo wandelen. Overnachting in Sarajevo.

Accommodatie: Hotel 4* Radon Plaza of iets dergelijks ; Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 8 dinsdag SARAJEVO - Osijek

Na het ontbijt rijden we noordwaarts naar Slavonski Brod, waar we op tijd stoppen voor de lunch. In Osijek brengen we de avond door en zullen we overnachten.

Accommodatie: Hotel 4* Osijek of dergelijks ; Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 9 woensdag OSIJEK - Zagreb

In de ochtend doen we een stadstour van Osijek: bezoeken de barokke vesting, het St. Trinity plein, Waterpoort en andere bezienswaardigheden van de stad. Na de tour rijden we langs de wijnroute en bezoeken we wijnkelders en een wijnproeverij. Hierna zetten we onze reis voort naar Zagreb voor een diner en overnachting.

Accommodatie: Hotel 4* International of dergelijks; Maaltijden: ontbijt en diner

Dag 10 donderdag ZAGREB - Vertrek

In Zagreb bezoeken we de versterkte bovenstad, het historische centrum van de stad, de St. Marks kerk met zijn veelkleurige dak, de kathedraal, het Kroatisch Nationaal Theater en de Universiteit.

Vertrek: transfer naar de luchthaven van Zagreb.

Maaltijden: ontbijt

Vliegen

Met Germanwing kunt u vanaf Brussel en Keulen voordelig naar Zagreb en Dubrovnik vliegen. www.germanwings.nl

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Dubrovnik, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €1.295,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]