fbpx
van €969,00
Boek NU

Beleef Gastronomie en Wijnen van Slovenië

Created with Sketch. Moravske Toplice, Slovenië
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

English, Slovenian

Overzicht

Beleef culinaire rondreis gastronomie en wijnen van Slovenië - Halfpensioen Beleef Ljubljana, het beste van de gastronomie en wijnen van Slovenië Een exclusieve 8-daagse culinaire fly&drive rondreis door Sloveense wijnregio’s met bezoek aan de hoofdstad Ljubljana. Heeft u ooit merken zoals Kocbek, Marof of Kodila in een Nederlandse winkel gezien?... Meer

Beleef culinaire rondreis gastronomie en wijnen van Slovenië – Halfpensioen

Beleef Ljubljana, het beste van de gastronomie en wijnen van Slovenië Een exclusieve 8-daagse culinaire fly&drive rondreis door Sloveense wijnregio’s met bezoek aan de hoofdstad Ljubljana. Heeft u ooit merken zoals Kocbek, Marof of Kodila in een Nederlandse winkel gezien? De kans is heel klein, maar verbaast u zich niet als u deze merken in chique restaurants en hotels in Dubai ziet. Dankzij onze geweldige deals krijgt u de kans om deze topmerken te proeven voor een betaalbare prijs. Grijp deze kans en ervaar de Sloveense cuisine en wijnen in zijn zuiverste vorm. De Sloveense keuken wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de diversiteit van het landschap, het klimaat, de geschiedenis en de naburige culturen. Slovenië is een dichtbebost en bergachtig klein land, ongeveer de helft zo groot als Nederland en heeft 2 miljoen inwoners, maar heeft een enorm landschap- en klimaatdiversiteit. U krijgt de kans om zijn geboortehuis in Ljubljana te bezoeken wat nu een soort museum is. Proef het echte Slovenië in verschillende regio’s! Pomurska in het Noordoosten van Slovenië aan de grens met Hongarije, Goriska in het westen van Slovenië aan de grens met Italië en Centraal Slovenië met de hoofdstad Ljubljana. Geniet van de lekkerste wijnen, ham, olijven en kazen. Je verblijft in charmante en sfeervolle hotels of “Gostilna”. In Sloveense gostilna’s , dit zijn kleine, door families gerunde restaurants, worden uitsluitend authentieke streekgerechten en autochtone wijnsoorten geserveerd. Het is ook mogelijk om deze reis met eigen vervoer te maken. Autohuur en vlucht zijn direct bij te boeken.

Proef het echte Slovenië in verschillende regio’s! Pomurska in het Noordoosten van Slovenië aan de grens met Hongarije, Goriska in het westen van Slovenië aan de grens met Italië en Centraal Slovenië met de hoofdstad Ljubljana.  Geniet van de lekkerste wijnen, ham, olijven en kazen. Je verblijft in charmante en sfeervolle hotels of “Gostilna”. In Sloveense gostilna’s , dit zijn kleine, door families gerunde restaurants, worden uitsluitend authentieke streekgerechten en autochtone wijnsoorten geserveerd.

Autohuur en vlucht zijn direct bij te boeken.

 

  DE HOOGTEPUNTEN:


Prekmurje wijnregio
Goriska Brda wijnregio
Bezoek aan drie wijnhuizen en wijnproeverijen
Bezoek aan olijfolie-producent
Bezoek aan ham-producent en proeverij
Bezoek aan  twee toprestaurant inclusief 3 en respectievelijk 4-gangen diner
Bezoek aan pompoen-olie en proeverij
Bezoek aan de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana

  INFO:

Kinderen 12 t/m 15 jaar – 20% korting
Kinderen 3 t/m 11 jaar – 30% korting
Kinderen t/m 2 jaar gratis

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s. • Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan. • Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden. • Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

HIGHLIGHTS

 • Prekmurje wijnregio
 • Goriska Brda wijnregio
 • Bezoek aan drie wijnhuizen en wijnproeverijen
 • Bezoek aan olijfolie-producent
 • Bezoek aan ham-producent en proeverij
 • Bezoek aan  twee toprestaurant inclusief 3 en respectievelijk 4-gangen diner
 • Bezoek aan pompoen-olie en proeverij
 • Bezoek aan de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana

Programma

Dag 1: Verken de Prekmurje regio

Je komt met eigen vervoer of met ons Fly&Drive arrangement aan in het stadje Moravske Toplice. Prekmurje wordt gekenmerkt door de rivier de Mura, de Pannonische vlaktes en het heuvelachtige landschap van het nabijgelegen Goričko. Hier verweeft vreugde met zonsondergangen, speelsheid met kalmte en moderniteit vermengt zich met een echte verbinding met de natuur. Ze zeggen vaak dat als je eenmaal in Prekmurje bent, je steeds weer terugkomt. Ontdek de ongerepte natuur van Prekmurje en verken het land aan de andere kant van de Mura, vergeet alle zorgen in de stad waar de tijd lijkt stil te staan. Vul je longen met de Prekmurje-bries terwijl je naar de wijnheuvels van Goričko kijkt. Je raakt betoverd door de eindeloze vlaktes!

Accommodatie: Hotel Ajda 4**** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: Reis naar Slovenie en kennismaking mat Moravske Toplice

Dag 2 en 3: Ervaar de gastronomie en wijnen van Prekmurje – Maar liefst 6 arrangementen

Ervaar de gastronomie van Prekmurje in zijn zuiverste vorm, het product van de natuur en verbeelding. We hebben maar liefst zes gastronomische belevingen voor je geregeld. Van ons krijg je zes voucher die je naar eigen indeling kunt besteden:
1. Firbas Boerderij
Huisvrouw Marjana is de baas in de keuken, gastheer Alojz in wijn en wijnkelders, zoon Dejan voor het beheer van de boerderij en zoon Bojan is verantwoordelijk voor het perfecte vermaak de bezoekers.
Inbegrepen:
Rondleiding op de boerderij met de eigenaar inclusief koude platte, een glas perensap en een ritje met de tractor.
2. Het Marof wijnhuis
In het hart van de regio Goričko, boven het dorp Mačkovci, waar men nauwelijks iets anders verwachtte dan een weelderig weiland en bos, ligt een lust voor het oog: een moderne wijnkelder die op traditionele wijze wijn maakt. Het verhaal achter Marof is een verhaal van kennis, durf en geduld. Een verhaal van eerlijke zorg voor een wijngaard, voor een druif, voor most, voor wijn, voor een liefhebber. Het wijnhuis bezit drie grote wijngaarden waar voornamelijk druiven voor witte wijn verbouwd worden.
Inbegrepen:
Rondleiding door de wijnkelder en wijnproeverij 5 soorten wijn.
3. Kodila het Hamhuis
Kodila is een familie gerund vleesbedrijf. Hun naam staat garant voor ongekende kwaliteit. De ham van Kodila wordt alleen in de beste restaurants geserveerd.
Inbegrepen:
De tour van het Hamhuis inclusief Premium proeverijbord.
4. Rajh restaurant
Als er een restaurant in Slovenie is zonder Michelin ster maar deze wel dik verdient, dan is het Rajh restaurant. De vierde generatie van de Rajh-familie doet haar uiterste best om jou net zo tevreden te laten voelen de gasten van hun grootvader en grootmoeder in de oude Rajh Village Inn. Sommige dingen zijn veranderd, maar het nieuwe Rajh Restaurant is net zo welkomend als vroeger. Hun lange familietraditie wordt steeds rijker, want het zijn de jongeren die het oude opfrissen.
Inbegrepen:
Culinaire beleving inclusief 4-gangen diner met traditionele gerechten
5. Het Wijnhuis Steyer - Huis van Gewürztraminer
De Gewürztraminer-wijnstok is een uiting van de warme Pannonische zon en de verfrissende Alpenwinden. De Familie Stayer gelooft in de natuur en de kracht van hun druifstokken, verspreid over de zestien hectare wijngaarden die boven het dorp Plitvica in het noordoosten van Slovenië liggen. De wijn belichaamt dit land en hun leven, heerlijk zoet!
Inbegrepen:
Rondleiding door de wijnkelder. Wijnproeverij van 5 soorten wijn met zelfgemaakt brood en kaas.
6. Kockbek Pompoenolie producent
De Kocbek Oil Mill kent een langdurige traditie. Al sinds 1929 gebruiken zij kennis en ervaring om topkwaliteit en unieke niet-geraffineerde oliën te produceren. De oliën worden gemaakt met een minimale zuiverheid van 98 procent, gereinigd met behulp van een natuurlijk proces zonder enige additieven (kleurstoffen, antioxidanten, etc.). De specialiteit van het huis is uiteraard koud geperste pompoenpitolie. Pompoenen worden beschouwd als een van de oudste groenten ter wereld die zijn gevonden in de voeding van de oude Egyptenaren, de Chinesen en andere oude beschavingen. Mensen cultiveren nieuwe rassen al vele decennia maar hun gezondheidsbevorderende en culinaire diversiteit is pas de laatste decennia volledig blootgelegd. De groenachtige pompoenpitten zitten vol met essentiële voedingsstoffen; ze versterken het lichaam en voorzien het van energie.
Inbegrepen:
Rondleiding en olieproeverij 6 soorten oliën inclusief gift.
Accommodatie: Hotel Ajda 4**** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: 6 culinaire activiteiten zoals beschreven (inbegrepen in prijs)

Dag 4: Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië

Vandaag stap je in de auto en rijd je ca. 2 uur naar de hoofdstad van Slovenië, in 2016 uitgeroepen tot the Green Capital of Europe. Ljubljana staat bekend om haar ontspannen sfeer, die doet denken aan zowel de Middellandse Zee als Midden-Europa, en staat bekend als een uiterst pittoreske en groene stad. Met name het historische stadscentrum is volgebouwd met uitstekende architectuur, een mengeling van stijlen uit verschillende perioden in de geschiedenis, met name de barok, samengevoegd tot een van de meest verbazingwekkende kunstwerken van de 20ste eeuw, ontworpen door de beroemde architect en stedenbouwkundige uit Ljubljana Jože Plečnik. Het is niet voor niets dat het woord 'liefde' in de naam van Ljubljana is opgenomen, die refereert naar 'ljubljena' wat “geliefde (vrouw)” betekent.

Het eerste Sloveense kookboek werd in 1798 uitgegeven door meneer Valentin Vodnik. Je krijgt de kans om zijn geboortehuis in Ljubljana te bezoeken wat nu een soort museum is. Na het bezoek van het huis en museum van Vodnik is er een prachtig 3-gangen dinerarrangement voor je geregeld bij een van de beste restaurants van Ljubljana. Bij elke gang krijg je een bijpassend glas Sloveense topwijn aangeboden, uiteraard met het verhaal over de gerechten en wijnen.

Accommodatie: Hotel Meksiko 3*** of soortgelijk (binnen de city ring)
Maaltijden: ontbijt en 3-gangen diner met 3 glazen topwijn
Activiteiten: Reis naar Ljubljana en kennismaking met de hoofdstad + bezoek aan het huis van Vodnik + 3-gangen diner met wijn

Dag 5: de Postojna grot en reis naar Brda - de wijnregio van Slovenië

Op dag 5 heeft u na het ontbijt genoeg tijd om nog door de straten van Ljubljana te wandelen. U kunt lunchen in één van de vele restaurants in het centrum van Ljubljana maar je kan ook eerder vertrekken en de Postojna grot bezoeken. De Postojna grot bevindt zich letterlijk naast de snelweg op weg naar uw volgende bestemming, de Brda regio (Brda betekent = Bergen).

De Postojna grot
Het bezoek aan de unieke postojna grot is zeker de moeite waard, des temeer omdat u letterlijk langs rijdt op web naar Brda. De meest bezochte toeristische grot in Europa is een plek waar de proteus- of olm-nakomelingen oftewel “baby draken” leven. Kasteel Predjama ligt dicht bij de Postojna-grot en is het grootste grottenkasteel ter wereld. Net als de wereld boven het oppervlak, heeft de grot van Postojna torenhoge bergen, ruisende rivieren en enorme ondergrondse zalen. Het is een echte uitdaging voor ontdekkingsreizigers! 'S Werelds eerste spoorlijn in een ondergrondse grot werd in 1872 geopend in de Postojna-grot.

(Tickets voor de grot zijn niet inbegrepen. Afhankelijk welk arrangement je neemt kost een ticket tussen €28 - €45 per persoon.)
Na het bezoek van de grot van Postojna vervolg je je reis naar Brda, een stad aan de grens met Italië. Op weg naar Brda rijd je langs stadje Sezana. In Sezana bevindt zich een van de beste wijnmakers van Slovenië met een indrukwekkende wijnproefkelder. Het is zeker aan te raden om een stop te maken en kennis te nemen met de Kras wijnen.

Accommodatie: Hotel San Martin 3*** of soortgelijk
Maaltijden: ontbijt
Activiteiten: Reis naar Brda, optioneel bezoek aan de grot van Postojna en het Kras wijnhuis

Dag 6 en 7: Ontdek de wijnregio Brda – 2 culinaire belevingen inbegrepen

Brda is de betoverende, meest westelijke regio van Slovenië, gelegen halverwege tussen de Alpen en de Adriatische Zee.
De glooiende heuvels, die zich uitstrekken van de smaragdgroene rivier de Soča tot aan Friuli in Italië, zijn bezaaid met wijngaarden en boerderijen. Het aangename mediterrane klimaat heeft de perfecte omstandigheden gecreëerd voor wijnen van topkwaliteit, heerlijk fruit en verrukkelijke olijfolie. Het kleine wijngebied van 72 vierkante kilometer van Brda ligt langs de Italiaanse grens en wordt omschreven als een" mini-Toscane ", zelfs de keuken wordt beïnvloed door Italië. Dit stadje ligt op slechtst een uur rijden van Ljubljana. De meeste wijngaarden zijn kleine familiebedrijven en bieden bijna allemaal een combinatie van wijnproeverijen, rondleidingen, maaltijden en wijnverkoop. Hoewel het slechts 0,5% van de Europese wijngaarden betreft, produceert het land enkele van de beste wijnen ter wereld.
Zullen we je alvast de beste manier verklappen om Brda te ervaren? Een “slow” minimaal 3-gangen diner op een terras met uitzicht op de sprookjesachtige wijngaarden.
Daarnaast hebben we de volgende activiteiten voor je geregeld:
1. Het Wijnhuis Klet Brda
Het wijnhuis Klet staat bekend als de thuisbasis van de beste lokale wijnen.
De wijnkelder Goriška Brda bevindt zich ondergronds, direct onder het machtige Kasteel Dobrovo. Het werd gebouwd in 1957, in een tijd van een grote reconstructie van wijngaarden, die de regio Brda op de wijnwereldkaart plaatsten. De kelder bevindt zich op 15 m onder de grond en huisvest alle soorten wijnvaten: van barriques tot grote Slavonische eiken vaten en roestvrijstalen tanks. Hier houden de oenologen nauwlettend toezicht op de rijping van verschillende wijnstijlen. Het wijnhuis is bijzonder trots op hun rijke archiefcollectie, bestaande uit 100.000 flessen van de beste vintage wijnen. Rebula is de meest iconische variëteit van de Brda-regio, die teruggaat tot de Romeinse tijd. Als een verscheidenheid van duizend gezichten heeft het een prominente plaats in alle wijnsoorten van de Klet Brda-wijnmakerij. Het belangrijkste druivenras is Rebula (27%), gevolgd door Merlot (20%), Chardonnay (16%) en Sauvignonasse of Sauvignon vert (12%). Andere soorten die in deze wijngaard worden verbouwd, zijn Pinot Grigio, Sauvignon blanc, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Pinot bianco, Picolit, Verduzzo, Pinot noir en Syrah. De wijngaarden zijn geplant op steile hellingen en vereisen daarom veel handarbeid. Al het werk wordt gedaan door familieleden en vrienden, wat de kwaliteitscontrole verbetert. Over de hele wereld staat dit soort productie bekend als heroïsche wijnbouw. Het klimaat in de Brda-regio combineert de versheid van de Alpen en de mediterrane invloeden en produceert wijnen met een breed spectrum aan aroma's. Het kenmerk van de Brda-wijnen is hun mineraliteit, die te danken is aan een bepaalde mergelgrond, de zogenaamde “opoka”.
Inbegrepen:
Wijnproeverij van maar liefst 10 wijnen van topkwaliteit van wijnlijnen Quercus en Bagueri . Probeer het zelf en ontdek welke je het lekkerst vindt.

2. Olijfolie proeverij
Over olijfolie van de regio Brda:
Onderzoek toont aan dat Brda-olijfoliën een hoger gehalte aan antioxidanten bevatten. Deze olijfoliën zijn dus kruidiger, bitter en hebben een frisse grasgeur en een fruitige smaak en houden ook hun versheid langer vast.
OLIJFOLIE PROEVEN:
Weet jij het verschil tussen extra vierge olijfolie en olijfolie? Wat zijn de positieve eigenschappen in een olijfolie? Wat onderscheidt een uitstekende extra vierge olijfolie? U vindt de antwoorden op deze en andere vragen in de olijfoliebar “Hiša kulture”.
Inbegrepen: 4 oliën (variëteiten briška drobnica, briška črnica, gemengde olie en olijfolie met citroen of sinaasappel), het huisdessert en kaas.

Dag 8: Vertrek

Vandaag vertrek je naar huis met je eigen auto of, als je een fly&drive geboekt hebt, neem je het vliegtuig terug naar huis.
U kunt uw verblijf uiteraard verlengen in Slovenië of in naburige landen. Vraag naar de mogelijkheden.

Inclusief / Exclusief

 • 7 overnachtingen met 3 of 4 sterren
 • 7 halfpensioen arrangementen in een gastronomische stijl
 • 6 Culinaire arrangementen in de regio Prekmurje
 • Wijnproeverij in de regio Brda
 • Olijfolieproeverij in de regio Brda
 • Tijdens verblijf in hotel Ajda in de regio Prekmurje zijn ook de volgende faciliteiten inbegrepen:
 • - Accommodatie in een tweepersoonskamer
 • - 2x B / B (logies en ontbijt / 1x H / B (ontbijt en diner)) - allemaal buffet
 • - Onbeperkt zwemmen in het thermale park Terme 3000
 • - Onbeperkt gebruik van hotel Ajda-zwembaden
 • - Onbeperkt gebruik van hotel Termal zwembaden
 • - Gebruik van natuurlijk thermaal water
 • - Toegang tot de wereld van sauna's (5 verschillende)
 • - Programma van activiteiten voor alle leeftijden (oefeningen, lessen, socializing, enz.)
 • - Handdoeken en een badjas op uw kamer
 • - Ligstoelen naast de binnen- en buitenzwembaden
 • - Gratis wifi
 • - Parkeren

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Moravske Toplice, Slovenië
Created with Sketch.
vanaf €969,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]