fbpx
van €880,00
Boek NU

Cooking class Kroatië Dalmatië

Created with Sketch. Pag, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

5 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

De 4 daagse cooking class in 4 sterren Wijn hotel & restaurant Boškinac.  Culinaire hoogstandjes en verrukkelijke wijnen zijn de belangrijkste redenen om het eiland Pag te bezoeken. Hier blijven de lekkerste gerechten je niet alleen bij, maar leer je ook heerlijke gerechten te bereiden. Wie voor het eerst op het eiland... Meer

De 4 daagse cooking class in 4 sterren Wijn hotel & restaurant Boškinac. 

Culinaire hoogstandjes en verrukkelijke wijnen zijn de belangrijkste redenen om het eiland Pag te bezoeken. Hier blijven de lekkerste gerechten je niet alleen bij, maar leer je ook heerlijke gerechten te bereiden.

Wie voor het eerst op het eiland Pag komt, zal moeite hebben zich voor te stellen dat deze rotsachtige, maanachtige smalle strook land het Mekka van de Kroatische gastronomie is. Maar juist door deze zware omstandigheden heeft er zich een uniek ecosysteem ontwikkeld. Onder sterke “Bura” wind en veel zeezout in de bodem groeien unieke aromatische planten, rijk aan etherische oliën. Zowel vlees als melk van het inheemse lam Pramenka, die alleen op het eiland leeft, heeft een specifieke smaak door de zouten aromatische zilte planten, wat resulteert in verrukkelijk vlees en wereldberoemde schapenkaas. Niet het hele eiland is rotsachtig en onherbergzaam. De noordwestelijke kant is getemd en groen, met een van de oudste mediterrane olijfgaarden. Zonder meer kan men stellen, dat hier topkwaliteit olijfolie, evenals uitstekende wijnen geproduceerd worden. Hier vind je autochtone druivensoorten zoals Gegic en Trbljan, maar ook wereldberoemde Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Het eiland Pag
• Wijn en Spijs cursus
• Kookles: het bereiden van een drie gangen lamsvlees menu, met bijpassende wijnen.
• Kookles: het bereiden van een drie-gangen vis- en zeevruchten-gerechten.
• Kookles: een drie gangen menu van pastagerechten.
• Bezoek aan een olijfgaard en olijfolieproeverijen.
• Vissers ervaring.
• Bezoek aan de lokale kaasproducent met een kaasproeverij.
• Bezoek aan het kantmuseum en klooster van St. Margareta en een proeverij van verse koekjes van Benedictijnse nonnen.

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je accommodatie doorbrengen? Dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1. Aankomst op Pag, Wijn en Spijs cursus

Na het genot van een welkomstdrankje in het wijnhotel & restaurant Boškinac, kun je op je kamer uitrusten. Dan maak je je klaar voor de eerste culinaire ervaring op het eiland: een schefs vijf gangen diner. Spoedcursus Wijn en Spijs wordt gehouden onder het genot van je maaltijd. Wijn proeven is inbegrepen.

Accommodatie: 4 sterren hotel Boškinac

Dag 2. Lun olijfgaard & olijfolie proeven, vissers ervaring excursie

Als eerste bezoek je Lun, een van de oudste Mediterrane olijfgaarden. Hier maak je kennis met de lokale, duizenden jaren oude traditie van de olijfolielandbouw en productie, die je ook gaat proeven. Tijdens de kookles bereiden we een drie-gangen lamsvlees menu voor, met bijpassende wijnen. Later op de avond gaan we met de lokale visser hun schip op voor een echte vissers ervaring en het vangen en verzamelen van de ingrediënten voor de volgende kookles. Regenlaarzen en regenjas zijn inbegrepen.

Accommodatie: 4 sterren hotel Boškinac

Dag 3. Kolan - Gligora kaas producent & Pag zoutpannen bezoek

Je begint met een tour rond het eiland met een bezoek aan een lokale kaasproducent waar je zijn wereldwijde geprezen schapenkaas (Paski sir) gaat proeven. Het eiland Pag is beroemd om de productie van zout voor meer dan duizend jaar. We bezoeken de traditionele zoutpannen en leren hoe zout wordt gewonnen en nemen nog wat verse zout vlokken. Op de terugweg naar het Boškinac wijnhotel stoppen we om aromatische kruiden voor de maaltijd te plukken. Tweede kookles: bereiden van drie gangen vis en zeevruchten gerechten.

Accommodatie: 4 sterren hotel Boškinac

Dag 4. Pag - Kantmuseum en Klooster van St. Margareta

Dankzij de ijverige handen van de lokale vrouwen, ontwikkelde zich een traditionele vaardigheid van kant breien. Je bezoekt het kantmuseum en ziet hoe jonge meisjes de traditie van hun moeders en grootmoeders overnemen. We proeven verse koekjes van Benedictijnse nonnen, die we in het nabijgelegen klooster van St. Margareta bakken. We gaan terug naar ons wijnhotel voor de derde kookles: een drie gangen menu van pastagerechten.

Accommodatie: 4 sterren hotel Boškinac

Dag 5. Vertrek

Na het ontbijt vertrekken we.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Pag, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €880,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]