fbpx
van €899,00
Boek NU

Eilandhoppen fietscruise Dalmatie

Created with Sketch. Dubrovnik, Zuid Dalmatië, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

8 daagse eilandhoppen met de fiets Dalmatische eilanden Brac, Hvar, Korcula, Peljesac, Mljet, Dubrovnik Breng een week eilandhoppend door rond de meest spectaculaire kustlijn van Kroatie en zwem in het kristalheldere water van de pittoreske baaien. Ontdek kleine eilandjes, afgelegen baaien, oude havens en historische steden. Kroatië is een land met meer dan... Meer

8 daagse eilandhoppen met de fiets Dalmatische eilanden Brac, Hvar, Korcula, Peljesac, Mljet, Dubrovnik

Breng een week eilandhoppend door rond de meest spectaculaire kustlijn van Kroatie en zwem in het kristalheldere water van de pittoreske baaien. Ontdek kleine eilandjes, afgelegen baaien, oude havens en historische steden.

Kroatië is een land met meer dan duizend eilanden en rotsen, en de mooiste van hen zijn bij elkaar gezet in deze cruise. Uw eerste en laatste bestemming van deze reis is Dubrovnik, dat bekend staat om zijn historische kern, omgeven door muren en forten en de hedendaagse culturele invloed. De fietstocht voert je door wijngaarden, olijfboomgaarden en dorpen van Konavle die nog steeds de traditionele cultuur van Dubrovnik hebben behouden. Zodra we vertrekken komen we aan bij het Mljet eiland, het eiland genoemd in de verhalen van Odysseus, St Paul, benedictijnen en mediterrane monniksrob. De Macadamweg neemt je mee door de dorpen en velden van het eiland helemaal naar Stari Grad, een van de oudste Kroatische steden. Na de korte rit op het eiland Brac gaan we naar Makarska voor nog een fietstocht van de dag. Breng de avond door, genietend van een wandeling langs de waterkant in Makarska, dat vele plaatsen van entertainment biedt. De stad Korcula op het eiland met dezelfde naam en de rode daken lijkt op de stad Dubrovnik. De laatste fietstocht van de cruise is op het Peljesac-schiereiland, wat bekend staat om zijn prachtige wijngaarden, baaien en heldere zee.

ROUTE Dubrovnik – Konavle – Mljet – Hvar – Brac – Omiš – Korcula – schiereiland Peljesac – Dubrovnik
Level: Matig; Totale activiteit afstand 119 km; Totale activiteitsduur 23 uur;

  DE HOOGTEPUNTEN:

Eiland Brac
• Bol en een van de mooiste stranden ter wereld “Zlatni rat”
• Makarska en de Biokovo gebergde
• Eiland Korcula – de geboorte plaats van Marco Polo
• Eiland Peljesac – thuis van de beste Kroatische wijn
• Dubrovnik – de mooiste stad aan de Adriatische zee
• Eiland Mljet – het nationaal park
• Eiland Hvar ooit een centrum van de Venetiaanse Republiek en UNESCO locatie

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd in Kroatië of Bosnië doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1 zaterdag / Aankomst

Transfer van de luchthaven van Dubrovnik naar de stad Dubrovnik.

Accommodatie: Mini cruiseschip "Mali Ante"; Maaltijden: Diner of koude schotel bij late aankomst; Transfer tijd: 1uur

Dag 2 zondag / Fietsen in Konavle - Ervaar de unieke natuurlijke schoonheid van de regio Konavle

Door de eeuwen heen is regio Konavle erin geslaagd om een ​​traditionele country-type sfeer te bewaren door middel van vele kapellen, kloosters en zomerhuizen dat ooit de highclass heren van Dubrovnik en verblijf boden. De fiets-tour zal je leiden door een oase van wijngaarden en olijfbomen, evenals dorpen die nog steeds een weerspiegeling zijn van de traditionele cultuur van het oude Dubrovnik. Ons avontuurlijke fietsprogramma zal starten vanaf dorp Zvekovica met macadamweg richting het kruispunt naar het dorp Cilipi. Een bos van van cipressen, wijngaarden en olijfbomen sieren de paden omringt door de prachtige bergen van Sniježnica en fort Soko, daterend uit de middeleeuwse ​​Republiek van Dubrovnik. Na de korte pauze en een aangenaam uitzicht vanuit een boomhut op de dal van Konavle, fietsen we richting dorp Ljuta. U krijgt de mogelijkheid om een oude watermolen te ontdekken waar een plaatselijke bewoner een traditionele manier van bloem maken zal uitleggen. Geniet van een welkomstpakket met lokale braandewijn en een hapje van lokale lekkernijen. Na de korte pauze gaan we terug naar het schip. Lunch aan boord. Overnachting in Dubrovnik.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB en snack in Konavle; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 50m; Afstand 17km; Activiteitsduur 3,5 uur. Transferduur 1uur.

Dag 3 maandag / Fietsen op Nationaal Park Mljet - Ontdek de verborgen eiland "Honey"

Eiland Mljet is gelegen in het zuiden van de Adriatische kust in Kroatië. Dit prachtige eiland ligt ten zuiden van het schiereiland Peljesac. Het werd ontdekt door de oude Grieks-Romeinse geografen, die de eerste beschrijvingen rond de 6e eeuw v.Chr. schreven. Vandaag worden delen van het eiland beschouwd als een Nationaal Park, met het westelijke deel van het eiland, het Grote Meer, het Kleine Meer en Soline Baai inbegrepen. ´s Ochtends varen we uit op een cruise van Dubrovnik naar Pomena, een verborgen haven op het idyllische eiland Mljet. Voor velen behoudt Mljet zijn legende uit de verhalen van Odyssee als een van de eilanden "verloren" op zee, niet gemakkelijk bereikbaar. je krijgt de gelegenheid om deze beroemde historische plek te verkennen. In de namiddag zal onze verkennende fietstour beginnen vanaf de haven van Pomena richting de ingang van het Nationaal Park Mljet. je zult interessante diepe dennenbossen en ongerepte natuur met verborgen paden van Nationaal park Mljet ontdekken tijdens het fietsen langs twee zoutwater meren, de meest bezochte attracties op het eiland. Overnachting in de haven van Pomena.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 30m; Afstand 14km; Activiteitsduur 4 uur. Transferduur 1uur.

OPMERKING: Toegang tot het nationale park (ca 12 € (90kn) pp + ca 2 € (15 kn) pp voor de boot die over het meer vaart, om ter plaatse te betalen.

Dag 4 dinsdag / Fietsen op het eiland Hvar - Geniet van de prachtige zandstranden en de zon op het eiland

Dit prachtige eiland ligt tussen de eilanden Brac en Korcula. Tijdens de middeleeuwen toen de Venetianen regeerde over het grootste deel van de Adriatische Zee, was Hvar een zeer belangrijke haven voor hen. De reis van vandaag neemt je mee naar kleine eilandjes, velden en wijngaarden. We rijden langs de kust op een grindweg van Jelsa richting Vrboska, daarna op een oude weg naar Stari Grad. Stari Grad is een van de oudste steden van Kroatië die dateert uit 384 v. Chr. Toen was het een Griekse kolonie genaamd Faros. Fietsen rond de Stari Grad biedt je de kans om wat op te steken van de lange en turbulente geschiedenis van dit gebied. Na het verkennen van de stad keren we terug naar Jelsa. Overnachting in Jelsa.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 350m; Afstand 26km; Activiteitsduur 4 uur.

Dag 5 woensdag / Fietsen in Bol en Makarska - Ontdek smalle straatjes en bergpaden gesneden in Dalmatische karst

Makarska is een klein stadje gelegen aan de Adriatische kust in het zuiden van Kroatië, ongeveer 60 km zuidoosten van Split. Het is een pittoresk juweeltje genesteld tussen de berg Biokovo en de Adriatische Zee. In de ochtend zetten we koers van Hvar naar het eiland Brac, naar een plaats genaamd Bol. De stad is beroemd om zijn strand Zlatni Rat (Gouden Hoorn), een natuurlijk verschijnsel aan de zuidelijke kust van het eiland. Een ander zandstrand, Bol, ligt op een mijl afstand van het dorp Bol met een uitzicht op de hoogste berg van de Adriatische eilanden, Vidova Gora (780 meter boven de zeespiegel). We krijgen de gelegenheid om te fietsen langs de kust van dorp Bol naar het Gouden Hoorn strand. ´s Middags vaart het schip naar de Makarska Riviera, naar het centrum: de stad Makarska. Onze fietstocht start vanaf Makarska langs de kust richting de prachtige baai van Tucepi. Na een korte onderbreking in Tucepi gaan we terug richting Makarska. Overnachting in Makarska.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 50m; Afstand 21km; Activiteitsduur 4,5 uur.

Dag 6 donderdag / Fietsen op het eiland Korcula - Ontdek de oude Griekse kolonie "Melaina Corcyra"

Eiland Korcula is een van de meest bewoonde eilanden van de Adriatische Zee. Gelegen in het Midden-Dalmatisch archipel, wordt het gescheiden van het Peljesac schiereiland door een smalle zeestraat. Volgens de legende is dit prachtige eiland opgericht door de Trojaanse held Antenor in de 12e eeuw voor Christus. Na het ontbijt vaart het schip uit naar het oosten, rond het eiland Hvar (de oostkant) en in de middag bereik je de stad Korcula, vermoedelijk de geboorteplaats van Marco Polo. Gelegen op een kleine baai met Venetiaanse architectuur, verdedigingsmuren en aantrekkelijk pannendaken, roept Korcula vaak herinneringen op van Dubrovnik. Na de lunch onze fietstocht begint bij het dorp Racišce richting dorpje Medvidnjak. Daarna leidt fietsroute ons naar het dorpje Lumbarda. Op de route kun je genieten van het prachtige landschap van oude stenen huizen en rijke dichte bossen. Met de aromatische mediterrane planten van Korcula is het moeilijk om je niet voor te stellen dat je je een aantal dagen in de Tuin van Eden bevindt. Lumbarda is een klein vissersdorpje van ongeveer 1200 inwoners. Het is gelegen aan het oostelijke deel van het eiland Korcula. Het dorp is gebouwd rondom een kleine baai en op de heuvels erachter, en het is omgeven door grote zanderige wijngaarden. Geniet van je vrije tijd hier om de omgeving te verkennen of een duik nemen in het verfrissende Adriatische Zee. We fietsen door de vele pittoreske delen van het eiland Korcula en gaan dan terug naar de haven. Overnachting in Korcula.

OPMERKING: Wijnproeverij is optioneel, kan worden georganiseerd.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 100m; Afstand 16km; Activiteitsduur 3 uur.

Dag 7 vrijdag / Fietsen op schiereiland Peljesac - Oude Romeinse provincie Dalmatië

Het schiereiland Peljesac ligt ten zuiden van Dalmatië, tussen de baai van Neretva in het noorden, de baai van Mali Ston in het oosten, het Mljet kanaal in het zuiden en het Peljesac kanaal in het westen. Peljesac is het tweede grootste Kroatische schiereiland, verspreidt van de oostzijde van de stad Ston naar de bovenkant van Lovište. Het schiereiland is beroemd om zijn wijngaarden en wijnkelders, en vooral om zijn rode wijnen Dingac en Postup (vernoemd naar de hellingen aan de zuidkant van het schiereiland). In de ochtend zullen we onze fietstocht starten met een smalle asfaltweg richting het mooie dorp Trstenik en verder richting het pittoreske dorpje Žuljana. Samen met schilderachtige wegen aan de kust passeer je oude wijngaarden en leuke baaien. Na aankomst in de baai van Žuljana met macadam wegen zal de fietstocht verder gaan naar de prachtige baai en kiezelstrand van Vucine, waar u kunt zwemmen en genieten in de helderblauwe zee. Langs de verborgen onbewoonde dorpen van Racici, Pivcici en Jeici zullen we terugkeren naar de haven van Trstenik. In de late namiddag gaan we verder naar de haven van Slano. Overnachting.

Accommodatie: Schip "Mali Ante"; Maaltijden: HB; Level matig; Terein: asfalt, macadam; Hoogteverschil 50m; Afstand 21km; Activiteitsduur 4,5 uur.

Dag 8 zaterdag / vertrek

Na het ontbijt transfer voor iedereen met ochtendvluchten. Dan vaart de boot van Slano naar Lopud Eiland voor een duikpauze. Hierna varen we langs de machtige stadsmuren van de oude binnenstad en door het magische eiland Lokrum aan de haven van Gruz voor andere individuele transfers.

Maaltijden: ontbijt.

Accommodatie:

Cruiseschip MB Mali Ante
Capaciteit 38-40 personen
2- en 3- persoonscabines met aircondition, WC en douche.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Dubrovnik, Zuid Dalmatië, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €899,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]