fbpx
van €610,00
Boek NU

Fietsvakantie Kroatie – De Istrische wijnroute

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

16 personen

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

Fietsvakantie Kroatie - De Istrische wijnroute Er is iets magisch in Istrië, het grootste Kroatische schiereiland, ondergedompeld in het blauw van de Adriatische Zee. De groene bossen, de historische steden op heuveltoppen, wijngaarden, olijfbomen en rustige rivieren zijn de perfecte combinatie van de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur. Wanneer... Meer

Fietsvakantie Kroatie – De Istrische wijnroute

Er is iets magisch in Istrië, het grootste Kroatische schiereiland, ondergedompeld in het blauw van de Adriatische Zee. De groene bossen, de historische steden op heuveltoppen, wijngaarden, olijfbomen en rustige rivieren zijn de perfecte combinatie van de schoonheid van de natuur, geschiedenis en cultuur. Wanneer je hieraan de verleidelijke smaken van uitstekende Istrische wijnen toevoegt, weet je gewoon dat dit een gebied is dat je alles zal geven wat je nodig hebt. Geniet van een gemakkelijke fietstocht en verken Istrië, passerend door de verborgen middeleeuwse steden Grožnjan, Oprtalj, Motovun en de voormalige Romeinse kolonie Poreč, wiens charmes je ademloos achterlaten.

Passerend door een landschap van heuvels, omringd door rivieren, bossen, wijngaarden en olijfgaarden, zal elk moment een puur genot zijn. Maak tussenstops op de wijnboerderijen en proef de smaak van de inheemse wijnen zoals Malvasia en Teran. Trakteer jezelf op de heerlijke delicatessen en beleef alle charmes van Istrië, een spannend Kroatisch wijngebied.

Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Mocht het nodig zijn,  dan staan wij 24/7 voor je klaar. Onze volgauto is altijd in de buurt, mocht je te moe zijn of  pech hebben

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Umag Old Town
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Višnjan observatorium
• Gastro, Wijn en Olijfolie proeven
• Taruffels proeven
• Savudrija vuurtoren (zie ook ons vuurtoren aanbod)
• Grožnjan de stad van kunstenaars

 

 INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

 

 

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst

Je komt in Poreč aan. Hier ontvang je de hotelvouchers, de wegenkaarten, de routeboekjes en een fiets inclusief alle fietsbenodigdheden. Met onze minibus rijd je verder naar Buje waar je de volgende dag start met het fietsen. Je overnacht in hotel "Casa la Parenzana". Dit is een landelijk huis in hartje Istrië, een oase van rust en ontspanning. Dit is een ideaal vertrekpunt voor dagelijkse verkenning van dit mooie gebied.

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** of een vergelijkbaar hotel.

Dag 2: Buje – Umag - Buje 43 km; Savudrija vuurtoren, Umag, lokale wijnkelders en restaurants

Deze tour begint met een rustige afdaling naar de kust op het noordelijke punt van het schiereiland Istrië. Daar bevindt zich de vuurtoren die je gaat bezoeken. Volgens de legende werd deze vuurtoren door graaf Metternich als liefdesnestje gebouwd. Savudrija is een van de oudste vuurtorens van de Adriatische Zee, gebouwd in 1818. De route gaat verder richting het zuiden, naar Umag. De geschiedenis van Umag is extreem interessant. De stad werd door een Romeinse edelman opgericht, die besloot om deze als zijn zomerverblijf in te richten. De sporen van glamour, pracht en glorie van die tijd kun je nog terugzien aan de Venetiaanse huizen die zich in de oude stad bevinden. De stadsmuren en versterkingen zijn deels bewaard gebleven, evenals de enkele kerken en renaissance- en barokgebouwen. De wijngaarden en olijfgaarden creëren een sfeer van typisch west-Istrisch landschap. Je brengt hier ook een bezoek aan de wijnkelder aan de muscat, om de lokale wijn te proeven. Je overnacht in het gebied van Buje.

Accommodatie: Hotel Casa la Parenzana*** of vergelijkbaar;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 3: Buje - Mirna Valley – Brtonigla - Buje 39 km; Novigrad, Olijfolie molen, lokale wijnkelders en restaurants

Vanuit Buje gebied fiets je door het pitoresque dorpje Kršete waarna je in de kleine stad Brtonigla aankomt. Hier vind je de kerken en kloosters uit de vijftiende eeuw. Verder volg je in het Brtonigla gebied de weg naar de wijngaarden en olijfbomen. Wijn uit dit gebied is erg populair (Teran). Fietsend door de eindeloze wijngaarden bereik je Novigrad waar je de productie van olijfolie bezoekt en de beste oliën proeft en daarmee de smaak van Istrië ervaart. Via dorpjes Dajla en Karigador kom je aan in Lovrečica, een Venetiaanse bisschoppendorpje. Terwijl je de weg naar de dorpjes Škrinjari, Babići en Buroli volgt, kom je de traditionele Istrische huisjes tegen. De weg door de wijngaarden brengt je weer terug naar je hotel. Je overnacht in een hotel in het Buje gebied.

Accommodatie: Hotel 3 * "Casa la Parenzana" of iets vergelijkbaar;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 4: Buje - Motovun 35 km; Grožnjan de stad van kunstenaars, Livade (truffel centrum van de wereld), wijngaarden en rastaurants, Motovun

Vanuit Buje ga je verder richting Grožnjan. Deze typisch Istrische middeleeuwse stad bevindt zich hoog aan de top van een heuvel langs de rechterkant van de rivier Mirna. Als je de lange straten afgaat, waar bijna elke deur naar ateliers en galeries leidt, en waar de verschillende muziekgenres, van klassiek tot jazz, zich laten horen, zul je begrijpen waarom Grožnjan bekend staat als "The stad van kunstenaars". Oprtalj is een ongewijzigd stadje met gebouwen in middeleeuwse stijl, smalle straatjes, winkels, de prachtige Venetiaanse paleizen, portalen en overdekte passages. Het bijzondere aan dit stadje is unieke uitzicht op het schiereiland Istrië. Van Oprtalj ga je bergafwaarts en geniet je van het uitzicht op de Mirna rivier. Uiteindelijk kom je aan in Livade, het truffelhart van Istrië, waar je de lokale truffelwinkel kunt bezoeken en de verschillende truffelsoorten kunt proeven. Op de heuvel aan de voorkant van Livade ligt Motovun, zeker de meest beroemde en meest aantrekkelijke Istrische middeleeuwse stad. Bossen rond Livade in Motovun zijn bijzonder rijk aan truffels. Je overnacht in hotel "Kastel" in Motovun.

Accommodatie: Hotel Kastel*** of iets vergelijkbaar;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 5: Motovun - Porec 39 km; Višnjan observatorium, wijnkelders met lokale soorten malvasia en teran, Baredine

Dit deel van de route gaat vanuit het binnenland naar de kust. Het volgt een pad richting het dorpje Višnjan waar je een observatorium tegenkomt. Dit is een van de vijf bekendste observatoria in de wereld. De weg leidt verder naar de stad Višnjan die zich op 246 meter hoogte bevindt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de westerse kust van Istrië en de kustplaats Porec. In de omgeving van Višnjan is het mogelijk om de vele wijnkelders te bezoeken met wijn uit het jet gebied van Porec, in het bijzonder Malvazia. De reis gaat verder naar Tar, een klein stadje op de heuvel boven de zee. Daarna vervolg je je weg naar Nova Vas, een dorp met de beroemde grot (die je kan bezoeken). Na het passeren van een paar dorpjes bereik je Porec, waar je zult overnachten.

Accommodatie: Hotel Porec*** of een vergelijkbaar hotel;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 6: Porec – Vrsar - Porec 43 km; De Basilica Euphrasius, Vrsar, wijngaarden

In Poreč begint de route met bezichtiging van de Euphrasiana, het meest waardevolle monument in Poreč. Het is een kerk gebouwd in de 6e eeuw. Volg de weg totdat je in het dorpje Bacva aankomt. Bacva is het hoogste punt en hier vind je een lokaal restaurant met traditionele gerechten. Je volgt de route verder langs de zuidelijke dorpen en je komt aan in het centrum van Vrsar, wat aan de kust gelegen is. Met een indrukwekkend uitzicht op de kust, is Vrsar in het verleden een natuurlijk verdedigde vesting geworden. Delen van de fortificatie systeem uit de 12e eeuw zijn bewaard gebleven. Het vesting-kasteel, gebruikt als zomerverblijf van de bisschoppen van Poreč, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Na Vrsar slingert het pad richting Funtana (een vissersdorp) en Zelena en Plava Laguna: toeristische dorpen die de zuidelijke poorten van Poreč zijn.

Accommodatie: Hotel Porec*** of een vergelijkbaar hotel;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 7: Porec – Kanfanar - Rovinj 31 km (optie + 31 km); Dvigrad, Bale, Monkodonja historische plek, Rovinj en de kust en archipel, Lokale specialiteiten

Na het ontbijt kun je ervoor kiezen om naar Kanfanar gebracht te worden of er zelf naartoe te gaan. Kanfanar is een kleine stad boven de vallei Lim. Vanaf Kanfanar begint de vlakste rit van deze tour. Passerend door Istrische dorpjes kom je de traditionele Istrische huisjes tegen (Kažun). Nadat je in Bale aankomt, kun je het Bembo paleis, het stadsplein en museum bezoeken. Na het dorpje Kokuletovica kom je aan in Monkodonja. Monkodonja is een prehistorische stad, bewoond ongeveer 1800-1200 voor Christus tijdens de Bronstijd. Na een bezoek aan Monkodonja bereik je Rovinj, je eindbestemming van deze reis, dat ook wel bekend staat als de "Parel van de Adriatische Zee". Door de kerk en de klokkentoren op de heuvel aan de zee, is de stad van alle kanten herkenbaar. Rovinj wordt ook wel het Istrische Venetië genoemd. De restaurants met verse vis en malvazia maken de sfeer van deze week helemaal af. Je zal zeker van Rovinj zijn charme en magie genieten. Je overnacht in Hotel Vila Lili in Rovinj.

Accommodatie: Hotel Vila Lili*** of een vergelijkbaar hotel;
Maaltijden: Ontbijt.

Dag 8 Vertrek

Na het ontbijt vertrek je richting de luchthaven.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen, omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen we transfers uiteraard voor je regelen.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €610,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]