fbpx
van €599,00
Boek NU

Fietsreis Italië, Slovenië en Kroatië

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

8 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English, Italian, Slovenian

Overzicht

Self-guided fietsreis van Triëst (I) via Slovenië naar Rovinj (HR) Tijdens deze 8-daagse avontuurlijke  self-guided fietsreis, reis je in je eigen tempo door drie landen. Je start in Italië en je fietst door Slovenië naar het grootste Kroatische schiereiland Istrië. Jouw onvergetelijke fietsavontuur begint op de legendarische route van Parenzana,... Meer

Self-guided fietsreis van Triëst (I) via Slovenië naar Rovinj (HR)

Tijdens deze 8-daagse avontuurlijke  self-guided fietsreis, reis je in je eigen tempo door drie landen. Je start in Italië en je fietst door Slovenië naar het grootste Kroatische schiereiland Istrië. Jouw onvergetelijke fietsavontuur begint op de legendarische route van Parenzana, het voormalige smalspoor dat ooit Poreč en Triëst verbond loopt door 33 Istrische steden, die zich vandaag de dag in drie staten bevinden. De spoorlijn loopt door de prachtige glooiende landschappen en levendige Istrische wijngaarden. Maak tussenstops bij de wijnboerderijen en proef de wijnen gemaakt van de inheemse druifsoorten zoals Malvazija en Teran. Je fietst door de magische middeleeuwse steden langs de azuurblauwe Adriatische zee en over de groene Istrische heuvels.
Met onze self-guided tour heb je volledige vrijheid en bepaal je zelf het tempo. Mocht het nodig zijn, wijs staan 24/7 voor je klaar.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Triëst
• Rovinj Old Town
• Porec Old Town – Euphrasiana 6de eeuwse kerk UNESCO
• Kopar, Piran, saltwork
• Momjan,
• Motovun
• Grožnjan, de stad van kunstenaars

  INFO:

• Heb je vragen over deze reis of wens je een maatwerk en prijsopgave stuur ons een bericht met behulp van de contact knop naast de foto´s.
• Wens je een reis inclusief vliegtickets, dat kan natuurlijk. Vraag een prijsopgave bij ons aan.
• Wil je voor en/of na deze reis meer tijd op je bestemming doorbrengen, dat kan natuurlijk. We geven je graag advies over andere mooie plekken, vooral de plekken die je in toeristische gidsen niet zal vinden.
• Bij ons kun je altijd binnen 5 dagen kosteloos annuleren.

Minder

Programma

Dag 1: Aankomst in TRIËST

Je bepaalt zelf hoe je naar Triëst komt. Dat kan ook door ons geregeld worden. De rest van de dag is ter vrije besteding om Triëst te verkennen. Je overnacht in Triëst.

Accommodatie: 3* Hotel in Muggia of Triëst.

Dag 2: Triëst (I) via Koper en Piran (SLO) naar Buje (HR)

Om 9:00 uur hebben we een welkomstbriefing. Als je fietsen en/of uitrusting van ons huurt, worden deze vandaag geleverd.
Om het drukke stadsverkeer te ontwijken kun je een deel van de route naar Muggia met ons bagagebusje rijden. Jouw onvergetelijke fietsavontuur door drie landen (Italië, Slovenië en Kroatië) begint op de legendarische route van Parenzana. Het voormalige smalspoor dat ooit Porec en Triëst verbond loopt door 33 Istrische steden, die zich vandaag in drie staten bevinden. Het spoor loopt door de prachtige glooiende landschappen en levendige Istrische wijngaarden. Hoewel het al tientallen jaren niet gebruikt wordt, is er een paar jaar geleden het idee ontstaan om van “de Parenzana spoorlijn” een nieuwe toeristische attractie te maken. Het bestuur van provincie Istrië, de raad van bestuur voor het toerisme en de Vereniging voor de renovatie van de Poreč – Kopar - Triëst spoorlijn begonnen met het gedurfde project "Parenzana: Het spoor van de gezondheid en vriendschap", waarin ze de voormalige spoorlijn hebben gepromoot als een fietspad. Nadat je een paar kilometer door de stad van Triëst gefietst hebt, zal je de oversteek naar Slovenië maken. Vaak fiets je langs fietspaden door de bekende vakantiebestemmingen in Slovenië zoals Koper. Deze stad was een lange periode Venetiaans en vervolgens Oostenrijks. Na Koper kom je in het prachtige Piran, een andere belangrijke stad die voor een lange tijd door Venetië werd geregeerd. Je verlaat Piran en fietst verder door de zoutmijnen van Sečovlje richting het zonnige zuiden. Dit is een belangrijk gebied voor ornithologie. Enkele kilometers verder zal je de Kroatische grens bereiken en kom je in het Kroatische gedeelte van schiereiland Istrië, het grootste schiereiland van de Adriatische Zee.
Je overnacht in het Buje gebied.

Accommodatie: hotel Casa Romantica La Parenzana 3* of Guesthouse Lovac 3* in Buje gebied;
Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: 37 km; Hoogteverschil +753 m

Dag 3: BUJE - Motovun

Vanaf Buje fiets je verder richting Grožnjan, een typisch middeleeuwse Istrische stad, gebouwd hoog op de top van een heuvel aan de rechteroever van de rivier Mirna. Leuk om te weten: de renaissance loggia dateert uit 1585 en de prachtige St. Vitus en Modesto´s barokke kerk mag je absoluut niet missen. Als je gewoon door de middeleeuwse straten van Grožnjan loopt waar bijna elke deur naar kunstateliers en galeries leidt, en waar vanuit elke raam en richting de geluiden van verschillende muziekgenres van klassiek tot jazz te horen zijn, wordt het duidelijk waarom Grožnjan als "de stad van kunstenaars" bekend is. Oprtalj met haar ongewijzigd stedelijke middeleeuwse stijl van gebouwen, de smalle straatjes, de winkels, de prachtige Venetiaanse paleizen en overdekte passages, en in het bijzonder vanaf de stadsloggia het unieke uitzicht op het schiereiland Istrië, is volgens velen de mooiste stad van Istrië. Vanuit Oprtalj fiets je bergaf en geniet je van het uitzicht op de rivier Mirna en uiteindelijk kom je aan in Livade, het truffelcentrum van Istrië. In Livade (Ned.=akkers) kun je een lokale truffelwinkel bezoeken en truffels in verschillende vormen proeven. Een truffel is een kostbare zwam die onder de grond, op de wortels van verschillende boomsoorten in symbiose groeit. De truffel wordt hoofdzakelijk verwerkt in de hogere gastronomie en wordt beschouwd als een delicatesse. Op de heuvel aan de voorkant van Livade zie je Motovun, zeker de meest beroemde en aantrekkelijke Istrische middeleeuwse heuvel-stad. Rond Livade bevindt zich het Motovun bos dat zich langs de Mirna-vallei strekt. Deze vallei is bijzonder rijk aan truffels. Je overnacht in een hotel in Motovun.

Accommodatie: hotel Villa Borgo 3* in Motovun of gelijkwaardige;
Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: 34 km;
Hoogteverschil + 629 m

Dag 4: MOTOVUN naar Poreč

Dit deel van de route gaat vanuit het binnenland naar de kust. Je volgt de weg naar Višnjan waar je langs één van de vijf meest bekende observatoria in de wereld fietst. De weg gaat verder naar de stad Višnjan die op een hoogte van 246 meter gebouwd is. Vanaf die hoogte is het zelfs mogelijk om een blik van de kustplaats Poreč te vangen. In Višnjan en omgeving kun je vele wijnkelders bezoeken met wijnbouw die voor het gebied van Poreč karakteristiek zijn, met name Malvazija. De reis gaat verder naar Tar, een schattig klein stadje op een heuvel boven de zee. Daarna fiets je verder richting het dorp Nova Vas waar je de beroemde grot kunt bezoeken. Na het passeren van nog een paar dorpen komen we terug in Poreč. Je overnacht in Poreč.

Accommodatie: hotel Poreč 3* in Poreč of gelijkwaardig;
Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: kortere optie 35km;
Hoogteverschil +350 m.

Dag 5: Verken Poreč en Vrsar op fiets

Deze dag begint in Poreč met sightseeing van de basiliek Euphrasiana uit de 6de eeuw, het meest waardevolle monument in Poreč. De hele oude stad van Poreč is een monument van de cultuur. In de oude stad is de structuur van de oude Romeinse castrum bewaard. De belangrijkste straten, Decumanus en Cardo Maximus zijn nog steeds bewaard in hun originele vorm. Er is nog steeds een Romeins huis en een paar prachtige Venetiaanse Gotische paleizen. Na het zien van deze schoonheden gaat jereis verder richting kleine dorpen ten zuiden van Poreč. Uiteindelijk kom je aan in het centrum van magisch stadje Vrsar waar je en adembenemend uitzicht op de kust hebt. Met zo’n overzicht over de gehele kustlijn was het voor Vrsar vanzelfsprekend dat het een vesting werd.
Na Vrsar fiets je naar het vissersdorp Funtana en passeer je Zelena en Plava Laguna, de bekendste toeristische dorpen van Poreč.

Accommodatie: Hotel Porec*** of gelijkwaardig;
Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: 35km;
Hoogteverschil + 358m.

Dag 6: VRIJE DAG of optioneel rondje Poreč

Na zoveel kilometers gefietst te hebben ben je vandaag toe aan wat ontspanning. Ga lekker wandelen of geniet van de door zon overgoten stranden van Porec. Een dagje gewoon lekker niets doen! Maar voor echte diehards hebben we de prachtige route samengesteld.

Accommodatie: Hotel Porec*** of gelijkwaardig;
Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: 36 km; Hoogteverschil + 434m.

Dag 7: POREČ naar Rovinj

Op deze dag fiets je naar Rovinj, een van de mooiste steden aan de Adriatische zee. Na het ontbijt kun je kiezen om een transfer naar Kanfanar te nemen of zelf daarheen te fietsen. Vanuit Porec is het ca. 31 km. Geef je keuze tenminste één dag van te voren aan je reisleider door. Kanfanar is een klein stadje boven de Lim vallei. Van Kanfanar start de vlakste rit van deze reis. Tijdens de rit langs Istrische dorpjes in het binnenland krijg je de traditionele Istrische gereedschapshuizen (kažun) te zien. Eenmaal aangekomen in Bale kun je het Bembo paleis, stadsplein en museum bezoeken. Vervolg je fietsavontuur en op de weg naar Rovinj zul je "Palud" zien, een ornithologisch reservaat waar je omheen kan fietsen. Na het passeren van het dorp Kokuletovica kun je afslaan richting Monkodonja. Monkodonja is een prehistorische heuvel-stad bewoond in de bronstijd, ongeveer 1800-1200 voor Christus. Na Monkodonja fiets je naar Rovinj, het eindpunt van deze reis. Rovinj staat ook wel bekend als de "Parel van de Adriatische Zee". Met zijn kerk en de klokkentoren op de heuvel vlakbij zee is Rovinj van alle kanten herkenbaar en de stad wordt ook wel "Istrisch Venetië" genoemd. Vele restaurants met verse vis in combinatie met Malvazija zal de sfeer van deze week afronden. De magie en charme van Rovinj zal je fascineren.
Je overnacht in hotel Villa Lili in Rovinj.

Accommodatie: Hotel Vila Lili 3* of Baron Gautsch 3* in Rovinj of gelijkwaardige; Maaltijden: Ontbijt;
Afstand: 60 km of kortere versie 31km;
Hoogteverschil + 704m.

Dag 8 Vertrek

Na het ontbijt vertrek je richting Nederland. Je kunt er ook voor kiezen om langer te blijven. Wij adviseren om ook Pula te bezoeken en regelen graag een bezoek aan deze stad als aanvulling op je reis.

Maaltijden: Ontbijt.

Opmerking: Transfers van en naar de luchthavens zijn in deze tour niet inbegrepen omdat vele gasten met de auto komen. Op verzoek kunnen de transfers uiteraard voor je geregeld worden.

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Poreč, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €599,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]