fbpx
van €1.200,00
Boek NU

Land van wijn en truffels

Created with Sketch. Zagreb, Kroatië
0/5
Created with Sketch.

Duur

12 dagen

Created with Sketch.

Tour Type

Vertrekt dagelijks

Created with Sketch.

Beschikbaarheid

Onbeperkt

Created with Sketch.

Talen

Croatian, English

Overzicht

 12 daagse fly&drive culiaire reis door Kroatië.  Er is nauwelijks een betere manier om een nieuwe bestemming te leren kennen dan te genieten van zijn keuken. We zullen je leren hoe je de historische en culturele invloeden van de omringende landen en de verloren rijken in de traditionele gerechten van... Meer

 12 daagse fly&drive culiaire reis door Kroatië. 
Er is nauwelijks een betere manier om een nieuwe bestemming te leren kennen dan te genieten van zijn keuken. We zullen je leren hoe je de historische en culturele invloeden van de omringende landen en de verloren rijken in de traditionele gerechten van de Kroatische keuken moet interpreteren. Stroop je mouwen op en bereid een traditioneel gerecht, zoals de locals, wij garanderen dat het een hoogtepunt van jouw reis zal worden! Je overnacht in zorgvuldig geselecteerde 4* hotels. Elke dag proef je nieuwe gerechten en wijnen. Sommige
Deze self-driving gastro-reis door Kroatië is ontworpen voor families, koppels of kleine groepen. We stellen deze reis samen naar jouw wens. De reis bied je volledige vrijheid en je bepaalt zelf het tempo. Onze gidsen staan voor je klaar, op het moment dat je ze nodig hebt.

  DE HOOGTEPUNTEN:

• Zagreb – Kookles en wijnproeven

• Gorski Kotar – Jagers specialiteiten proeven

• Motovun – Truffel jacht met getrainde honden

• Eiland Pag – Exquise traditionele lam schotel, geitenkaas proeverij

• Zadar en Burnji dorp – bezoek aan eeuwen oude boerderij en eten van traditioneel gerecht “peka”.

• Trogir – Kookles van chef-kok

• Split – Wandeling door oud stadscentrum en bezoek aan Diocletianus keizerpaleis

• Schiereiland Pelješac – Wijnproeven en bezoek aan oesters en mosselen kwekerij

Inclusief:

• 12 dagen rent-a-car (B categorie – Opel Corsa of gelijkwaardig), onbeperkt aantal kilometers, lokale heffingen, verzekeringen CDW en TP, extra bestuurder.
• Accommodatie 11 nachten in door ons speciaal gekozen 4 **** hotels op basis van logies en ontbijt
• Engels sprekende lokale gidsen in Zagreb, Istrië, Pag, Zadar, Split en Dubrovnik
• Kooklessen in Zagreb en Trogir
• Fužine zelfgemaakte gerechten proeverij & bessencake voorbereiding
• Motovun bostruffel jacht ervaring
• Istrische olijfolie productie-ervaring en proeverij
• Wijnproeverijen in Istrië, Pag & schiereiland Peljesac
• Kaasfabriek bezoek & proeverij op eiland Pag
• Gastronomische ervaring in Pag hotel
• Primošten Burnji traditionele lunch op een eeuwen oude boerderij
• Entreegelden: Meštrović galerie in Split, zoutwinning in Ston,
• Wandeltocht in Dubrovnik met 4 restaurants hapjes en wijnen proeven
• Gedetailleerde maatwerk route en services

Niet inbegrepen:

internationale of nationale vluchten; reisverzekering; extra autoverzekering; brandstof; wegen tol; parkeertarieven; veerboten; dranken; tips; alle diensten die niet in het programma vermeld staan.

Optioneel:

je kunt een upgrade voor luxere autocategorie nemen; neem een volledige verzekering (vanaf 12 € per dag); GPS (vanaf € 8 per dag).

Minder

Programma

Dag 1 Zagreb aankomst

Aankomst op het vliegveld van Zagreb, waar je auto voor je klaar staat, transfer naar het hotel en avondwandeling door het centrum van de stad met een lokale gids.
Als je reist met eigen vervoer aankomst naar het hotel.
Accommodatie: 4* Hotel in Zagreb; Reistijd: 30 minuten vanaf de luchthaven van Zagreb

Dag 2 Zagreb KOOKLES

Onze chef-kok zal je ontmoeten bij een cafe in het centrum van de stad om het menu van de dag te bespreken. Je zal de markt Dolac bezoeken om verse ingrediënten te kopen om het besproken gerecht later in de avond te maken: seizoensgebonden biologische groenten, vlees of vis, specerijen en kruiden en breng ze naar onze nabijgelegen keuken waar kooklessen worden gehouden. Terwijl je leert hoe je een gerecht maakt als een local, kun je Kroatische wijnen proeven. In de avond kun je van Zagreb genieten.
Accommodatie: 4* Hotel in Zagreb; Reistijd: 30 minuten vanaf de luchthaven van Zagreb, Maaltijden: B

Dag 3 Gorski Kotar

Op weg naar de Adriatische kust heb je een twee uur durende stop in Gorski Kotar regio om een restaurant dat gespecialiseerd is in de streekgerechten te bezoeken. Traditioneel eten bestaat hier uit hertenvlees (wild specialiteiten van de jager): herten en wilde zwijnen gerechten. Je zult een uur hands-on hebben van de presentatie over het bakken van een bosbessentaart. Tijdens het wachten, zal een assortiment van huisgemaakte specialiteiten worden geserveerd: herten worsten, wilde zwijnen prosciutto, en paddenstoelen. Vervolgde reis richting schiereiland Istrië. Je verblijft in een prachtige pittoreske haciënda stijl villa.
Accommodatie: Villa in de beurt van Motovun; Reistijd: 2uur naar Gorski Kotar en 2 uur naar Brtonigla, Maaltijden: B

Dag 4 binnenland van Istrië: Brtonigla-Grožnjan-Motovun

Deze hele dag is gewijd aan het verkennen van de natuur, het erfgoed en de keuken van deze buitengewone verscheiden regio. Je brengt bezoek aan een kleine middeleeuwse stad gebouwd op een heuveltop en een olijfplantage, inclusief de presentatie van de productie van olijfolie, en uiteraard een proeverij van heerlijke olijven. Met een bezoek aan een lokale wijngaard & proeverij, gevolgd door een truffel jacht - op zoek naar truffels in Motovun bos met behulp van getrainde honden. Vervolgens ga je terug naar je hotel. Daarna een korte rit naar de stad. Het bezoek aan pittoreske vissersplaatsje Rovinj is mogelijk in de avond.
Accommodatie: Villa in de beurt van Motovun; Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B

Dag 5 Eiland Pag

Je rijd door schilderachtige wegen van Istrië, Kvarner baai en langs de noordelijke Adriatische kust naar Prizna haven. Vervolgens rijzen we in een veerboot naar het eiland Pag, een gerenommeerd gastronomisch Mekka te nemen. Ondergebracht in een charmant boutique hotel met een geweldig restaurant en eigen wijngaard proef je wijn uit de eigen wijnkelders.
Accommodatie: 4* Hotel in Pag; Reistijd: 4 uur; Maaltijden: B

Dag 6 Pag eiland tour: Novalja-Kolan-Pag

Het verkennen van de verborgen pareltjes van het eiland Pag. Daarom rijden we naar Kolan dorp om productie te zien en te proeven van meest gerenommeerde product van het eiland: schapenkaas. Bezoek aan een zout musea, en wandeling naar een klooster, waar de nonnen traditionele koekjes bakken. Bij terugkeer naar het hotel zie je de voorbereiding van een exquise traditionele lam schotel.
Accommodatie: 4* Hotel in Pag; Reistijd: ongeveer 2 uur; Maaltijden: B

Dag 7 Pag-Zadar-Primošten Burnji-Trogir

We rijden naar Zadar met een lokale gids voor een twee uur durende wandeling. We genieten van de klanken van het unieke Zee-orgel, gespeeld door de ritmische beweging van de zeegolven, daarna rijden we naar Primošten, Burnji dorp in het Dalmatische achterland waar mensen nog steeds op de traditionele manier leven. Daarna bezoeken we een lokale familie op een twee eeuwen oude boerderij en eten we het fabelachtige "peka" gerecht, een gebraden vlees, groenten en aardappelen bedekt met ijzeren deksel (een peka koepel) met hete as op de top van de ijzeren koepel. Onder de peka wordt het voedsel langzaam gesudderd en gebraden. Daardoor houdt het al zijn natuurlijke sappen en smaken. Daarna rijdt je naar een hotel in Trogir gevestigd op een UNESCO locatie . ´S Avonds loop je door een doolhof van smalle, geplaveide straatjes.
Accommodatie: 4* Hotel in Trogir; Reistijd: 1 uur naar Zadar en 1,5 uur naar Trogir; Maaltijden: B

Dag 8 Trogir KOOKLES

Onze chef-kok zal je ontmoeten bij de boerenmarkt, om alle ingrediënten en vis voor uw kookles te kopen. De kookles vind plaats in een traditioneel stenen huis. Je gastheer is van de jongere, zeer innovatieve generatie van de Kroatische koks, die net zoveel van het koken geniet als van het schrijven van culinaire boeken.
Accommodatie: 4* Hotel in Trogir; Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B

Dag 9 Hele dag Split

De hele dag staat in het teken van de beroemde stad Split, een prachtige door Romeinen gebouwde stad waar het enorme Diocletianus keizerpaleis nog steeds wordt bewoond. Daarna volgt een begeleide wandeling door het historische centrum van de stad. We raden je aan om te lunchen in een bescheiden taverne waar ook de lokale bevolking dagelijks eet. Je kunt ook de Ivan Meštrović galerie bezoeken, een beroemde Kroatische beeldhouwer en architect. Aan het einde van de dag keer je terug naar Trogir.
Accommodatie: 4* Hotel in Trogir; Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B

Dag 10 Trogir - schiereiland Peljesac wijntour - Dubrovnik

Je rijdt naar Ploče haven en daar neem je de veerboot naar Peljesac schiereiland. Dit schiereiland is wereldbekend om zijn wijnproducenten en inheemse druivensoorten. Je bezoekt twee verschillende wijnhhuizen - een traditionele en een moderne, met een proeverij van hun fantastische wijnen. Vervolgens rijdt je naar de baai Ston waar oesters en mosselen worden gekweekt om ze vers uit de zee te proeven. Bezoek aan de antieke zoutwinning, die nog steeds gebruikt wordt.
Accommodatie: 4* Hotel in Dubrovnik; Reistijd: 5 uur; Maaltijden: B

Dag 11 Dubrovnik

De oude stad sightseeing, met een lokale gids op onze speciale "Smaak van Dubrovnik" wandel tour. Het houdt in een bezoek aan gezellige restaurants en uitleg over culinaire traditie in Dubrovnik in het verleden en hedendaags. Je bezoekt vier restaurants en proeft traditionele snacks vergezeld met een glas lokale wijn. Vrije middag om de prachtige stadsmuren bezichtigen; mogelijk ritje met een kabelbaan naar de top van de berg die een spectaculair uitzicht op de stad biedt; of een boottocht naar het nabijgelegen eiland Lokrum. Mogelijk bezoek aan het achterland Konavle.
Accommodatie: 4* Hotel in Dubrovnik; Maaltijden: B

Dag 12 Dubrovnik vertrek

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Dubrovnik. Vlucht inchecken, vertrek.
Reistijd: 30 minuten; Maaltijden: B

Inclusief / Exclusief

Locatie van startpunt

Created with Sketch. Zagreb, Kroatië
Created with Sketch.
vanaf €1.200,00 per person

Misschien vind je dit ook leuk

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox

[mc4wp_form id="14922"]